Melyik felekezet tért el a legkevésbé az igaz útról?
Lehet ezt tudni?
Mert van eltérés ugyanazon Biblia értelmezés között és meg tudják magyarázni, hogy a másik miért téved.
Tegyük fel, hogy mindegyik letért az ösvényről.
Ki,melyik felekezet,egyház áll hozzá s legközelebb?
szia kedves 8-as
Talán nem figyeltél jól, de Én arról irtam, hogy azt az embert kell a gyülekezet tisztasága érdekében a gyülekezetből eltávolitani aki megkeresztelt testvér és úgy viselkedik mint ha nem lenne keresztény törvény alatt, és nem azokra vonatkozik akik a világban paráznák, mert Ők nem része a keresztény gyülekezetnek, tehát nem is kaphat olyan elmarasztalást, mint ha közénk tartozó testvér volna.
Ugyan hogyan áldaná meg a teremtő azt a gyülekezetet ahol megtürik az Isten által tiltott bün elkövetőjét, mint ha misem történt volna.
Akkor soha nem szembesül a Bűnének mértékével és akár mikor eljátszhatja, hogy keresztény és majd mindig "megbánja." meddig lehetne ezt csinálni?
Istent nem lehet megcsúfolni,
(Héberek 10:26) 26 Mert ha készakarva gyakorolunk bűnt, miután megkaptuk az igazság pontos ismeretét, . . .
ha valaki tudja mit nem szabad, és folyamatosan gyakorolja, akkor az már szándékosság. nincs bünbánata, és megbocsátás sem.
amikor valaki megkeresztelkedik azt jelenti hogy vállalja, hogy Isten szolgájaként ismerik.
s ha igy él akkor mi különbség van az igaz és a névleges keresztények között, nem lehet látni a különbséget....
hogy ne lenne alapelv?
tudod Jézus a Törvényt leváltotta és alapelvekben foglalta össze a fontosabb dolgokat
a Törvény és az alapelv között van különbség.
A törvény módositható változtatható, vagy eltörölhető, az alapelv nem
Jézus elmondta, melyik a két legfontosabb alapelv.
(Máté 22:36–38) 36 „Tanító, melyik a legnagyobb parancsolat a Törvényben?” 37 Ő ezt mondta neki: „»Szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel és egész elméddel.« 38 Ez a legnagyobb és első parancsolat.
(Máté 22:38–40) . . .. 39 A második ehhez hasonló: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.« 40 Ezen a két parancsolaton alapul az egész Törvény és a Próféták.”
Ha szeretem teljes szivemből a teremtőmet akkor nem teszek olyat ami ellenkezik a kéréseivel, alapelveivel.
Jézus mindenre kiterjedően leiratta, mit nem tehet egy keresztépny sme otthon ha nem látják, sem máshol legfőkép a gyülekezetben
Igy is szidják a "keresztény" szóval az Istenhez tartozókat mert nem látják, a tetteket csak a tiltásokat hallják.
3-asnak
hogy ne kellene egységes imádatot bemutatni és gyülekezetbe járni.
egy csomó mindent nem tudnál betartani ha nem tennéd, ami a Bibliába levan irva:
(Héberek 10:24, 25) 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
Tehát igen is a teremtő a népét testvéri szeretetben összetartja. és nem szét zavarja
(2Péter 1:5–8) 5 Igen, éppen ezért minden komoly igyekezet ráfordításával válaszolva, adjatok hitetekhez erényt, erényetekhez ismeretet, 6 ismeretetekhez önuralmat, önuralmatokhoz kitartást, kitartásotokhoz Isten iránti odaadást, 7 Isten iránti odaadásotokhoz testvéri vonzalmat, testvéri vonzalmatokhoz szeretetet. 8 Mert ha ezek megvannak bennetek, és túláradnak, elejét veszik annak, hogy tétlenek vagy gyümölcstelenek legyetek Jézus Krisztus, a mi Urunk pontos ismeretében.
A Testvéri vonzalom hogyan müködik, mikor a "testvérek" nem is ismerik egymást, és nem is járnak össze hogy buzditsák, segitsék egymást, ez az alap, az első keresztények példát mutattak ebben.
A kölcsönös szeretethez, melyről Pál a hébereknek írt, szükség van egy gyülekezetre, egy testvéri közösségre, melynek tagjai hasonló gondolkodásúak. Időt kell töltenünk más keresztényekkel ahhoz, hogy ilyenfajta szeretetet tudjunk kimutatni.
ez az ami hiányzik sok magát kereszténynek vallóban, és ez csak néhány amitől valaki keresztényként él
A legkevésbé? A Manicheizmus, többek között. Vagy, hogy közelebbit mondjak a Pálosok. Ezeknél közelebbi nincs Jézus tanításaihoz.
Anonymus
Jézus ítélete "egyszerű".
Axióma, hogy én nem vagyok bűntelen. Az az illető sem bűntelen, akit a gyülekezet ki akar rekeszteni.
Én kirekesztem az illetőt, a gyülekezet elfordul tőle.
Jézus azt mondta, amilyen ítélettel ítéltek, olyan ítélettel lesztek megítélve.
Ha én kirekesztettem a bűnöst, miért gondolom, hogy Jézus nem fog elfordulni tőlem, bűnöstől? Hiszen én is elfordultam. Mert nem akart megváltozni?
Higgyétek el, valószínű ti csak addig nem loptok, míg nem fognak éhezni a gyerekeitek. Addig nem öltök, míg nem kínozzák előttetek őket. Sokan közületek addig nem paráználkodtok, míg szerelembe nem estek valakibe. Addig nem hazudtok, míg nem az életetek vagy gyerekeitek élete nem függ tőle. Az, hogy ezekbe nem estek, a Ti Mennyei Atyátok kegyelme folytán van. És az, hogy akit Ti kirekesztetek talán a Ti megkísértésetek miatt van abban a kötelékben, amiben van. Ti talán nem voltatok nyakig bűnben mielőtt Isten elhívott titeket? Ki rúgott akkor belétek? Ki rekesztett ki Titeket?
Egy anya talán nem szereti gyermekét, bármekkora is a vétke? Belerúg, kitagadja? Aki ilyet tesz, nem a szeretet vezérli, hanem az ítélkezés. A bűnöst elkerülték a papok, a szamaritánus nem a bűnét nézte, hanem a kiszolgáltatottságát, szenvedését. A szamaritánus maga Jézus. Lehajol hozzád, felvesz, kifizeti a szállásodat, ételedet, és nem hagy ott a porban.
Meséljétek már el, mikor tagadott ki bárkit is, aki hozzá ment? Mikor ostorozta őket, mikor rótta fel nekik a bűneiket?
Pál szavait sorozatban félreértitek, de ez nem újdonság. Péter már 2000 évvel ezelőtt is megírta, hogy akkor is voltak ilyenek.
IIPéter 3
15 ...a miképen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint.
16. Szinte minden levelében is, a mikor ezekről beszél azokban; a melyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, a miket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére.
17. Ti azért szeretteim előre tudván ezt, őrizkedjetek, hogy az istentelenek tévelygéseitől elragadtatva, a saját erősségetekből ki ne essetek;
18. Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki legyen dicsőség, mind most, mind örökkön-örökké. Ámen.
Nem tudom, Ti a fene nagy gyülekezetetekkel növekedtek a kegyelemben?
Amit Jézus elvár? Marha egyszerűen megfogalmazta, hogy mit vár el, ehhez nem kell semmilyen vallási közösség, önmagában is gyakorolható.
Ez a Szeretet.
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!