Valaki elmagyarázná nekem a keresztény vallás lényegét?
Igazából,ha nagyon szőrszál hasogatók vagyunk,akkor mindenki valami vallási fanatikus. Én például az élvezetekért élek.
De kezdjük a mindennapi emberekkel. Sokunknak nincsenek valódi céljai,csak álmai,vágyai. Csak élünk,megyünk előre és próbáljuk felfalni a mindennapi örömöket. Sokan csak a fajfenntartási ösztön miatt élnek.
De pl. én azért tanulok,hogy jó egyetemre kerülhessek be.(Hogy dicsekedhessek vele és jó nőkkel kúrhassak)
Jó munkát akarok,hogy kényelmes,testhezálló munkával jól eltartsam a családomat.
Igazából egy nagyon nagyképű és egoista ember vagyok. Nem szeretem ha mások akaratának vagyok alárendelve.
Vagyis,elfogadnám isten létezését(pl. az atomok létezésére sincs közvetlen bizonyítékunk),de nem segített rajtam,amikor kellett volna. Akkor jöttem rá,hogy csak is én vagyok és csak is én segíthetek magamon. Egyedül kellett viselnem mindent,nem volt ott Jézus,hogy átvegye a terhemet. Igazából Luciferhez hasonlóan duzzogtam,mint egy kisgyerek. És ráeszméltem,hogy saját világot kell teremtenem,ha élni akarok. Ezért vagyok ekkora paraszt :)
ÉS most kicsit bunkó leszek.
Számomra érthetetlen a biblia, semmi racionalitás nincs benne. Egy Fantazy regény, és egy csomóan bekajálják.
Szerintem a mai modern világban nincs igénye az embereknek egy elavult rendszer képmutatására.
Főleg úgy,hogy a Keresztény vallás nem más,mint Buddhizmus, egy kis héberizmussal nyakon öntve.
Hiszen a világon csak egy dolog állandó, a változás.
S amikor pénz keresztezi az utadat,hirtelen nincs egyetlen kérdésed sem.
Mindazon által el kell ismernem,hogy a Biblia egy nagyon jól megírt kis Fantazy. Nem nagyon találok benne szöges ellentmondást. És én látom,hogy mi céllal indult,de ez már régen nem az amit igazából képviselnie kéne szerintem)
"En peldaul azt nem ertem hogy akik nem hisznek semmiben mi ertelmet latjak az eletuknek? Te mint racionalis ember valaszt adhatnal... :)"
Bár nem a kérdező vagyok, de racionálisnak és vallási hitet nélkülözőnek tartván magamat megszólítottnak érzem magam a témában.
Olyan ember nincs, aki nem hisz semmiben. Az alkoholista pl. abban hisz, hogy majd minden jóra fordul egyszer, így ihat még egy pohárral. Amikor megitta az újabb pohárral, akkor máris jobb fényben látja a világot, ez pedig erősíti is a hitét.
Az autószerelő abban hisz, hogy lesz majd nagy fogása is, beindul a bolt. A diák abban hisz, hogy amit megtanul, azt kamatoztatni fogja tudni az életében, a leendő munkájában. Az idős bácsika pedig abban, hogy lesz még holnap, amikor a felkelő nap simogatni fogja ráncos arcát, és a boltban vagy a piacon a cinos, de még álmos eladónőnek el tud majd sütni egy ósdi viccet, amitől az majd mosolyra fakad.
Ezek a hitek függetlenek vallási hovatartozástól, vagy nem tartozástól. Lehetnek ezek az emberek muszlimok vagy keresztények, buddhisták vagy taoisták is - de ugyanúgy ateisták is.
Az ateista és a keresztény között annyi a különbség, hogy az ateista eggyel kevesebb istenségben hisz. De mindkettő ugyanúgy hiszi, hogy a világ jó, és ha rámosolyog, akkor az visszamosolyog rá. Hiszi, hogy van, lesz értelme a holnapi napnak, hogy örömet szerezhet majd valakinek, hogy bátoríthat majd valakit, hogy nem hiába fog felkelni.
Én személy szerint hiszem azt, hogy a világ megismerhető, hogy át fogom majd látni az összefüggéseit, hogy rájövök majd egyszer olyan dologra, amelyre eddig még senki. Hiszem, hogy az emberek alapjában jók, és meg lehet velük találni a megfelelő hangot. Hiszem, hogy ha holnap felébredek, akkor jól fogom érezni magam, és nem szenvedek majd hiányt semmiben. Hiszem, hogy én is megtalálom majd az igazit, aki mellett leélhetem az életem, akivel leélhetünk majd egy közös életet. És hiszem, hogy jó ember vagyok, és hiszem, hogy tudok jobb ember lenni, mint a nagyátlag.
Valamint úgy gondolom, hogy ehhez nincs szükségem semmiféle felsőbb erőbe, istenségbe, teremtőbe vetett hitre, anélkül is boldog és számomra megfelelő életet tudok élni.
