A hívő emberek hogyan vélekednek erről?
Tegyük fel, hogy valaki beteg,-legyen egy kisgyerek, hogy drámaian értékeljük-halálos beteg, (daganat, rák stb.) A lényeg, hogy olyan beteg amiről ő nem tehet.
Ha olyan dolgokkal lehetne csak megmenteni, amit tilt a Biblia (itt van pl a vérátömlesztés, és szerintem van még ilyen dolog) Akkor mit mondunk?
Azt, hogy Isten akarta így és hagyjuk, hogy meghalljon, mert tiltja a Biblia.
Vagy Isten azt akarja, hogy imádkozzunk érte és akkor majd segíti a felépülését.
Vagy az is lehet, hogy Isten szava ellen teszünk és ellentmondunk neki ezzel?
04:14-nek:
Én vagyok a 3-mal fölötted lévő. A megerőszakolt nők abortusza nagyon-nagyon nehéz kérdés, de azt Te is tudod, hogy az abortuszok túlnyomó többségét nem ilyen okok miatt hajtják végre. Ha pedig a várandósság veszélyezteti az anya életét, akkor természetes, hogy el szabad (szerintem kell is) vetetni, szerintem nincs olyan teológus, aki ezzel vitatkozna.
És ki mondta, hogy nincs szabad akaratod? Persze, hogy van. A szabad akarat azt jelenti, hogy Te döntöd el, mit csinálsz, nem fog ebben Isten megakadályozni. Sem a hívők, jó esetben. Az, hogy emellett helyes-e, amit teszel, az más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!