Létezik olyan ember, aki mindent, de szó szerint MINDENT elhisz, ami a Bibliában le van írva?
szia
Igen Én és még vagy 8 millióan azokból akiket ismerek.
De szerintem vannak még mások is, De Én csak a mi nevünkben nyilatkozom.
Nem szeretném,ha lepontoznának,de...
Biztosan van sok ember ,aki mindent elhisz.Régen bigottnak hívták.
A vallási tanítások szerint csak úgy lehet,hogy mindent elhiszel.Az úgy nem oké,hogy válogatsz:ezt elhiszed-ezt nem hiszed.Mindent vagy semmit.Máskülönben langyos kereszténynek tart a vallás.Ami -szerintük- rossz.
Az most mellékes,hogy a válaszolók hisznek vagy nem.
Az viszont létező dolog,hogy a "jó keresztények" csúsznak-másznak a templom kövén,és buzgón imádkoznak,de a szomszéd néninek egy tál levest nem visznek,ha beteg.Ők ilyen langyos keresztények.Sajnos belőlük van a legtöbb.
És ezért nem lehet elitélni,aki "mindent elhisz"
Viszont hiszem azt is hog Istennek van akkora hatalma, hog nem hagta teljesen magára az Embereket és akik komoly igekezettel vannak azok tudják, hogy a Teremtő felügyelte ezeket az összejöveteleket
S hogy ne lett volna ott a zsinaton?
mindent lát és mindent hall, és bizonyos értelemben ezért ott volt,
Biztos nem engedte az embert nagyon belekontárkodni ebbe, nem fogja holmi embereknek engedni meghamisitani teljesen a szavát.
"Hinni valamiben" és "elhinni valamit" azok teljesen különböző fogalmak, nem sok közük van egymáshoz.
Aki a Bibliát "elhinni" akarja, az olyan, mintha valaki szakácskönyvből akarna úszni tanulni.
Aki pedig ilyent kérdez, az olyan, mintha azt kérdezné, hogy ismerünk-e olyan embert, aki szakácskönyvből tanul úszni. :)))
"szia
Igen Én és még vagy 8 millióan azokból akiket ismerek. "
Ahha. Szóval te ismersz legalább 8 millió embert.
Látod, megint butaságot írtál.
Itt a gyk-n is van egy pár ilyen őrült, aki azt állítja, hogy mindent szóról-szóra elhisz abból, ami le van írva a Bibliában. Főleg a jehovisták, akiknek egyik szép példánya pont az #1-es válaszoló. Én azonban képtelen vagyok elképzelni, hogy ma, a kétezres években valóban fejlődhet egy embernek olyan korcs világnézete, hogy tényleg mindent szóról-szóra elhiggyen a Bibliában leírtakból. Szerintem ezek kamuznak, ennyire logikátlan ember szerintem nem létezhet egy felvilágosult társadalomban.
Őszintén szólva olyannal még nem találkoztam.
Mivel a Bibliát eleve úgy írták, hogy nem mindent szó szerint kell érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!