Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Iszlám vagy Buddhizmus?...

Iszlám vagy Buddhizmus? Melyiket választanátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Röviden:

Fiatal magyar fiú vagyok, keresztèny a családom, evangèlikusnak kereszteltek kiskoromban.. de sose hittem benne ès sose tetszett a kereszténysèg. Igazábol semmikor se mentünk templomba mert a szüleim nem nagyon vallásosak. A lènyeg az hogy fel szeretném venni az Iszlámot mert illene hozzám, ès megtetszett a vallás: nem szeretem az alkoholt, megvetem az egyéjszakás dolgokat, stb.. Koránt olvasom. De viszont a szemèlyisègem inkább olyan mint egy buddhistáè. Rettentõ nyugodt, türelmes ember vagyok, utálom az erõszakot. Ès sokszor nem vágyok másra mint nyugalomra, csendre ès egy csèsze teára. A keleti, tehát pl. kínai, japán, mongol ès a türk nèpek: kazah , kirgiz, török kúltúrák állnak hozzám közel, az arab annyira nem. Tanácstalan vagyok hogy a szívemre az eszemre vagy Istenre hallgassak. Mit tennétek a helyemben?

U.i.: az Iszlámról sok mindent tudok, a Buddhizmusról csak nagyon keveset eddig.

2015. márc. 16. 23:02
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Ó te jó ég :S Ez a legnagyobb problémád?:S Unatkozol vagy mi? Járjj el sportolni.
2015. márc. 17. 10:54
 12/34 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező!

Érdekes, mert én nagyon hasonló cipőben voltam. Én is kaptam keresztény nevelést, eltávolodtam, belekóstoltam pont a buddhizmusba.

Szóval az én válaszom az, hogy tökmindegy. Az összes vallásnak egy a célja: LELJ BÉKÉRE.

Erre egy módszer lehet az evangélikus, egy másik lehet az iszlám, tökmindegy. Mindegyik működik.

Választani biztos, hogy nem vallást választanék, hanem segítséget a belső béke megtalálásában. Ez önmagában, hogy muzulmán lettem nekem nem segítene. Nekem az segítene, ha találkoznék egy olyan imámmal, aki meg tud szólítani, aki tud inspirálni, aki a kételyeket szerte tudja oszlatni bennem, aki a kérdéseimet meg tudja válaszolni.

Nekem az ember sokkal fontosabb, mint a vallás. Ráaádsul maguk a vallások is nem a transzcendenstől, hanem egy bölcstől erednek, és a bölcset követik (Jézus, Mohamed, Buddha).

2015. márc. 17. 11:29
 13/34 anonim ***** válasza:
3%

Szia

egyiket sem

Egy célja van az életnek és egy teremtője, az hogy a kerszténységen belül nem mutatnak példát némelyek és nem élnek úgy még Jézus a megváltó, és az igazság az Ő tanitásában van

Persze ezt neked kell eldöntened, mert a Te életed más nem hozhat helyetted döntést,

2015. márc. 17. 11:41
 14/34 anonim ***** válasza:
Ha mindenáron e két lehetőség közül akarnék dönteni, akkor én arra a kérdésre keresnék egy őszinte választ magamban, hogy ha valahol máshol kéne leélnem az életem hátralevő részét, akkor az egy iszlám állam lenne-e, vagy egy olyan ország, ahol túlnyomó többségében buddhisták között élek.
2015. márc. 17. 11:57
 15/34 anonim ***** válasza:

"5-ös:hinni szeretnék"

Akkor nem a buddhizmus a te utad, az ugyanis nem a hitről szól, hanem a tapasztalásról.

"A keleti, tehát pl. kínai, japán, mongol ès a türk nèpek: kazah , kirgiz, török kúltúrák állnak hozzám közel"

Az összes? Mert szerintem a török meg a japán kultúra között van némi különbség - hogy a többit meg se említsem.

Attól, hogy szereted a teát meg a csendet, attól még nem olyan a személyiséged, mint egy buddhistáé.

2015. márc. 17. 13:48
 16/34 anonim ***** válasza:

csend és tea -- elég:))) zazen

Tessék leülni! " a rizskekszre gondolni nem ugyanaz, mint enni" (2)

2015. márc. 17. 14:37
 17/34 Pietrosol ***** válasza:
65%

Szia!

Teljesen mindegy. A végén mindenképp ki fogod dobni az egészet.

2015. márc. 17. 17:29
 18/34 Mulder614 ***** válasza:
ird már le mi alapján pont-e két vallás közül akarsz választani?
2015. márc. 17. 17:37
 19/34 A kérdező kommentje:
Mindenkinek aki hasznos választ adott köszönöm, de még gondolkodok rajta. Nem tudok dönteni egyenlőre.
2015. márc. 17. 18:17
 20/34 anonim ***** válasza:
39%
Muszáj egyáltalán valami vallás? De ha mindenképp akarsz egyet, akkor legyél buddhista. Iszlám semmikép se, mert fenn áll a veszélye, hogy elcsalnak téged is Szíriába harcolni az ISIS-hez.
2015. márc. 17. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!