Hogyan fordulhat ez elő?
Nem teljesen értem a kérdést, a környező igeverseket is olvasva, teljesen egyértelmű szerintem, hogy miről beszél Pál:
"Azt mondod erre nekem: "Akkor miért hibáztat mégis? Hiszen ki állhat ellene akaratának?" Ugyan ki vagy te, ember, hogy perbe szállsz az Istennel? Mondhatja-e alkotójának az alkotás: "Miért formáltál engem ilyenre?"
Egyszerűen arról a teljesen hétköznapi dologról van szó, amikor az ember Istent hibáztatja dolgokért. Erre van nagyon sok példa a Bibliában is, ez is éppen egy példa, amit Pál apostol itt felhoz. Vagy gondolj Izrael népének a zúgolódásaira. Pl:
"Ölt volna meg inkább az Örökkévaló minket még Egyiptomban, ahol húsos fazekaink mellett ülhettünk! Bezzeg ott bőven volt mit ennünk, itt meg semmi sincs!" 2Mózes 16:3
Vagy biztos vagyok benne, hogy a környezetedben is találkoztál már hasonló esetekkel. Nagyon gyakori, hogy az emberek Istent hibáztatják, sokszor még azok is, akik nem is igazán hisznek benne. Ide tartozik az is, amikor azt mondják, hogy "ha Isten lenne, akkor ez meg ez nem így lenne, nem így történt volna meg". Igazából elő akarják írni Istennek, hogy mit hogyan csináljon, és nem jut eszükbe, hogy mi teremtmények vagyunk, és a Teremtő, aki ezt a világot, benne minket is teremtett, sokkal nagyobb bölcsességgel bír, mint az emberiség együttvéve.
Ez van írva a Bibliában:"„Ó, ember, hát ki vagy te tulajdonképpen, hogy visszabeszélsz az Istennek?” Róma 9:20.
Hogyan fordulhat elő az, hogy az ember visszabeszél Istennek? mert ha Isten ezt mondja, írja, akkor igaz!
Köszönöm Gliguta
Valami hasonlóra gondoltam én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!