Hogyan találjam meg a hitem?
Kérem, aki szentfazekolni, gyűlölködni, ítélkezni vagy nevetni akar, lapozzon tovább egy másik kérdésre. És most azoktól kérdezem, akik itt maradtak: hogy találjam meg a hitem? A szüleim római katolikusok, engem is keresztény szellemiségben neveltek, viszont sosem "tanítottak meg" hinni, pl. nem vagyok megkeresztelve, elég kevés imát ismerek és templomba is csak a "nagy" ünnepekkor járunk közösen.
Ha mondhatok ilyet, és nem sértem meg azokat, akik az egyház intézményesült rendszerében vesznek részt, én mindig is vallásos voltam a magam módján, csak nem tudtam, hogyan is fogjak hozzá. Utánaolvastam több vallásnak, puszta érdeklődésből (pl. krisna-tudat), de még így is úgy érzem, a római katolikus nézetek állnak legközelebb hozzám, és nem hiszem, hogy ez csupán az európai kultúrkör és a magyarságom miatt lenne. Olyan megnyugtató lenne, ha nem csak "érdeklődésből" olvasnám a bibliát, és nem csak a saját magam megnyugtatására imádkoznék, hanem tényleg elfogadnám a lelkemmel is az egyház tanait.
Hogyan tehetek azért, hogy elmélyüljön a hitem? Ha lehet, olyan tanácsot adjatok, ahol még nem kell felkeresnem más embereket (pl. gyülekezetek), amíg nem vagyok elég erős, addig nem szeretnék másokkal együtt foglalkozni a hitemmel.
Előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!