Gyakorló katolikusok, éltek/éltetetek nemi életet a házasság előtt?
Ismerek olyat, aki együtt él a párjával házasság nélkül és szívbaj nélkül megy áldozni.
Én nem áldozom (nem élünk együtt, de más van), de járok misére és katolikus közösségbe is. Azért nem áldozom, mert az Egyház tanítása szerint ez bün, meg én se tartom jónak, viszont más körülmények közrejátszanak.
Én azért szétválasztanám a gyakorló katolikust azoktól, akik gyakori rendszerességgel áldoznak. Úgy is lehet gyakorló katolikus az ember, ha nem áldozik minden héten vagy minden nap.
Egyébként pont az általad felhozottak miatt vannak úgy sokan, hogy eljárnak templomba, teszik a dolgukat az egyházközségben, de nem áldoznak ha arra méltatlanok.
Néhányszor már majdnem megtörtént... de még eddig sikerült visszafogni magunkat. Nemsoká házasodunk.
A szex semmiképpen se bűn, csak akkor, ha hiányzik belőle az a döntés, hogy "csak a párommal és senki mással", hisz a személy kicserélhetetlensége az egyik alapja a katolikus hitnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!