Iszlám vagy Buddhizmus? Melyiket választanátok a helyemben?
Röviden:
Fiatal magyar fiú vagyok, keresztèny a családom, evangèlikusnak kereszteltek kiskoromban.. de sose hittem benne ès sose tetszett a kereszténysèg. Igazábol semmikor se mentünk templomba mert a szüleim nem nagyon vallásosak. A lènyeg az hogy fel szeretném venni az Iszlámot mert illene hozzám, ès megtetszett a vallás: nem szeretem az alkoholt, megvetem az egyéjszakás dolgokat, stb.. Koránt olvasom. De viszont a szemèlyisègem inkább olyan mint egy buddhistáè. Rettentõ nyugodt, türelmes ember vagyok, utálom az erõszakot. Ès sokszor nem vágyok másra mint nyugalomra, csendre ès egy csèsze teára. A keleti, tehát pl. kínai, japán, mongol ès a türk nèpek: kazah , kirgiz, török kúltúrák állnak hozzám közel, az arab annyira nem. Tanácstalan vagyok hogy a szívemre az eszemre vagy Istenre hallgassak. Mit tennétek a helyemben?
U.i.: az Iszlámról sok mindent tudok, a Buddhizmusról csak nagyon keveset eddig.
#20 Az biztos hogy te vagy az egyik legsőtétebb a válaszadók közül. A terrornak nincs köze az iszlámhoz. Nem minden muszlim terrorista. Muszlimok harcolnak az ilyen szervezetek ellen, nem tudtad?
Kérdezőnek meg javaslom, hogy ne itt kérdezzen! Hallgass magadra inkabb! Főleg hogy a válaszadók keresztények és hitetlenek többségben! Vagy menj be inkább egy mecsetbe.
Ha utálod az erőszakot, akkor felejtsd el az iszlámot! A buddhizmusnak (talán) létezik még 1-2 értelmesebb irányzata.
A szcientológia lenne talán legkomolyabb a 3 közül, de az a jelenlegi gyakorlatban elég veszélyes anyag.
Kezdenek a kommentek nagyon nevetsegesek lenni . Igen ha nem szereted az erőszakot, felejtsd el az iszlámot. Ugyanis csak akkor lesz érvényes az ima, ha ima közben valakit kibokszolsz.
Mondjuk ez csak vicc volt, merthogy eroszakos azt nem mondanam, de mondjuk emiatt is a media hibas. Akik eroszakosak azok terroristak nem muszlimok.
Az Iszlám nagyon szépen terelget az igaz élet útján, rajta keresztül megtalálhatod Istent, míg a buddhizmus csak addig segít a boldogságban, amíg a földön vagy.
Nem vagyok muszlim
A meditáción alapuló "vallások" és a többi vallás között van egy nagy különbség. Ahol meditáció van, az azt mondja, hogy nem kell hinned nekem, próbáld ki amit mondok és megtapasztalod, hogy ez így van. A meditáció nélküli vallásokban pedig azt mondják. Hidd el nekem, hogy amit mondok az így van, hiszem a szent könyvemben ez van írva.
Szerintem elég egyszerű eldönteni, hogy melyiket érdemesebb komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!