Mi volt Ábrahám leánykori neve? (a szövetségkötés) előtt?
Hali lucifer,
Amennyire ismerem a hozzászólásaidat, te ismered a bibliát nem? Szóval nem értem a kérdésed :D Vagy csak régen volt már egy jó kis vallási vita?
Egyébként a válasz az, hogy Ábrám volt a szövetségkötés előtt a neve, az Ábrahám nevet csak később kapta meg.
Kíváncsi leszek, hogy a miértekre milyen válaszok fognak érkezni. Én már csak maximum privátban fogok erre választ adni, mer unom a fa..ást a sok agyoniskolázottól.
Anonymus
Köszi. Tényleg nem tudtam, hogy Ábrámnak hívtak. Meggyőződésem volt, hogy Ábrahám volt mindig is. (ezért még keresni sem kerestem).
Egyébként meg ismerem a Bibliát, de soha nem olvastam ki.
Gyorsan meggyőződhetsz róla, mert Ábrahám története rögtön így kezdődik, hogy Ábrám néven említi a biblia, amikor kijött az úr városából, így is szólítja az Isten. Azt már nekem is keresnem kellene, hogy pontosan hol is történik a névcsere...
Anonymus
Mózes I. könyve 17. rész
5. És ne neveztessék ezután a te neved Ábrámnak, hanem legyen a te neved Ábrahám, mert népek sokaságának atyjává teszlek téged.
Ábrám:
אַבְרָם ('aḇərám)
Ábrám = „felmagasztalt atya"; „felmagasztalás, felemelés atyja”
Ábrahám:
אַבְרָהָם ('aḇəráhám)
Ábrahám = „sokaság atyja"
Luci Ferkó, ezzel a kérdéssel kicsit túllőttél a célon! :)
Bár a válaszokon jót nevetek, az igaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!