Jehova tanúi szerint, Russel előtt mondjuk 100-200 évvel nem voltak igaz keresztények?

szerinted?
Pál ezt irta Isten ihletése alatt:
(Héberek 11:4) 4 Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot az Istennek, mint Káin, és e hit által tanúságot nyert arról, hogy igazságos, ugyanis az Isten tanúskodott az ajándékairól; és ezáltal, bár meghalt, mégis beszél.
A Tettei, az élete, hangosabban beszélnek a szavaknál, az áldozata nem véletlen volt elfogadhatóbb
A Tetteivel szavak nélkül is Tanúsitotta hogy Ő Isten mellett foglal állást, Bár a szüleitől megtudta, hogy milyen butaságot tettek...
S a héberek 11. ilyen emberekről ir akiket a biblia a Tanúk nagy seregének vagy fellegének nevez
(Héberek 11:39–12:1) 39 És mindezek, noha hitük által tanúságot nyertek, mégsem kapták meg az ígéret beteljesedését, 40 mivel az Isten valami jobbról gondoskodott számunkra, hogy tőlünk függetlenül ne jussanak tökéletességre. 12 Így hát, mivel a tanúknak ily nagy fellege vesz körül bennünket, vessünk le mi is minden terhet és a minket könnyen behálózó bűnt, és kitartással fussuk az elénk helyezett versenyt,
S Jézus volt a legnagyobb Tanú akiről a jelenések könyve beszél:
(Jelenések 1:5) 5 és Jézus Krisztustól, aki „a Hű Tanú”, „az elsőszülött a halottak közül” és „a föld királyainak Uralkodója”!. . .
Szerinted miről és kiről Tanúskodott?
Mert ha nem tett ilyet miért nevezi Tanúnak Őket is meg a valamikori népét is?
Tanúskodni annyit jelent mint valaki mellett vagy ellen vallani.

Zsidók könyve? A zsidó Biblia sehol NEM írja, hogy Ábel lett volna az első jehovás! A Jehova szekta csak bő 100 éve alakult, és az alapító meghamisított a Bibliát.
Kérdező: a "tanuk" rájöttek, hogy kényelmesebb a meleg szobában a gép előtt ülve osztani az ostobaságaikat, mint házról-házra járni. Itt legfeljebb írnak nekik, de nem dobják ki őket az emberek a lakásukból.

10: ja igen, el is felejtettem ezt a verziót is! :D :P
Óóó, a tanúk nem csak házról házra járnak. A minap mentem vásárolni és megállítottak, hogy mi a véleményem a Bibliáról, egyből tudtam, hogy Tanúk. Mondtam nekik, hogy NEM ÉRDEKEL, eléggé határozottan, hogy még véletlenül se szálljanak rám. Nem is tették hála a jó égnek..., de beszólni, azért beszóltak, hogy hát nem akartak semmit se átadni nekem, csak megkérdezték! Addigra már ott hagytam őket, de ha ott maradtam volna lehet nem tették volna zsebre, amit beolvasok nekik!!!

"Kedves kérdező, ha megfigyeled, ezek nem hozták fel az apostolokat, mivel azok IMÁDTÁK Jézust és ez szerintük tilos."
Jézust nem imádták az apostolok, Ő nem is mondott soha olyat, hogy Őt imádják, hanem azt mondta, hogy az Atyát kell imádni.
"Igaz ugyan, hogy a Biblia azt írja, hogy Jézus tanúi legyünk"
Mi nem csak Jehova mellett tanúskodunk, hanem Jézus mellett is, az igaz Isten tanújának lenni sokmindent magában foglal.
"Minden feljegyzés a jehova szó ellen szól, minden, de ezeknek aztán magyarázhatod, ha a szervezet azt mondja, hogy Isten neve jehova, akkor teljesen mindegy, hogy hányszor bizonyítód be a keletkezésének az idejét és történetét"
De a magadfajtáknak teljesen mindegy lenne az is, ha ismernénk a helyes kiejtést, mert ti Isten nevének használata ellen harcoltok, akkor most miért hivatkozol a Jehova alak helytelenségére? Ha más bibliai szereplő nevénél nem zavar, hogy csak egy kitalált nevet használsz, aminek köze sincs az eredeti kiejtéshez, akkor a Jehova alak miért zavar ennyire?
Mellesleg ez a te kérdésed, ugye?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!