Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik felekezet tért el a...

Melyik felekezet tért el a legkevésbé az igaz útról?

Figyelt kérdés

Lehet ezt tudni?

Mert van eltérés ugyanazon Biblia értelmezés között és meg tudják magyarázni, hogy a másik miért téved.

Tegyük fel, hogy mindegyik letért az ösvényről.

Ki,melyik felekezet,egyház áll hozzá s legközelebb?

2015. febr. 20. 10:12
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

A kérdés nagyjából azt eredményezi, hogy mindenki leírja milyen vallású, és miért :)

Én református vagyok, tudom, hogy az egyházam szerint fontos a (Szent) Biblia pontos,tudományos és Istentől való értelmezése, de sok gyülekezet nem tudja akkor sem magáévá tenni, megérteni, hogy pl. a rögeszmés formalitás nem Isten útja. Szóval hiába vannak helyén az elvek, ha a gyakorlatban az istentisztelet kezdetekor néha a zsémbes öreg nénikék alig várják, hogy kibeszéljék a "pap" feleségének "botrányos" öltözködését. Nekem a baptista felekezet is abszolút helytálló megközelítése a Bibliának, sok jó gyülekezetük is van,fiatalok, hívők,.. náluk ugye csak annyi a különbség a reformátushoz képest, hogy felnőttként keresztelkednek/merítkeznek be. A Golgota sem rossz, de tapasztalatom nincs, csak sok odajáró ismerősöm.

2015. febr. 25. 11:34
 22/22 anonim ***** válasza:

Van út amit úgy gondol az ember ,hogy helyes ,de a vége a halál.

Csak egy út van,Jézus Krisztus.

Én vagyok az út az igazság és az élet,mondotta az Úr.

2015. febr. 26. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!