Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A játék ezek szerint bálványim...

A játék ezek szerint bálványimádás?

Figyelt kérdés
"Se bálványimádók ne legyetek, mint azok közül némelyek, amint meg van írva: Leüle a nép enni és inni, és felkelének játszani." 1 Kor 10:7
2015. márc. 4. 21:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Persze. És mindenki bálványimádó, aki ülve eszik. :)

Olvasd el az egész fejezetet, és meg fogod érteni miről van szó.

2015. márc. 4. 21:25
 2/12 anonim ***** válasza:

szia

nem játékról van szó hanem mulatozásról. egy Revidiált Biblia (2Mózes 32:4–6, Újfordítású revideált Biblia).

ezt irja

” 6 Másnap tehát korán felkeltek, és égő felajánlásokat ajánlottak fel, és közösségi áldozatokat mutattak be. A nép utána leült enni és inni. Majd fölkeltek mulatozni.

2015. márc. 4. 22:39
 3/12 anonim ***** válasza:
Az itt „mulat” szóval visszaadott görög kifejezés egy szövegmagyarázó szerint olyan táncokra utal, amelyeket pogány ünnepeken táncoltak, majd hozzáteszi: „ Amint köztudott, e táncok közül a legtöbb egyértelműen azért volt, hogy a legbujább szenvedélyeket keltse.”
2015. márc. 4. 22:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem. De az aranyborjú imádása és ünneplése igen.
2015. márc. 5. 08:58
 5/12 Ozmium42 ***** válasza:
Ugye milyen jó, hogy a Biblia ennyire egyértelmű?
2015. márc. 5. 10:28
 6/12 anonim ***** válasza:
a biblia nem azt mondja, hogy bárki megértheti. azt mondja, hogy az értheti meg,aki komoly igyekezettel kutatja, mintha kincset keresne. szerintem egy kérdés feltevése is kutatásnak minősül. nem adja fel csak azért, mert elsőre, másodjára, stb nem érti. te milyen mélyre ásnál, mekkora erőfeszítést tennél, ha biztosan tudnád, hogy a kertedben el van ásva egy kincs?
2015. márc. 5. 13:42
 7/12 Ozmium42 ***** válasza:
Majd akkor térjünk vissza a kincskereséshez, ha a egyetértés lesz a rébuszok értelmezésében. Amíg kismillió ellentmondás van, és mindegyikre jut egy felekezet, addig inkább hagyjuk az efféle blöfföket, hogy elég pusztán őszintén kutatni.
2015. márc. 5. 14:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok hívő, a Bibliát is csak felületesen ismerem. Én is szoktam kötözködni, a Bibliában található ellentmondásokra rámutatni, de ez a kérdés már szerintem is kicsit erőltetett ilyen szempontból.
2015. márc. 5. 16:28
 9/12 anonim ***** válasza:

A kedves kérdezö,

a Biblia arra int minket, hogy gyakoroljuk a megkülönböztetö képességet.

Az életben gyakran találkozunk olyan helyzetekkel, amikor meg kell tudnunk állapítani mi a helyes és helyten.

Nem csak a vallási téren. Ha elolvasod figyelmesen hogy milyen alkalommal kapcsolatban van ez az általad idézett Bibliai vers, akkor megérted, hogy a játékról, mint a játékról általában van-e szó, vagy egy bizonyos alkalomhoz kapcsolódó bálványimádó dologról.

Figyeld meg kérlek, mi történt abban az esetben, melyhez kapcsolódik ez a Bibliai vers, amit idézel. Nem nehéz megérteni.

Ha okosak vagyunk, eszünkbe sem jut, hogy enni vagy inni bálványimádás lehetne. Ugyanúgy a helyes kikapcsolódás sem.

Figyeld meg kérlek mi történt ebben az esetben. A nép aranyborjút csinált magának, azt imádta és ezzel a vallásos imádattal kapcsolatban mulattak, játszottak.

Ha elolvasod nem nehéz megérteni. Jehova szigorúan elitéli a bálványimádást és azokat a dolgokat, amit a bálványaik tiszteletére tettek és tesznek az emberek.

Nyugodtan ehetsz, ihatsz, Isten adta az ételt, italt, tudod hogy meghalsz ha nem eszel?

Játhatsz is, söt ha még kisgyermek vagy, azzal tanulsz is. Ha felnött vagy szükségeltetik egy kis játszás /fotball, sport, sakk stb/.

2015. márc. 5. 17:52
 10/12 anonim ***** válasza:

A bizonyítékok alapján az apostol itt a borjúimádatra utalt, ami közvetlenül azután játszódott le, hogy az izraeliták szövetségre léptek Istennel a Sínai-hegynél.

Az emberek áldozatokat mutattak be a borjú előtt, majd leültek „enni és inni”, azután „mulatozni kezdtek” (2Mózes 32:4–6, Újfordítású revideált Biblia).

2015. márc. 7. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!