Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, van más olyan...

Jehova tanúi, van más olyan felekezet ami közel van az általatok vallott igazsághoz?

Figyelt kérdés

Ha abból indulunk ki hogy ti vagytok az igaz keresztények, és hogy egy ilyen ember nem az ellentéteket nézi a viszályszítás helyett hanem azt ami közös, a békességért s a megértésért. Elsősorban személyes véleményekre vagyok kíváncsi.

ui: Mivel mostanság megszaporodtak a tanúkkal kapcsolatos kérdések, melyek tartalmai frusztrálhattak egyes Tanúkat így közlöm hogy nem provokatív célból tettem fel ezt a kérdést.

2015. márc. 18. 04:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon nehéz kérdés. Egy biztos, a református vallás közelebb áll hozzánk, mint a katolikus.

Azért nehéz ennél közelebbit mondani, mert jelentős eltérések vannak a többi valláshoz képest. Mondhatnánk hogy hasonló a baptistához, de mi nem hiszünk a Szentháromságban. Viszont a felnőttek megkeresztelését támogatjuk. Kicsit hasonló a mormonhoz, ők is prédikálnak, használják a Jehova nevet, de nálunk nem elfogadott a többnejűség.

Szerintem nagyon sokan ismerik már a hitnézeteinket.

- Isten neve Jehova.

- Prédikálunk, Isten királysága hamarosan megvalósul, itt a földön, a királya Jézus.

- Nem fogadjuk el a Háromságot.

- Nem tartunk ünnepeket, csak Krisztus halálának emlékünnepét.

- Nem politizálunk, visszautasítjuk a katonai szolgálatot.

- Elutasítjuk a vér szervezetünkbe jutásának bmilyen módját.

Ezek alapján szerinted melyik vallás áll hozzánk a legközelebb?

2015. márc. 18. 06:03
 2/17 anonim ***** válasza:
34%

szia

lényegében egyetértek az előttem szóló testvérrel

Csak annyit szeretnék még hozzá tenni, hogy Jézus és Jehova sem vallásokat hozott létre, hanem meghatározott egységes imádati formát, melyben az életünkben gyakorolunk

a megosztottság, és a vallások kialakulásáért nem Isten felelős, hanem első sorban az aki ezt az egészet elinditotta. és az emberek ennek a szellemében élik az életüket, jó ez igy nekik, főleg mert egyénre szabják az Istennel való kapcsolatukat, nem pedig maguk alkalmazzák z Istentől kapott utmutatót.

Frusztrálni nem frusztrál, csak durvának tartom a megnilvánulásokat, mivel olyan dolgokat nem teszünk ami kárt okozna valakinek az anyagi szellemi, vagy fizikai jólétében

a gyilkosok, merénylők nem kapnak ilyen megjegyzéseket mint amiket mi kapunk sokszor.

S persze ennek az egik oka a félre informált emberiség, vagy valaki tulzásokba esve nagyit fel olyan dolgokat amiért támadást inditanak Isten népe ellen

Vasárnap egy hölgy akkorát köpött amikor elment mellettünk, hogy csak néztem a köztéri tanúskodáskor

pedig csak békésen ott áldogáltunk.

2015. márc. 18. 08:33
 3/17 anonim ***** válasza:
36%

Ha inkább hagyod meghalni a hozzátartozódat, amikor nem engeded, hogy vért kapjon, az nem kártevés vele szemben?

Nem ok nélkül kapjátok a kritikákat.

2015. márc. 18. 09:02
 4/17 anonim ***** válasza:

Kedves 61-es

Mikor már azt gondolná az ember, hogy tájékozottabbak embertársaink, újra felbukkan egy ilyen gonosz kis megjegyzés.

Írd be a keresöbe "vérnélküli sebészet". Meglátod mi a helyzet.

