Melyik vallás hitrendszeréhez áll a hitem/nézetem a legközelebb? Hindu vagy buddhista, vagy más?
Hiszem, hogy mi valójában lelkek vagyunk és csak másodrendűen fontos a fizikai test, amit a lélek csak azért öltött magára, mint ruhát, mert az itteni fizikai világban így képes lenni.
Hiszek a reinkarnációban: mivel lelkek vagyunk elsősorban így az folyamatosan fejlődik életről életre és ennek megfelelően kerülünk az egyéb fizikai vagy más létsíkokba és azon belül is konkrét környezetbe, közösségbe. Mindez attól függ, milyen tapasztalás szükséges a lélek további fejlődéséhez. Ehhez kapcsolódik még a karma (ok-okozat törvénye is)
Hiszem, hogy az életünk legfontosabb célja az (lelki) önmegvalósítás.
Továbbá hiszek egy Legfelsőbb lényben, akit általánosan csak Istennek nevezek.
Ugyanakkor nekem mindegy, hogy ki hogyan utal Istenre. Nekem az Isten / Allah / Siva / Krisna mind ugyanazt jelenti. Isten Egy, csak neve számtalan.
Továbbá nem érdekelnek a szervezett egyházak, illetve azok a közösségek, akik azt tanítják, hogy Jézus az egyetlen és kizárólagos út... De gondolom, ez logikus, hogy kiesik, hiszen a reainkarnáció az, amiben én hiszek.
És azt hiszed, hogy minőségében azonos vagy a legfelsőbb lénnyel, és tulajdonképpen ez a legfelsőbb lény tesz ki a tapasztalásnak, hogy saját "bőrödön" tanuld meg mi az igazság, mert csak úgy tudod, és azért, mert ez a legfelsőbb lény megosztani akarja veled tudását, de lényegében Te Az vagy?
Vagy azt, hogy nem Jézus, de Krisztus az egyetlen út(nem a Biblia, csak maga az elv), vagyis az, hogy csak akkor teheted meg az önmegvalósítást, akkor léphetsz túl kicsinyes önmagadon, ha az egyetlen egésszel, a mélyebb valóddal, az egyetlen élő "lélekkel", a legfelsőbb lénnyel paktálsz le?
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!