Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia tiltja a kártyajátéko...

A biblia tiltja a kártyajátékokat?

Figyelt kérdés
Én most konkrétan a BlackJack nevű kártyajátékra gondolok. De lehet szó Pokerről is. Van valamilyen utalás, vagy egy kontkrét felhívás?

2015. márc. 4. 19:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Koszonom a sok valaszt!:-)
2015. márc. 5. 19:22
 12/14 anonim ***** válasza:
Miért tiltaná? Hülyeség. A biblia csak azt tiltja ,hogy pénzért játszál.
2015. márc. 5. 20:02
 13/14 anonim ***** válasza:
46%

Nekem személy szerint a pókerrel az a gondom, hogy egyrészt általában pénzre játsszák (vagy imitálják a pénzt zsetonnal, a lényeg, hogy a másikét kell elnyerni), másrészt meg kulcseleme, hogy a másikat félrevezesd.

Ha szórakozási célból játszol, vannak szerintem ehhez jó kártyajátékok, én is szoktam pl kentkupézni, unózni, speedet játszani, stb. De ahol már zsetonról meg pénzről van szó, az szerintem már nem biztos, hogy helyes.

Bibliai alapelvnek a kilencedik és a tizedik parancsolatot tudnám felhozni (ne kívánd a másét és ne hazudj).

2015. márc. 6. 23:15
 14/14 anonim ***** válasza:
Oké, meggyőztetek :-) , módosítok: nem minden kártyajáték szerencsejáték (pl. a Speed abszolút nem az) - de a kérdező által leírtak mindenképpen azok.
2015. márc. 7. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!