Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért jelennek meg egyre...

Miért jelennek meg egyre abszurdabb hittel rendelkező keresztények itt a vallás és valláskritika témakörben?

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondolok, hogy

"a kétszarvú bárány, aki sárkányként beszél az az USA?"

"gonosz buta tudosók" (eredeti helyesírás szerint)

2011. máj. 6. 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:
35%
Az utóbbi években nagyon lebutították a természettudományos oktatást.
2011. máj. 6. 20:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Az "abszurdabb hitet" definiálnod kellene, vagy jóval több példát hoznod, így nehéz válaszolni.

"a kétszarvú bárány, aki sárkányként beszél az az USA?"- ez a Jelenések Könyvének helytelen magyarázata

"gonosz buta tudósok"-Az emberekben kihűl a szeretet egymás iránt,(Mt 24,13 és 2Tim3,2) ez is az egyik jele végidőknek. Közeledik az Antikrisztus uralma, kereszténység ereje csökken, álkereszténység hódít és a zsidók közül sokan veszik fel a kereszténységet.

2011. máj. 6. 21:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező pont a második válaszolóhoz hasonló agyhalottakra gondolt -.-
2011. máj. 6. 21:46
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

ma 21:46-osnak küldöm: ÉBRESZTŐFILM

[link]

2011. máj. 6. 23:44
 5/10 anonim ***** válasza:

"a kétszarvú bárány, aki sárkányként beszél az az USA?"

Amíg te nem állsz elő egy jobb és hitelesebb jelenések könyve magyarázattal, addig nem állíthatod, hogy ez helytelen magyarázat.

2011. máj. 7. 03:31
 6/10 Tyler913 ***** válasza:

Utolsonak:nem igazan hiszem,hogy a Jelenesek Konyvere kene barkinek is alapoznia,mivel minden magyarazat mero spekulacio,meg tudos teologusok koreben is,arrol nem is beszelve,mikor kattant fanatikusok kezdik belemagyarazni a sajat igazukat.

Egyebkent a kerdesre valaszolva: en is eszrevettem ezt a tendenciat.De szerintem ez a nagy szamok torvenye: mivel tobb tizezren latogatjak az oldalt,elkerulhetetlen,hogy legyenek kozottuk ilyen elmehaborodottak is.Kerlek,ne itelj meg minden keresztyent omiattuk,inkabb nevessunk egyutt rajtuk,mikozben persze jo peldat mutatva probaljuk meggyozni oket,hogy tevednek.Ha csak egy ilyen szerencsetlennek is felnyitjuk a szemet,mar megerte.

2011. máj. 7. 19:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Minél "elvetemültebb" az ember vallási téren, annál balgábbnak, együgyűnek tűnik itt a Földön, de Isten szemében egyre nagyobbá lesz.

1. Fejezet Pál apostol elsõ levele a korintusiakhoz

# A kereszt hirdetése. A kereszt hirdetése ugyan oktalanság azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten erje.

# Hiszen írva van:

"Lerontom a bölcsek bölcsességét,

s az okosak okosságát meghiúsítom."

# Hol marad a bölcs? Hol az írástudó? Hol a világnak tudósa? Ugye megmuttata Isten, hogy oktalan a világ bölcsessége?

# Mivel ugyanis bölcsességben a világ nem ismerte fel Istent isteni bölcsességében, úgy tetszett Istennek, hogy oktalannak látszó igehirdetéssel üdvözítse a hívõket.

Mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük:

aki a zsidóknak ugyan botrány,

a pogányoknak meg oktalanság,

# de Isten azt választotta ki, ami a világ szerint oktalan, hogy megszégyenítse a bölcseket, s azt választotta ki, ami a világ szemében gyenge, hogy megszégyenítse az erõseket,

# s ami a világ elõtt közönséges és megvetett, azt választotta ki az Isten, a semminek látszókat, hogy azokat, akik valaminek látszanak, megsemmisítse.

2011. máj. 8. 17:57
 8/10 anonim válasza:

Azért, mert nem ismerik fel, hogy önmaguk kiirtása lenne az egyetlen megoldás!

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__178..

2011. máj. 8. 20:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Inkább legyen abszurd hite, mint egy bunkó, mindenkibe belekötő szkeptikus legyen. Szkeptikus vagyok én is, de engem inkább zavar az, aki a hittel kapcsolatos topicokba belemászik, és fröcsög, hogy mind h.lye, aki abban az adott dologban hisz.
2011. máj. 9. 21:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Az a baj,hogy az emberek többsége összetéveszti a hitet a vallással.A vallásokat emberek hozták létre,valaki megálmodott valamit,és másnapra egy új vallás került a horizontra. Hogy ki miben hisz azt ő saját maga dönti el "a testem a templomom!"ismerös? Mindenkinek személyes "találkozása"tapasztalata kell legyen Istennel.Adig amig ez nem történik meg,adig dumálhatok én is meg bárki más is mert ugysem változik meg senki gondolkodásmodja,csak azért mert én azt mondom,hogy igen is van Isten.Valamikor én is igy hittem "van Isten?" azal a ? jellel kel megbékélni és akkor mindenre meg lehet kapni a választ.Én személy szerint senkit sem akarok megtériteni,sem itt sem máshol,csak a véleményemet irom le,hogy hogy gondolom.A térités az egy nagy hülyeség...nem szabad fanatikus modon rászálni az emberekre,magot kell "elvetni"a többi Isten dolga.Remélem nem voltam tul abszurd hittel rendelkező keresztény. :)
2012. aug. 2. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!