Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Illik ez az ige ma is valamely...

Illik ez az ige ma is valamelyik egyházra?

Figyelt kérdés

2. Korintus 11:20 Igen, eltűritek, ha valaki szolgájává tesz benneteket. Eltűritek, ha kihasznál, élősködik, vagy uralkodik rajtatok, ha azt hiszi, hogy sokkal különb nálatok. Eltűritek még azt is, ha pofon üt titeket.

Szégyenkezve mondom, hogy mi „túl gyengék” voltunk, hogy ilyen dolgokat tegyünk veletek!

Mert ezek hamis apostolok. Becsapják az embereket, és elhitetik velük, hogy ők valóban Krisztus apostolai.

De ez nem is csoda, hiszen maga a Sátán is elhiteti az emberekkel, hogy ő a világosság angyala.

Amikor pedig nálatok voltam, és szükségem volt valamire, nem szóltam róla senkinek. A Macedóniából jött testvérek azonban támogattak az adományaikkal. Így nem voltam a terhetekre, de nem is leszek ezután se.

Mit gondoltok, miért nem akartam elfogadni tőletek semmit? Talán azért, mert nem szeretlek benneteket?! Dehogyis! Isten jól tudja, mennyire szeretlek titeket.

De továbbra is ezt fogom tenni, hogy azok az „apostolok” ne dicsekedhessenek. Mert azt akarják elhitetni veletek, hogy az ő munkájuk is ugyanaz, mint a miénk.

2015. febr. 18. 15:25
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Őőőőő, melyikre is nem?
2015. febr. 18. 15:46
 2/9 anonim ***** válasza:

szia, az idézetet összevissza idézted a verseket valamilyen módon összeollóztad

De nézük csak:

(2Korintusz 11:9) . . .mert a Makedóniából jött testvérek bőségesen pótolták hiányomat. . .

Pál nem célnak, hanem eszköznek tekintette a szakmáját, nyilvánvalóvá vált, amikor Silás és Timóteusz sok-sok ajándékkal megrakodva megérkeztek Makedóniábó

Mert hát Pál mint szakmáját tekintve Sátor készitő volt, nem akart senkit megterhelni az adakozással

De azzal hogy ezt tették Pál többet tudott tenni annak a munkának amit Jézustól kapott, hogy a szónak szentelje magát, idejét

(2Korintusz 11:14) 14 Nem is csoda, mert maga Sátán is folyton átváltoztatja magát a világosság angyalává.

Sátán olyan vallási rendszereket hozott létre, melyek szentnek tűnnek. A „jámborságnak a látszatát” keltik, ám a gonoszság gyümölcse, melyet teremnek feltárja, hogy milyenek is valójában

A vallás nemhogy nem oldja meg az emberiség bajait, de maga is hozzájárul a bajokhoz.

2015. febr. 18. 17:29
 3/9 anonim ***** válasza:
De, 2-es, a Tied is egy vallás a sok közül. Ha a vallás hozzájárul a világ bajaihoz, akkor a Tiéd is.
2015. febr. 18. 18:40
 4/9 anonim ***** válasza:
tévedés nem járulunk hozzá ugyan is bár itt élünk nem támogatunk semmi olyan emberi eseményt ami a békétlenséget támogatja agy bármely ember életét teszi kockára, inkább vállaljuk a börtönöket
2015. febr. 18. 19:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Lk 18,10

Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedő.

.......

2015. febr. 18. 19:42
 6/9 A kérdező kommentje:
Csak a sorrend más sáska, de annyira ostoba vagy, hogy ennyit sem tudtál meglátni. Muszáj nektek mindenhova beugatni? A pokol már nem elég?
2015. febr. 18. 20:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Milyen beszéd ez, ez volna a keresztény magatartás

Sajnálom, hogy beleszóltam, ám az igazság érzetem és a biblia ismeretem az ami miatt szóltam,

Ám ilyen hangot megengedni azért kicsit tulzás nem gondolod

!8 éves vagyok de ilyen hangnemet fiatal koromban sem engedtem meg főleg idősebbek való beszélgetéskor, még ha nem is értettem vele egyet,

engem még a szüleim bár nem voltak vallásosak illedelemre neveltek....

Nálad ezt Jézus sem tudta elérni.

2015. febr. 18. 21:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem kell megsértődni, Jézus mondott ennél sokkal keményebb dolgokat is!
2015. febr. 19. 10:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem támogatunk semmi olyan emberi eseményt ami a békétlenséget támogatja vagy bármely ember életét teszi kockára,...

Vérátömlesztés tilalma még akkor is, amikor csak úgy lehetne megmenteni az ember életét?

Ti pedig azt mondjátok: Ha valaki ezt mondja atyjának vagy anyjának: Korbán (azaz: templomi ajándék) az, a mivel megsegíthetnélek:

Úgy már nem engeditek, hogy az atyjával vagy anyjával valami jót tegyen,

Eltörölvén az Isten beszédét a ti rendelésetekkel, a melyet rendeltetek; és sok effélét is cselekesztek.

2015. febr. 19. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!