Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A "nem gyakorló keresztény"...

Brain Storming kérdése:

A "nem gyakorló keresztény" is keresztény? (1. kérdés)

Figyelt kérdés

2. kérdés: Ha a válaszoló kereszténynek tartja magát, akkor gyakorló keresztény?

3. kérdés: Ha nem gyakorló keresztény, akkor miért/mitől keresztény?

2015. febr. 15. 01:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Mit gyakorol?
2015. febr. 15. 01:05
 2/6 Ozmium42 ***** válasza:
70%

Üdv!

Itt egy feloldhatatlan ellentmondás van.

Bizonyos keresztény felekezet, jellemzően a legnagyobbak, attól tekintenek az egyházuk tagjának, ha meg van keresztelve, akár általuk, akár más által, függetlenül attól, gyakorló vallásos, egyáltalán hívő vagy-e vagy nem. Bizarr dolog, de ez van.

Más felekezetek úgy tartják, és bár kisebbségben vannak, ez a logikus hozzáállás, hogy kereszténynek, vagyis a szó eredetét tekintve "krisztiánnak" azt tartják, aki "Krisztus-elvű", vagyis Krisztus követő. Hogy ez pontosan mit jelent, azt persze ők határozzák meg, de a lényeg az, hogy ezt feltétlenül követni kell, ettől vagy keresztény, és addig, amíg betartod, amit kell, ha mást csinálsz, akkor nem.

A világ kereszténysége tehát önmeghasonult állapotban van, amit úgy próbálnak feloldani, hogy elvitatják egymás kereszténységét, kölcsönösen a Sátán szolgáinak tartják egymást. A Sátán jót mulat ezen.

2015. febr. 15. 04:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Így néz ki egy olyan ember magyarázata, akinek az egészről fogalma sincs, kitalált valamit és azt hirdeti igazságnak.

Kérdező: Krisztus követésében nincs olyan, hogy elfogadod, de nem teszed. Akkor nem vagy keresztény.

2015. febr. 15. 06:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindenki keresztény, aki annak érzi magát. Én meg vagyok keresztelve, de nem érzem magam kereszténynek, a saját elveim követője vagyok.
2015. febr. 15. 08:00
 5/6 KZitus ***** válasza:

Szia

1. A Biblia szerint nem, mert: "Jézus ezt válaszolta nekik: „Az Isten cselekedete az, hogy hitet GYAKOROLJATOK abban, akit Ő küldött el."

2. Igen.

3. Hat ez az: ha nem, - mitől keresztény?

2015. febr. 15. 20:50
 6/6 anonim válasza:

Krisztus szavaiban benne a válasz: "....Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig..."

(Máté 28:19-20)

Mit kell tenn egy kereszténynek (Christianos = Kriszus követője)? Egy világméretű tanítványképző munkában kell részt vennie a Krisztus által elvárt módon.

Amennyiben pontos bibliai ismeret fényében végzi ezt a tevékenységet akkor keresztény, amennyiben nem, akkor alvó vagy álkeresztény. Kérdés: mi lesz az alvó vagy ál keresztények sorsa?

A választ a Máté 7:21-23 ban világosan, érthetően mondja Krisztus.

2015. jún. 19. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!