Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az a kifejezés, hogy "Jehova...

Az a kifejezés, hogy "Jehova Isten" csak nekem zavarja a fülem? Olyan, mintha többisten hívőkkel lenne dolgunk.

Figyelt kérdés
Vagy ezt csak én érzem így? Bennem van a "hiba"?
2015. márc. 29. 19:04
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
56%

Mi is szoktuk mondani, hogy "Isten-Isten!"

De csak koccintásnál. :)

2015. márc. 29. 19:27
 2/27 anonim ***** válasza:
59%

Szia

Nem tudom miért zavarja a Füled az, hogy Isten a Jehova tulajdon nevet adta magának s a kérdésed faramuci, ugyan is Jehova E G Y ISTEN VAGY IS MONO ÉS NEM TÖBB ISTEN

Az Isten az a "rangja" mint pl miniszter elnők, király,

a kutyának is van tulajdon neve, amit a Gazdája választ neki és a kutya az a rendeltetése.

2015. márc. 29. 20:32
 3/27 A kérdező kommentje:

Azért, adok nevet a kutyának, hogy megkülönböztessem a többi kutyától. De ha nem haragszol, a kutya-Isten összehasonlítást itt be is fejezném. Az emberek is azért adnak nevet maguknak, vagy gyerekeiknek, hogy megkülönböztessék egymást. Ha egyedül lennék a világon, nem adnék nevet magamnak.

De természetesen "jó Tanú" lévén nem érted a kérdést.

Maga a szóösszetétel feltételez többistenhitet. Jehova Isten, Ilyen Isten, Olyan Isten, stb.

2015. márc. 29. 21:05
 4/27 anonim ***** válasza:
22%
Azért próbálják nevén nevezni (minden szempontból helytelenül), mert így közelebb érzik magukat hozzá, kitüntetett helyzetben érzik magukat másokhoz képest. Kicsit olyan érzés lehet, mint mikor letegeződnek egy hírességgel.
2015. márc. 29. 21:38
 5/27 anonim ***** válasza:
42%
Van a névnek egy vagy több jelentése, ami miatt igen jól is passzol Istenre elvileg, de én is furának érzem kicsit. Ha a Legnagyobb, vagy a Mindenható, vagy az alfa és omega, vagy az egyedül igaz Isten kifejezéseket használom, akkor én tényleg arra a határtalan Teljességre asszociálok, ami Isten az ő teljes valójában. Persze ami az én fejemben leképződik róla, az elég szürke és szerény idea, de a lényeg egyezik. A szlávos hangzású név, aminek egyik jelentése se tartalmazza azt, hogy ő a mindenek előtti és mindenek utáni, egyetlen és legnagyobb, nem Istent juttatja eszembe, hanem zavart öltönyös férfiakat és fura otthonkába öltözött nőket, akik segítő szándékkal bárkit bevezetnek orwelli nyelvezetű tudományukba az életről, a világról, meg mindenről.
2015. márc. 29. 22:11
 6/27 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Sok istent ismernek az emberek, amiktől Jehova megkülönböztetheti magát. Még akkor is, ha ezek nem léteznek, az emberek hisznek bennük. Amikor Jehova magáról beszél, egyértelművé kell tennie, hogy nem egyike azoknak, és akkor is, amikor hamis istenekről beszél.
2015. márc. 29. 22:28
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

szia

nahát Ozmi, ügyes vagy megdicsérlek.

Egyébként nem a Tanúk adták a nevet Neki hanem a Teremtő adta magának ezt a nevet

S bár valóban csak egy Isten van, de az emberek csináltak "Isteneket" maguknak, és azoknak is van neve, ahogy Ozmi leirta, nem léteznek, csak z emberek fejében

A Jehova szó nem azt jelenti, hogy Isten.

az angol God, vagy a keleti Allah igen azon a nyelven

A Jehova tulajdon név olyan mint a a Gábor, Béla, Ferenc, stb

némely népek is adtak a hamis Isteneiknek nevet, mint Zeusz, Baál, stb

Akkor Isten aki teremtette az eget a földet miért ne adhatna saját magának nevet?

ezért a névért imádkozott Jézus hogy legyen megszentelve, és ezt a nevet ismertette meg az emberekkel, amit a Farizeusok kezdtek elfelejteni, és elhagyni a minden napi használatból egy irásszöveg babonás magyarázata miatt.

(János 17:26) 26 És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni, . . .

(Máté 6:9) . . .»Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved.

(János 17:6) 6 Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból. . . .

2015. márc. 30. 08:03
 8/27 A kérdező kommentje:

János 17:26) 26 És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni, . . .

(Máté 6:9) . . .»Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved.

(János 17:6) 6 Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból. . . .

Nekem olybá tűnik, hogy az Atya nevet ismertette meg. Mert ha a Jehova nevet ismertette meg, akkor elég sz@rul sikerült.

2015. márc. 30. 09:21
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Ez nem Jézus hibája, hanem azoké akik szándékosan kihagyták a Biblia forditásból szép fokozatosan ezt a nevet

Pedig Magyar költőink, iróink is ismerik mint pl Madách

Petőfi, stb

[link]

Itt olvashatsz róla

2015. márc. 30. 11:45
 10/27 A kérdező kommentje:

"Ez nem Jézus hibája, hanem azoké akik szándékosan kihagyták a Biblia forditásból szép fokozatosan ezt a nevet"

Erre valami bizonyíték? Ugyanis ez egy elég gyenge istenképre vall a részetekről.

2015. márc. 30. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!