Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan élhetnék igaz keresztén...

Hogyan élhetnék igaz keresztény életet?

Figyelt kérdés
Eldöntöttem, hogy megtérek. Olvasom a Bibliát, járok hitoktatásra, de nem merem felvállalni, mert félek, hogy kinevetnek. És félek attól, hogy tudom, hogy hogyan kellene élnem, tudom, hogy minden egyes nap bűnt követek el. Hogyan változtathatnék ezen?
2015. febr. 14. 16:17
 1/9 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy eddig nagyon világi életet éltem - közel voltam az alkoholizmushoz, váltogattam a partnereimet, amit mélységesen bánok. De meg akarok térni. De félek, hogy a jövőbeli párom el fog ítélni.
2015. febr. 14. 16:19
 2/9 anonim ***** válasza:
Ne itt várd a választ, hanem kérdezd Istent. Ha hiszel benne, mert ez kimaradt a beszámolóból.
2015. febr. 14. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Kövesd a Megváltód parancsait. Gondolkozz az Ő személyiségén.

"Az én terhem könnyű és az én igám gyönyörűséges...."

2015. febr. 14. 18:07
 4/9 anonim ***** válasza:

Ehhez a változtatásra ismeret szerzésre van szükség, mint minden embernek aki Jézus tanitványa szeretne lenni és keresztény életet élni

kérlek irj a jw.org honlapra, ott választ és segitséget kapsz

Nem Te vagy az első és nem az utolsó akit kinevetnek vagy gúnyolnak, a Biblia leirja, hogy ezt minden keresztény átéli aki változtatni akar

És olyan társat válassz majd az élethez aki azonosan gondolkodik veled ezen a téren is

2015. febr. 14. 18:47
 5/9 anonim ***** válasza:
A jw.org oldalon hamis tanítást kapsz. Ha a jehovistáknak többet akarsz tudni, akkor olvasd a jehovatanui.blog.hu oldalt. Minden tanításuk cáfolva van a Biblia alapján.
2015. febr. 14. 19:36
 6/9 anonim ***** válasza:

előttem szóló szomorú dolgokat tesz, ezt megmernéd tenni a Katolikus egyház esetében is?

A Jehova Tanúi blog keresztény ellenesen viszályokat szit békés emberek ellen csak mert hibákat követtek el, és a Teremtő kizárta őket a gyülekezetből

Ezért Isten nevét felhasználva van lelki ismeretük valamikori testvéreiket és a békésen élő embereket keresztény ellenesen mocskos vádakkal illetni

ezt tanultátok Jézustól a szégyent nem ismerik...

2015. febr. 14. 20:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyik oldalt se olvasd. Csupán ne legyél semmi képen sem Jehova tanúja.
2015. febr. 14. 21:49
 8/9 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Úgy, hogy olvasd a Görög iratokat, és tanulj meg Krisztustól keresztényi életet élni.

Például fogadd meg atanácsát: "tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek." Máté 28:19,20 Tanuld meg a Bibliából, hogyan tanulhatod meg ezt tenni. Ksrisztus azt ígéri, hogy veled lesz, támogat a tanulásban:-) Csak olvasd kérlek el figyelmesen és elmélkedj azon - hogyan tedd:-)

Ha kitartó vagy "igaz keresztény életet" élhetsz. Amelyet Krisztus minden nap támogat. Soha nem leszel magadra hagyva ebben:-)

2015. febr. 15. 21:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Jézus elég sokat beszélt a menyországról meg minden, ideje hát, hogy megvizsgáljuk, mit felet arra a kérdésre, hogyan lehet oda jutni.

Lukács 10.25-28: szeresd Istent, szeresd felebarátod

Lukács 18.18-22: ne paráználkodj, ne ölj, ne lopj, hamis tanúbizonyságot ne tégy, tiszteld anyádat és apádat, add el mindenedet - a pénzt pedig add a szegényeknek; kövesd Jézust

Lukács 14.26-33: gyűlöld atyádat, anyádat, feleséged, gyermekeid és testvéreid, sőt saját életed - vagy nem lehetsz Jézus követője, szabadulj meg minden tulajdonodtól

János 6.53-54: edd meg Jézus húsát és idd meg a vérét

Máté 18.2-3: legyél olyan, mint a kisgyermekek

János 3.3-8: szüles újra,

Máté 5.17-20: tartsd be a(z isteni) törvényeket jobban mint egy farizeus

János 3.16: higgy Elohimban (vagy Jézusban?)

----------

Külön felhívnám a figyelmed a "gyűlöld apádat és anyádat..." tételre, és a háromszor is elismételt "add el mindened" passzura!

2015. febr. 16. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!