Nagy baj ha kereszténylént hiszek a lélekvándorlásban?
Csakhogy a reinkarnáció soha nem volt igaz, legfeljebb számodra szimpatikusabb. Talán nem érted a kvantumfizikát sem, attól még mások érthetik. De ha igaz, akkor működik, akkor is, ha te vagy én nem értjük.
Olyan világot akarsz megérteni a földhözragadt gondolkodásoddal, amire nem igazak azok a törvényszerűségek, amelyeket eddig megismerhettél. De ha te intelligens ember vagy, nem megtehetnéd, hogy tájékozódjál mielőtt önmagadat kivetítenéd Istenre, illetve a szellem világára?
Ja, és mindegy hogy mit ír a biblia.
Mert jó része hamisítvány.
A bökkenő ott van, hogy jó tudni, melyik része.
Kutatni kell, időt szánni rá.
A Villás Béla videókat érdemes hallgatni és van még néhány hiteles ember.
Avatara, Balogh Béla, Gunagriha.
Sziasztok!
Javaslom, hogy a továbbiakban hivatkozásokkal támasszuk alá azt, ami a kérdezőnek segít. Szóval! Lélekvándorlás keresztényi tanítás? Nem! Első érvem (szerintem lesz több is majd): Miért támasztotta fel Jézus Lázárt? Lázár beszélt-e arról, hogy valahová vándorolt-e a lelke? Azért támaszkodom a Bibliára, mert ez Isten írott szava! Várom válaszotokat!
Szerintem sokan összekeverik a reinkarnációt (újraszületést) a lélekvándorlással. A két dolognak semmi köze egymáshoz, legalábbis a Biblia szerint.
Jézus többször is szó szerint beszélt az újraszületés lehetőségéről, Illéssel kapcsolatban, pld Mt11. és Mt17.
Kedves Asperrimus (21)!
"Olyan világot akarsz megérteni a földhözragadt gondolkodásoddal, amire nem igazak azok a törvényszerűségek, amelyeket eddig megismerhettél."
Ebből viszont az is következik, hogy a kvantumfizika sem biztos, hogy az igazság, s ha már itt tartunk, következetlenség volna a kvantumfizikához hasonlítani Isten kinyilatkoztatását. A tudomány összes tétele mind megingatható, ha az ember elég intelligens hozzá. A történelem során sorra döntötték meg a korábbi nagy tudományos elméleteket (kezdve onnan, hogy a Föld lapos, egészen addig, hogy a víz éghetetlen). Két dolog biztos: Isten és a szeretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!