Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyakorló katolikusok, éltek/él...

Gyakorló katolikusok, éltek/éltetetek nemi életet a házasság előtt?

Figyelt kérdés
Gyakorló katolikus alatt azt értem, aki rendszeresen Szentáldozáshoz járul. Mert ugye a hivatalos egyházi tanítást ismerjük, de kíváncsi vagyok hogy az átlagos hívő katolikus fiatalok is halálos bűnnek tartják-e a szexet komoly párkapcsolatban, de házasság nélkül.
2015. jan. 30. 13:26
 1/5 A kérdező kommentje:
Vagy inkább az-e a jellemző, hogy ezt nem is mondják a gyónásban a katolikus fiatalok,és kimennek áldozni, mert nem érzik egyszerűen halálos bűnnek?
2015. jan. 30. 13:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Ismerek olyat, aki együtt él a párjával házasság nélkül és szívbaj nélkül megy áldozni.

Én nem áldozom (nem élünk együtt, de más van), de járok misére és katolikus közösségbe is. Azért nem áldozom, mert az Egyház tanítása szerint ez bün, meg én se tartom jónak, viszont más körülmények közrejátszanak.

2015. jan. 30. 14:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem. Ki lehet bírni, bármennyire ,,elképzelhetetlen". Különben is nem baj ha az ember egy kis önuralmat tanul, az úgyis elég ritka manapság 21/L
2015. jan. 30. 15:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Én azért szétválasztanám a gyakorló katolikust azoktól, akik gyakori rendszerességgel áldoznak. Úgy is lehet gyakorló katolikus az ember, ha nem áldozik minden héten vagy minden nap.

Egyébként pont az általad felhozottak miatt vannak úgy sokan, hogy eljárnak templomba, teszik a dolgukat az egyházközségben, de nem áldoznak ha arra méltatlanok.

2015. jan. 30. 16:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Néhányszor már majdnem megtörtént... de még eddig sikerült visszafogni magunkat. Nemsoká házasodunk.

A szex semmiképpen se bűn, csak akkor, ha hiányzik belőle az a döntés, hogy "csak a párommal és senki mással", hisz a személy kicserélhetetlensége az egyik alapja a katolikus hitnek.

2015. febr. 1. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!