11es vagyok. Eloszor a kerdezonek valaszolnek; osszefoglalva hedonista vagy. Ez szep, elvezni kell az eletet csak a kerdes hogy valoban elvezed-e ha sok penzed lesz, jokat kursz, de en pl altatnam magam ha azt mondanam hogy ez igy mind rendben van hiszen a te vilagnezedted szerint igyis ugyis egy godor a vegallomas. Akkor meg nem mindegy hogy jutok oda?A bibliarol meg annyit hogy ha rendes teologiai ismeretek nelkul olvasod egy jo nagy fassag az egesz egy fantasy ahogy te is mondtad. Csakhogy a benne levo tortenetek (foleg az oszovetsegiek egyfajta tanmesek az akkori kor embere vilagkepevel eggyeztetve) tudom ez igy biztos zavaros neked de ha erdekel asd bele magad a temaba es akkor talan nem fogsz olyan butasagot mondani hogy a keresztenyseg a budhizmus heberizmussal nyakonontve. Meg egy jo tanacs kozhelyeket ne hasznalj mert pl ide ez: "egy dolog allando a valtozas" nem nagyon passzolt szerintem. Masreszrol ertelmes vagy, jo dolog hogy ilyeneken gondolkozol foleg ilyen korban. (am en is jo egyetemre akarok jarni meg jo not akarok de ez nem zarja ki Isten letezeset :D )
Az pedig, hogy Isten nemfogta a kezed ha bajban voltal... ez kisse gyerekes, egyreszrol nem tudom elkepzelni az oriasi problemaid (megkinoztak?, megeroszakoltak?) az eletben az emberek szabadakaratot kaptak es ezt gyakran rosszra hasznaljak bar ha kereszteny ertekrend szerint elnenk kevesebb baj lenne, (ezert is mondtam ezt a keresztenyseg lenyegenek). Huhh ez hosszura sikerult.
Barmi hozzafuzni,kivetni valod van irj, megranezek erre a kerdesre.
Meg mindig 11 es vagyok. 14esnek koszonom, hogy a valaszoltal a kerdesemre. Nagyon jo dolgokat irtal hasonloan gondolkozom en is bar abban nem vagyok biztos, hogy egyszer mindenre valaszt kapunk hiszen minnel tobbet tudunk annal jobban latjuk milyen keveset tudunk (gondolok itt univerzum stb.) (na most
en hasznaltam kozhelyet). Mindenestre ha ez kicsit eretnekul hangzik is nem is olyan nagy baj hogy neked nincs szukseged Istenre es nelkule is teljes eletet tudsz elni ha ez igaz akkor orulok.
Viszont a kerdesemre nem adtal valaszt.
Mi ertelme az eletnek? Ha egyszer ugyis meghalunk, ha a legtobb ember vegig kuzdi az eletet csak azert, hogy egyszer majd meghaljon, ha ebbol a szemszogbol nezzuk nem kene az elet veszelyinek kitenni az embert, nem kene gyereket vallalni, hiszen ra is csak ez var... kuzdelem. Ez olyan mintha nem lenne feny az alagut vegen, mintha egy szakadek fele cipelnenk egy nagy hatizsakot (meg ha valakinek szep is az ut a szakadek fele).
De van egy jobb kerdesem is hogy jott letre a vilag? Igen tudom a nagy bummal, de elotte mi volt? A fizika nem ismer olyan torvenyt miszzerint a semmibol lesz valami, erohatas nelkul nincsen mozgas. Ezek a gondolatok erositenek meg az Istenbe vetett hitemben. Varom a valaszotokat.
szia
Isten nem hozott létre vallásokat. kereszténynek lenni életforma, nem hivatás.
a keresztény elnevezést z első századi Jézus követőire kezdték alkalmazni Isten jóváhagyásával.
Jézus nem új vallást hozott létre, hanem az eredeti Istennek járó imádatot állitotta helyre, amit a valamikori választott nép elhagyott, hagyományokkal kevert, stb s felrugták az Istennel kötött szövetséget
Ezért a Teremtő a nemzetekhez fordult, és minden nemzetből választott népet akik egységesen élik életüket Isten vezetése alatt
S nem sokára a Teremtő szándéka szerint Jézus messiási királysága fogja felváltani az emberi kormányzatokat
s vissza áll az eredeti élet amit annak idején Ádám elhagyott.
nem lesznek nemzetek, meg vallások stb, hanem emberek élnek majd egységesen békében örökké halál és betegség nélkül a földön.
Keresztény szó jelentése Krisztus követő
vagy is úgy él ahogy Jézus példával megmutatta, és megteszi azokat a kiigazitásokat az életében amitől kereszténynek nevezhető az egyén
16-osnak
az életnek van értelme, ami most még sokaknak fura, mert nem ezt tanitották nekik évszázadokon keresztül.
igen sajnos most még mindannyiunk a halál rabságában vagyunk és bármikor meghalhatunk, ám a Jézus által letett áldozat a feltámadás reménységével csodálatos jövöt ad.
(1Korintusz 15:16, 17) 16 Mert ha a halottak nem támadnak fel, akkor Krisztus sem támadt fel. 17 Továbbá, ha Krisztus nem támadt fel, hasztalan a ti hitetek; még bűneitekben vagytok.
Isten szava leirja Isten szándékát, és azt is hogyan valósitja meg.
"Jó munkát akarok,hogy kényelmes,testhezálló munkával jól eltartsam a családomat."
Majd kénytelen leszel felébredni a saját világodból,látom fiatal vagy még:)
"Igazából egy nagyon nagyképű és egoista ember vagyok. Nem szeretem ha mások akaratának vagyok alárendelve.
Vagyis,elfogadnám isten létezését(pl. az atomok létezésére sincs közvetlen bizonyítékunk),de nem segített rajtam,amikor kellett volna."
Egy nagyképű egoistán,hogy segíthetne,amikor nem hajlandó az akaratának alárendelni magát?
Kérdező!
A kereszténységnek egy lényege van csak: LELJ BÉKÉRE!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!