Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk mit gondoltok akik nem...

Tanúk mit gondoltok akik nem hozzátok tartozik az nem üdvözülhet?

Figyelt kérdés
Üdvösségi kérdés-e közétek tartozni?
2015. márc. 7. 02:06
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Az elragadtatásból is csak Tanúk részesednek ?
2015. márc. 7. 08:59
 12/34 anonim ***** válasza:
47%

Kérdezö, Te igazán nem olvastad el ugye a János 17:3-at...vagy talán nem is érdekel mit mondott Jézus Krisztus?

addig nincs értelme folytatni a témát. :)

2015. márc. 7. 09:10
 13/34 anonim ***** válasza:
47%

Nézd kedves Kérdező

Ha elolvasnád a bibliában az ide vonatkozó részt és kellő alázattal fogadnád akkor megértenéd.

Jézus leiratta Jánossal, hogy a felkent keresztények hányan vannak és mi az ami megkülönbözteti őket a Földi reménységüektől.

Minden benne van a bibliában semmit nem veszünk magától értetődően, és alaposan összevetjük az irásokat, hogy összhangban legyenek egymással.

segitség kép:

(Jelenések 14:2–5) . . .. 3 És amit a trón előtt és a négy élő teremtmény meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt az éneket, csak a száznegyvennégyezer, akiket a földről vettek meg. 4 Ezek azok, akik nem szennyezték be magukat asszonyokkal; igen, ők szüzek. Ezek követik a Bárányt, bárhová megy is. Ezeket az emberek közül vették meg zsengéül az Istennek és a Báránynak, 5 és semmilyen hazugság nem találtatott a szájukban; szeplő nélküliek ők.

Itt nem fizikai szüzességről van szó

A jelenések könvében az Asszony vagy is a parázna Nő a vallásokat ábrázolja akik a nagy vadálaton ülnek, a nagy vadállat pedig a politikai hatalmakat jelőlik

Jézus tanitványai mivel nem része a világnak ezért nem is avatkoznak bele az emberi politikai ügyekbe, mert egy uralkodót ismernek el, még pedig Jézust mint Isten kinevezett királyát,

ezért "szüzek"

vagy is mentesek mindentől ami beszennyezné az Istennel ápolt kapcsolatukat

ha fizikai szüzességről lenne szó akkor Péterék sem lehetnének felkentek, mert neki is volt felesége, és sok más tanitványnak is és Mária is házasságban élt, és Jézus után még szült gyermekeket.

S ha az egységet nézzük akkor nem vallásokból, mindenféle tanitásokból állnak össze ezek a választottak,

hiszen a megosztottság nem része Isten vezetésének nem is lehetne vezetni olyan tömeget akik száz felé szaladnak...

2015. márc. 7. 09:25
 14/34 anonim ***** válasza:
kedves kérdező (és kedves eddigi válaszolók) a biblia szerint Jézus mindenkiért meghalt. a biblia sehol nem írja, hogy csak a tanúk menekülnének meg. aki ilyet állít, túlmegy az írásokon. ezt egy nyílvános előadáson mondta egy tanú. kicsit hasonló ez, mint a farizeus-adószedő története. grkaty biztos megmenekül, a tudatlan kérdező nem. vajon tényleg így lesz ez? részemről bűnös ember vagyok, aki csak a ki nem érdemelt kedvességben bízhat, a nélkül biztos halál vár rám.
2015. márc. 7. 09:48
 15/34 A kérdező kommentje:
Megnéztem a Ján 17,3-mat nem értem milyen jogalapon hivatkozol erre az Igére mivel ti még nem ismertétek meg Jézust, nem tudjátok ki Ő és elferdített magyarázkodással tereltek mikor valaki rávilágít a félresiklásotokra !!!
2015. márc. 7. 10:48
 16/34 anonim ***** válasza:

No és ha érted a János 17:3-at, lennél esetleg szíves megmagyarázni, hogy ki az egyedüli igaz Isten, és ki a Jézus Krisztus?

Hogyan ismered meg az egyedüli igaz Istent és a Fiát, te és én?

2015. márc. 7. 11:04
 17/34 A kérdező kommentje:

Máté 16,13-20:

13 Mikor pedig Jézus Cézárea Filippi környékére mént, megkérdé tanítványait, mondván: Engemet, embernek Fiát, kinek mondanak az emberek?

14 Ők pedig mondának: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek; némelyek pedig Jeremiásnak, vagy egynek a próféták közül.

15 Monda nekik: Ti pedig kinek mondotok engem?

16 Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.

17 És felelvén Jézus, monda neki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg neked, hanem az én mennyei Atyám.

18 De én is mondom neked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.

19 És neked adom a mennyek országának kulcsait; és amit megkötsz a földön, a mennyekben is kötve lészen; és amit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen.

20 Akkor megparancsolta tanítványainak, hogy senkinek se mondják, hogy ő a Jézus Krisztus.

Ti Jézust Mihálynak, és a mélység angyalának is neveztétek már ti is beletartoztok a némelyek közé ? Akik nem tudják ki Ő.

Az ember szívébe Isten vagyis a Mennyei Atya jelenti ki a Szent Szellem által Jézust, ez egy határozott megrendíthetetlen belső bizonyossággal jár Jézus Krisztus személyéről és arról a tényről mit tett értem a kereszten amikor az ember átéli ezt a csodálatos belső bizonyosságot Jézus által a szívébe felismeri az ember a mindenható teremtő Istent Atyának szólíthatja.

Ha a te életedben még ez nem történt ez meg akkor valami gond van azzal amivel táplálod a szíved.

2015. márc. 7. 11:25
 18/34 anonim ***** válasza:
37%
..és kérlek ki a mennyei Atya?
2015. márc. 7. 11:47
 19/34 A kérdező kommentje:

Szerintem nem a személyére vagy kíváncsi hanem a nevére

de az nem Jehova )

A személyét és neveit amely az ő tulajdonságait hordozza az egész Biblián végigmenve meg lehet határozni de nem fogom azzal tölteni az időmet, hogy ezt neked összeszedjem mert feleslegesnek tartom.

2015. márc. 7. 11:58
 20/34 A kérdező kommentje:

Tényleg ha Isten neve Jehova lenne Jézus miért nem ezt mondta?

Ja megvan a válasz a zsidók ismerték az Isten nevét )

Akkor az apostolok amikor a nemzetek között evangelizáltak miért nem Jehováról beszéltek ? miért Jézusról beszéltek ?

Itt valami nagyon nem stimmel

rogyadozik az Őrtorony kártyavár ? )

2015. márc. 7. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!