2015. márc. 18. 09:38
 5/17 anonim ***** válasza:
miért, ha az orvos azt mondja, hogy hiába a vér nélküli sebészet, vér nélkül meghal, te hogy döntenél? nem adnál neki vért, bízva a Teremtőben, nem? megnézném én azt, hogy ugandában, zambiában, egyiptomban milyen vér nélküli orvoslások vannak. a külföldön élő tanúk elfelejtik, hogy nem mindenütt olyan rózsás a helyzet, mint nálluk. Megkérdeznélek, grkaty, hogy szerinted hány tanúnem tudná kifizetni a 100 000 forintot egy epo sorozatárt a 30000 magyar testvérből? és a 8 000 000 közül? szerintem 10%-uk tudná hírtelen kifizetni, a többieknek erre nincs pénze, mivelnem támogatja a tb.és ahonnan a szédületes 2% -os növekedés jött tavaly, afrikában még az 1%-se, véleményem szerint. hiába tolod le odáig a vérmentő készülékedet, hova dugod be, hogy működjön?
2015. márc. 18. 11:28
 6/17 anonim ***** válasza:

Igen kedves Kérdező. pontosan bizunk benne, hogy a Teremtő támogatást nújt abban is, hogy legen hova bedugni a készüléket

eddig sem volt gond ezzel, hidd el ezek után sem lesz, mert akkor jogosan lehetne Isten utmutatását megkérdőjelezni

A Teremtő nem fogja engedni, hogy az elvárásait megkérdőjelezzék

2015. márc. 18. 14:43
 7/17 anonim ***** válasza:
bocsánat nem a kérdezőnek irtam hanem a válaszolónak.
2015. márc. 18. 14:43
 8/17 anonim ***** válasza:

24-es gondolkodj egy kicsit. Gondolod, hogy a szegény országokban csak úgy pumpálják bele a vért az emberekbe? Még csak ki sem vizsgálják, hogy fertözött-e? Arra van pénzük? Mikor még a legfejlettebb laboratóriumok a fejlett országokban sem mindig képesek 100%-ra kimutatni mindent?

Példál kérdezz meg egy egészségügyi dolgozót, tesztelik-e a vért a "chagas-kórra?"

Te gondolod, hogy az elmaradott országokban fejlettebb laboratóriumok vannak?

Néz Te azt csinálsz magaddal és a gyermekeddel amit akarsz. Senki sem mondja neked, hogy igen vagy nem....

De mi a legjobbat akarjuk....

2015. márc. 18. 16:09
 9/17 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Ha kicsit másként teszed föl, a kérdést, te magad is tudni fogod a választ rá.

Például ha így:

"Jézus Krisztus, van más olyan felekezet, amely közel áll az általad vallott igazsághoz?" - szerinted Krisztus mit válaszolna?

Mindenesetre azt mondta amikor itt élt a földön:  "Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, szétszór” Lukács 11:23.

2015. márc. 18. 18:02
 10/17 A kérdező kommentje:

# 1

Elismerem hogy nem egyszerű a kérdésem. Bizonyos teológiai elemek megtalálhatóak más felekezeteknél is de össze-vissza. pl: Unitáriusoknál az alapvető szentháromság elvetése. Meg amiket még leírtál.

grkaty

Érdekes ez a vérkérdés. Igazad van abban hogy létezik és rohamosan fejlődik a vér nélküli sebészet. A vérpótlók is kifejlesztés alatt vannak(instantvér). És így a kockázat is csökken. Értem ezt a különböző vércsoportokra. De szerintem a vérnek is van jogosultsága(most még mindenképp) az életmentésben. A vérbankok sem véletlenül vannak. Főleg ha éppen egy adott szituációban nincs más mód. Egy közeli idős rokonom pont a vérnek köszönheti hogy még mindig köztünk van, és nem kell virágot vinni a sírjára.

KZitus

"Hiszen aki nincs ellenetek, veletek van." MK 9:40

2015. márc. 19. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!