Katolikusok, és nem katolikusok! Tudtok ezekre a kérdésre válaszolni nekem? (a hittérítésből nem kérek)
A katolikusok miért ábrázolják Istent a templomokban? Tudtommal ugyanis ezt nem szabad.
És csak szerintem maradt fent a katolikus vallás azért, mert mindenkit eretneknek neveztek és máglyán elégettek, aki ellenkezett velük?
"És csak szerintem maradt fent a katolikus vallás azért, mert mindenkit eretneknek neveztek és máglyán elégettek, aki ellenkezett velük?"
Igen, csak szerinted. Ugyanis Krisztus tanításai elég logikusak.. :)
Ölnél embert? Lopnál? Megcsalnád a házastársad? - Természetesen nem!!
Vannak szélsőséges esetek, de azokat most hagyjuk.(önvédelem pl.)
# 4
Íme néhány erkölcsi tanítás Jézustól:
Máté 5:43–45
,,Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket."
Máté 5:38-41
,,Hallottátok a parancsot: Szemet szemért és fogat fogért..Én pedig azt mondom nektek, ne álljatok ellent a gonosznak. Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a másikat is! Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is! S ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira!"
Ezekkel hány ateista erkölcsi értékrendje egyezik meg?
#5 - Természetesen egy sem. Mostanában nem egy témában olvasom ezt, hogy az ateisták mennyire erkölcsösek, sőt náluk az erkölcs magasabban van mint a vallásos embereknél. Mert szerintük a vallásos csak azért erkölcsös mert Isten azt mondta. De szerintem itt inkább azzal van a probléma, hogy náluk az erkölcs van összekeverve az alapvető emberi viselkedéssel, pl. az nem erkölcsös tett, hogy nem ölöm meg a másikat csak mert csúnyán nézett rám. Ez egyszerű emberi viselkedés, amely alapvetően a fajunkra jellemzőnek kellene lennie és ez a minimum, amit elvárhatunk, ez még messze van az erkölcsös viselkedéstől.
---
A katolikus egyházban több alkalommal is volt törés. Ezt a törést úgy értem, hogy több alkalommal is követtek el az egyházon belüli árulást és irányváltást. Első ilyen volt, amikor a Manicheizmussal szakítottak és elkezdték üldözni mint eretnek vallás. Holott addig a Manicheizmus és a Katolicizmus kéz a kézben jártak. Ekkortól számolhatunk azzal, hogy keresztény elkezd keresztényt irtani, mert az "pogány".
A második nagy törés akkor volt, amikor pápának a Medichi bankház kicsi fiát választották meg. Onnantól kezdve az egyházat át is alakította egy szép kis aranyborjúvá, ő volt az első, aki bevezette a bűnbocsánat cédulákat / aranytallérocska.
Azóta is, mindkét fordulat totálisan ellenkezik a katolicizmus eredeti mivoltával, és hittanával. Sajnálatos, hogy ez történt.
---
Anonymus
Nem nem csak szerinted
Egyébként pedig prófécia szerint hagyja hogy a konkoly együtt Nőjőn a Búzával az aratásig
Ha Istenen Jézust érted, akkor ő ábrázolva van, minden katolikus templomban láthatod a keresztutat, és láthatsz feszületet. Istent nem ábrázolják, csak a jelképeit.
Az ókorban nem volt máglyán elégetés, de végül több vitából is a katolikusok jöttek ki győztesen. A XIII. század előtt nem küldték máglyára az eretnekeket, azt II. Frigyes találta ki, aki utóbb szintén eretneknek bizonyult. Megjegyzés: a nép korábban is gyakran meglincselte az eretnekséggel gyanúsítottakat. Középkor.
Isten szellem, nem lehetséges ábrázolni.
Ha mutatsz egy katolikus templomot, hol az Urat ábrázolják, biztos elmegyek és megnézem, mert én eddig még olyat nem láttam.
Második kérdésedre: rajtad kívül biztosan vannak még olyanok, akik a föntieket osztják. Azt más kérdés, hogy igazuk van-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!