Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk mit gondoltok akik nem...

Tanúk mit gondoltok akik nem hozzátok tartozik az nem üdvözülhet?

Figyelt kérdés
Üdvösségi kérdés-e közétek tartozni?
2015. márc. 7. 02:06
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Akkor ez a név egy csinálmány a JHVH rövidítésből mert sem Jézus a zsidóknak sem az apostolok a nemzeteknek nem Jehováról beszéltek, akkor ezt a nevet csak ti tartjátok fontosnak ugye milyen elgondolkodtató )
2015. márc. 7. 12:09
 22/34 anonim ***** válasza:

Ne mérgelödj már, így nehéz követni a dolgokat.

Neked van neved? A Fiúnak van neve? Tudod hogy hívják a Fiút? Nem elég neked csak azt mondani, hogy a Fiú....mond miért mondod a nevét?

Ha a Fiú nevét hívod, a nevet hívod, vagy a Fiút hívod?

2015. márc. 7. 12:24
 23/34 A kérdező kommentje:

A Fiú nevét azért mondom ki és hívom segítségül mert Isten a Mennyei Atya úgy rendelte aki Jézus nevét segítségül hívja megmenekül!!!

És mos te jössz megválaszolnád a kérdésemet ? )

2015. márc. 7. 12:33
 24/34 anonim ***** válasza:

látod ez egy hatalmas paradox.

A Fiút nevén szólítja sok ember. De az Atya nevét megtagadják. MIt gondolsz tetszik ez a mennyei Atyának, hogy meggyalázzák és eltitkolják a nevét?

Mit gondolsz Jézus a Fiú, beszélt az Atyáról név szerint amikor a Földön volt?

2015. márc. 7. 12:49
 25/34 A kérdező kommentje:

Látom nem haladunk előre, a terelés egy manipulációs technikai elem a kommunikációtokban )

Már nem is kérdezek mert úgysem kapok választ biztosan ezt a kiképzés-agymosás során verik belétek (

2015. márc. 7. 12:58
 26/34 anonim ***** válasza:

Nézd vedd így.

Lehet hogy maga Jézus Krisztus akarja vagyis akar téged terelni a helyes irányba.

Lehet hogy akarja, hogy megtudjad az igazságot vele és az Atyjával kapcsolatban.

Ha majd lenyugszol, próbálj meg elgondolkodni Jézus szavai felett amit Ö maga mondott az Atya nevével kapcsolatban.

János 17:6, 26

Ha ezt elolvasod meg fogsz lepödni. Szia :)

2015. márc. 7. 13:09
 27/34 A kérdező kommentje:

Az Atya nevét nem tagadják meg mert Isten neve pontosan az aminek leírod Atya de az ember számára csak megtérés és újjászületés után válhat azzá Jézus keresztül mivel ő nem csak AJTÓ hanem ÚT is.

Akkor újból leírom mert figyelmen kívül hagytad sem Jézus nem beszélt Jehováról sem az apostolok a nemzeteknek nem beszéltek Jehováról, akkor most a teológiátok szerint Jézus és az apostolok eltitkolták és meggyalázták Isten nevét.

Ha szükséges lett volna ennek a névnek a megismertetése és Isten valóban ezt akarta volna akkor a hiteles szemtanúk az apostolok Jehováról beszéltek volna de ilyen nem volt !!!

2015. márc. 7. 13:14
 28/34 A kérdező kommentje:
Elolvastam és eddig is tudtam Istent Atyámnak szólíthatom, az Evangéliumokban nem szerepel az, hogy Isten neve Jehova tehát Jézus nem ezt a nevet akartam megismertetni velünk de az benne van Isten a mi Mennyei Atyánk és így szólíthatom Jézus által, amúgy nyugodt vagyok )
2015. márc. 7. 13:20
 29/34 anonim ***** válasza:

Drága " kedves" kérdező!

Úgy látom,hogy az egész egy meddő vita,mert a kérdés csak provokációnak van feltéve.(legalábbis szerintem)

Akármit,és akármelyik verset idézik neked ,mindegyikbe csak belekötsz.

Azt,hogy ki üdvözülhet,nem mi fogjuk eldönteni,hanem az Isten,de aki olvassa a bibliát,az tudja azonosítani belőle az olyan személyeket akik azon az úton próbálnak menni,amit Isten kijelölt a számukra.

DE,és még egyszer nyomatékosan ide írnám,hogy:DE ez még senkinek sem garancia!!!

Minden vallás azt tartja a sajátjáról,hogy az övéké az igaz vallás,amiben üdvözülhetnek a hívek.

