Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallás témakörben fel tett...

A vallás témakörben fel tett kérdésre miért válaszol valaki, aki nem vallásos?

Figyelt kérdés
Egyáltalán miért látogatja az oldalt? Mit szeretne megtudni? Miért olyan fontos neki, hogy elmondja az Istenben hívőnek, hogy nincs Isten? Amikor megírja a hívőnek: Nincs Isten! akkor ő mit csinál? Ha a hívő megírja neki: van Isten, az miért nem ugyan az? Ha valaki arra kíváncsi a hívők mit gondolnak erről? akkor ő miért válaszol? És miért kezdi el közülük néhány ócsárolni a hívőt, ha az nem látja be a "tévedését"?
2010. febr. 16. 13:38
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Az imádság egy gyakorlati dolog, csak mivel nem hiszel benne, ki se próbálod, és így nem derülhet ki a számodra, hogy működik. De még egyszer mondom, tőlem csak a hívő oldalt támogató választ várj, és semmi mást nem teszek, csak arról szeretnélek meggyőzni, aki ezt írja neked, jó tanácsot ad, a legjobbat, amit a meggyőződése diktál. Tehát vond kétségbe a tant, de ne kérdőjelezd meg a válaszoló segítő kész szándékát. Ahogy eddig én is mindenkit felpontoztam a másik oldalról is, mert az ő szemszögükből korrekten válaszoltak.
2010. febr. 16. 19:30
 12/30 anonim ***** válasza:

Hmm bocsi de nem értem akkor miért nyitottál kérdést ha ilyen toleráns vagy, hisz másik oldalról is "felhozható mentségnek" a kérdésedre: "Miért olyan fontos neki, hogy elmondja az Istenben hívőnek, hogy nincs Isten?" Azért mert a legjobb tudása szerint igyekszik válaszolni, és mivel ő nagyon segítőkész, nem ijeszti meg ha elsőre nem véled helyesnek, bízik benne hogy előbb utóbb változik a véleményed így hát végső soron mégiscsak hasznos választ tudott adni.:D

Kicsit erőltetett de belegondolva van azért benne némi igazság...

2010. febr. 16. 20:26
 13/30 A kérdező kommentje:
Van. de ha a hívő mondja, van Isten, az a vád ellene, térít. Ezzel szemben az ateista mondhatja, nincs Isten, ő mégsem tesz semmi "rosszat". Csak az egyenlő elbírálást kérem. Ha ő elmondhatja a nézetét, a hívő is mondhassa el a nézetét. Azt már nagyon sok topikban megvitattuk, bizonyítani egyik állítást sem lehet.
2010. febr. 16. 20:55
 14/30 anonim ***** válasza:
Azért mert nem vallásos, még lehet véleménye a vallásról, nem? Hogy mért látogatja az oldalt? Talán pont azért, mert érdekli a vallás.
2010. febr. 16. 21:14
 15/30 anonim ***** válasza:
90%
Azért, mert a nem-hívőkben él egy felsőbbrendűségi érzés és úgy gondolják, hogy fel kell nyitniuk a mi hívő szemeinket. Azt is megfigyelhetted már, hogy akik legjobban leszólják a hívőket és véleményt nyilvánítanak vallási kérdésekben , bizony sokszor alapvető információkkal sem rendelkeznek. Kezdetben zavart ez a dolog, de később rájöttem, hogy feleslegesen aggódom: ha az Úrnak szüksége lesz rájuk, akkor majd ők is megtérnek. Gondolj Pál apostolra.
2010. febr. 16. 21:56
 16/30 anonim ***** válasza:
80%

20:55

Értelek, de ettől egy kicsit bonyolultabb ez és nem lehet 'kielemezni' ha nem írsz konkrétumot. Van különbség a 'vélemény nyilvánítás' és térítés között, nomeg a kíváncsiság között(pl amikor kérdést nyit az ateista hívőknek hogy miért hisz annak ellenére hogy... lehet hogy ezt is térítésnek veszed). Szóval nincs egyenlőtlen elbírálás szerintem.

21:56

Milyen ironikus hogy pont te vádolod az ateistákat felsőbbrendűség érzéssel holott ilyen lenézően írsz róluk(avagy te 'szenvedsz' f.érzéssel).

2010. febr. 16. 22:42
 17/30 Salx Narval ***** válasza:
Engem az a része a dolognak nem zavar,hogy hívők és nemhívők egyaránt látogatnak és írnak bizonyos oldalakon.Az viszont igen, amikor egymás sértegetése a cél és nem a válaszra reagálnak, vagy esetleg kigúnyolják egymás nézetét.Én mindegyik oldalon írok és látom, hogy mind két fél részéről vannak normális és bizony gúnyolódó sőt direkt provokáló megnyilvánulások.Nem az a kérdés, hogy hívő, vagy ateista e a válaszadó, hanem, hogy mennyire intelligens.Le tudja e írni kulturáltan a mondandóját, vagy csak odaböfög valamit, esetleg bemásolja a fél Bibliát, ill más forrásanyagokat.Én a poénkodókra sem haragszok, ha jó a vicc és nem erőlteti zavaró célzattal, még akkor sem zavar, ha a nézetemen viccelődik.Én azt mondom írjunk nyugodtan mindenhová, de vegyük észre, ha a válaszunk nem oda illő és ne erőltessük a nézetünket másokra.És ami még fontos, ne feledkezzünk meg a feltett kérdésre is válaszolni.Én azt mondom, hogy nem kell reagálni az ilyen válaszokra.Vannak és lesznek is ilyen emberek mind a két részről.Persze, hogy zavar egy normális embert, a sok idióta, de nincs mit tenni, ezt így kell elfogadni.
2010. febr. 17. 01:52
 18/30 anonim ***** válasza:

" 21:56

Milyen ironikus hogy pont te vádolod az ateistákat felsőbbrendűség érzéssel holott ilyen lenézően írsz róluk(avagy te 'szenvedsz' f.érzéssel)."

Miért lennék lenéző ? Mi volt ebben a lekezelő szerinted ?

Nem nézek le senkit, pontosan azt írtam, hogy ők is megtérhetnek, mint Pál apostol.

2010. febr. 17. 09:43
 19/30 A kérdező kommentje:
A ki néz le kit vitában a következő az én látásom: Az ateista meg van győződve az igazáról, és azt gondolja, a hívő nem lehet biztos a dolgában, ezért ez a hívőt irritálja. De a hívő is meg van győződve az igazáról, hiszen milyen hit az, hogy szerintem van Isten, de nem vagyok benne biztos, tehát, ha hiszek Istenben, akkor én biztos vagyok benne, hogy van. Ezért a hívő is azt gondolja, hogy az ateista nem lehet biztos a dolgában. Ez viszont az ateistát irritálja. Ezért aztán kölcsönösen úgy vélik, a másik erőszakos, meg fennhéjázó, miközben ők csak szerényen elmondják az igazat, amit a másiknak, ha már nem látja be mennyire téved a saját álláspontjában, legalább szerényen tudomásul kellene, hogy vegyen. Nagyjából ennyi.
2010. febr. 17. 10:10
 20/30 anonim ***** válasza:
80%

19:30

Hallottad már, hogy: Segíts magadon és az isten is megsegít?

Ez kb azt jelenti, hogy segíts magadon, mert az isten nem segít. Könnyű ráfogni, hogy valami azért sikerül, mert imádkoztam, és azért nem, mert az úr akarta így. ilyen alapon azt is ráfoghatnám, hogy valami azért sikerült, mert aznap reggel fél-kézen álltam 3 percig, vagy azért nem, mert nem tettem.

2010. febr. 17. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!