Az a kifejezés, hogy "Jehova Isten" csak nekem zavarja a fülem? Olyan, mintha többisten hívőkkel lenne dolgunk.
Mi is szoktuk mondani, hogy "Isten-Isten!"
De csak koccintásnál. :)
Szia
Nem tudom miért zavarja a Füled az, hogy Isten a Jehova tulajdon nevet adta magának s a kérdésed faramuci, ugyan is Jehova E G Y ISTEN VAGY IS MONO ÉS NEM TÖBB ISTEN
Az Isten az a "rangja" mint pl miniszter elnők, király,
a kutyának is van tulajdon neve, amit a Gazdája választ neki és a kutya az a rendeltetése.
Azért, adok nevet a kutyának, hogy megkülönböztessem a többi kutyától. De ha nem haragszol, a kutya-Isten összehasonlítást itt be is fejezném. Az emberek is azért adnak nevet maguknak, vagy gyerekeiknek, hogy megkülönböztessék egymást. Ha egyedül lennék a világon, nem adnék nevet magamnak.
De természetesen "jó Tanú" lévén nem érted a kérdést.
Maga a szóösszetétel feltételez többistenhitet. Jehova Isten, Ilyen Isten, Olyan Isten, stb.
szia
nahát Ozmi, ügyes vagy megdicsérlek.
Egyébként nem a Tanúk adták a nevet Neki hanem a Teremtő adta magának ezt a nevet
S bár valóban csak egy Isten van, de az emberek csináltak "Isteneket" maguknak, és azoknak is van neve, ahogy Ozmi leirta, nem léteznek, csak z emberek fejében
A Jehova szó nem azt jelenti, hogy Isten.
az angol God, vagy a keleti Allah igen azon a nyelven
A Jehova tulajdon név olyan mint a a Gábor, Béla, Ferenc, stb
némely népek is adtak a hamis Isteneiknek nevet, mint Zeusz, Baál, stb
Akkor Isten aki teremtette az eget a földet miért ne adhatna saját magának nevet?
ezért a névért imádkozott Jézus hogy legyen megszentelve, és ezt a nevet ismertette meg az emberekkel, amit a Farizeusok kezdtek elfelejteni, és elhagyni a minden napi használatból egy irásszöveg babonás magyarázata miatt.
(János 17:26) 26 És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni, . . .
(Máté 6:9) . . .»Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved.
(János 17:6) 6 Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból. . . .
János 17:26) 26 És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni, . . .
(Máté 6:9) . . .»Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved.
(János 17:6) 6 Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból. . . .
Nekem olybá tűnik, hogy az Atya nevet ismertette meg. Mert ha a Jehova nevet ismertette meg, akkor elég sz@rul sikerült.
Szia
Ez nem Jézus hibája, hanem azoké akik szándékosan kihagyták a Biblia forditásból szép fokozatosan ezt a nevet
Pedig Magyar költőink, iróink is ismerik mint pl Madách
Petőfi, stb
Itt olvashatsz róla
"Ez nem Jézus hibája, hanem azoké akik szándékosan kihagyták a Biblia forditásból szép fokozatosan ezt a nevet"
Erre valami bizonyíték? Ugyanis ez egy elég gyenge istenképre vall a részetekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!