Bízzuk ezt már az Istenre jó?!,hogy eldöntse ki lesz az.

Meg kell próbálni minden tőlünk telhetőt megtenni,hogy a leírtak alapján éljünk,aztán majd Jehova a kellő időben,mivel ehhez csak neki van joga,eldönti,hogy ki érdemli meg és ki nem!

Mert ugye ez a neve,bárki bármit is mond,és nem a mi bibliánkból vettem,mert ugyanúgy a

Károli fordítás-,pl:1Mózes22:14 ,32:9 ,2Mózes6:3 ,15:3 ,17:15

Vizsolyi Biblia-2Mózes6:3 ,Bírák könyve6:24 ,Zsoltárok10:16 ,18:31 ,

Katolikus fordítású biblia-2Mózes4:15 ,6:3 ,15:3 ,

és ez csak néhány példa,de van még számos helyen,és számos fordításban is!

Attól,hogy valamiről nem veszünk tudomást, még nem jelenti azt,hogy nem is létezik!

Ha nem használom valakinek a nevét szerintem meghitt kapcsolatot sem tudok kialakítani vele,márpedig én ilyen kapcsolatot szeretnék ápolni a teremtőmmel.

Ha nem lenne neve akkor a 2Mózes 3:15 versének sem lenne semmi értelme amikor is így szól Jehova Mózeshoz:"így szólj Izrael fiaihoz:Jehova a ti ősatyátok Istene,Ábrahám Istene,Izsák Istene,És Jákob Istene küldött hozzátok.Ez az én nevem időtlen időkig,és erről fognak emlékezni rám,nemzedékről nemzedékre."

Amikor Jézus imádkozott az Istenhez,megígérte neki,hogy megismerteti az emberekkel a nevét.

Tehát ott tartunk lassan,hogy Jézust is hazugnak nevezzük!!!

Utolsó gondolatként szeretném még kikérni magamnak ,az agymosott jelzőt.Szerintem vagyok olyan normális mint te vagy bárki más!

Azért mert másképp élem az életem,és nekem így jó,sőt tovább megyek,ha ezzel megtudom védeni a családom,és gyermekeim életét ettől a gonosz,mocskos,erkölcstelen szennyes világtól,akkor bármikor és bárkivel szemben felvállalom,mert tudod:ÉN NEM AZ EMBEREKNEK SZERETNÉK MEGFELELNI,HANEM AZ ISTENNEK,ami talán az üdvösségemet is jelentheti!!!

2015. márc. 7. 14:06
 30/34 anonim ***** válasza:
75%

szia

ezt már nagyon sokszor kiveséztük, de sajnos nem elég alázatosak az emberek ebben a Témában

Bár a bibliát sokszor leforditották, érdekes módon voltak akik lassan kihagyták ezt a nevet a forditásból, hogy az általuk támogatott tanitást támogassák.

Ha benne hagyták volna akkor nem tudták volna a háromság hazugságait tovább terjeszteni

S ezt a nevet Jehova nem titkolta az emberektől, sőt mint barátunk miért is ne szólithatnánk tisztelettel meg ha beszélgetünk vele.

(Ézsaiás 42:8) 8 Én vagyok Jehova. Ez a nevem, és senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott képmásoknak.

(Jeremiás 16:21) 21 „Ezért hát, íme, megismertetem velük, ezúttal megismertetem velük kezemet és hatalmasságomat, és megtudják, hogy az én nevem Jehova.”

A korai Zsidó irások tanusitják, hogy a Zsidó keresztények használták Jehova nevét

A Toszifta, vagy is a szóbeli törvénynek egy irott gyüjteménye amelyet kb isz. 300-ban fejeztek be, azt irja, hogy a Minim, vagy is a zsidó keresztényeknek az irásait elégették, mert Isten nevére voltak utalások benne.

ugyan itt a gallileai José rabbi megemliti, hogy kivágták a keresztény irásokból Isten nevét, elrejtik, a maradékot pedig elégetik.

száznál is több nyelven is létezik olyan forditás a keresztény iratokból amiben benne van Isten neve

Afrikai, Észak-amerikai Indián, ázsiai stb nyelven készült irásokban benne van számtalanszor Isten neve

(János 17:6) 6 Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból. . . .

Jézus nem titkolta el Isten nevét soha

(János 17:26) 26 És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni,. . .

a jelenések 19. fejezetében az "alleluja" szó részét alkotja

Ez a héber kifejezés "Hallelu Jah" azt jelenti décsérjétek Jahot, vagy Jehovát

2015. márc. 7. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!