Miért nem látunk senkit olyan nagy dolgokat végbe vinni, melyeket Jézus végbe vitt?
Jn 14.12-14
Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek, s amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban, bármit kértek a nevemben, megteszem nektek.
"Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz"
Én ezt úgy értelmezem, hogy nekünk, mint gyarló, gyenge embereknek ha hiszünk a krisztusi eszmékben (nem feltétlen Istenben vagy Jézusban, hanem azokban az alapelvekben, amiket a kereszténységben ő képvisel) és igyekszünk az életünk során jót tenni, nem ártani másoknak, akkor ugyanazt tesszük, amit Jézus, mint Isten fia, "nagyban" tett. Tehát az én olvasatomban arról van szó, hogy a kisember, akinek kicsik az eszközei, erejéhez mérten tegyen jót, és az épp olyan értékes.
Most nem nézem meg az erdetei szöveget, csak átfordítom a saját értelmezésemre ami ide van írva:
A nagy tettek NEM varázslás.
A krisztus nevében kérni valamit nem azt jelenti, hogy a neve mögő bújni, hanem hogy támogat az ő útján járni, ha akarjuk.
Azt hittem, ez a komcsi duma már kiment a divatból.
Az Újszövetséget a legvéresebb keresztényüldözések idején jegyezték le. Szerinted kinek akartak volna vele kampányolni?
Vannak olyan közösségek, ahol történnek csodák. Magyarországon és külföldön is.
Valószínűleg nem ugyanonnan veszed a forrásaid, mint mi. :)
Egyébiránt az lehet az oka, hogy miért nincs még több, mert véleményem szerint ennél sokkal bátrabban kellene nekünk keresztényeknek kiállnunk a bibliai kijelentések mellett.
valójában a korai keresztények életében is működtek Jézus megváltása után is csodák, de ők többre tartották Isten akaratának megcselekvését, Istennek való engedelmességet, mint a saját életüket.
Nem azt mondom természetesen, hogy meg kell halni manapság, de ez egy mérce, egy tükör lehet ma élő hívőknek, akik kompromisszumokat kötnek sok dologgal, amivel nem kellene. Alkalmazkodnak, elfogadnak más világnézeteket, bátortalanok, félnek az emberek véleményétől....stb.
Nem hirdetik az evangéliumot, így ne csodálkozzunk, hogy elmaradnak a csodák is.
Ha megfigyeled a bibliában, azoknál működtek a csodák, akik nem szégyellték és nem maguknak tartották meg az evangéliumot, hanem bátran szólták és Isten és a csodák együttműködtek velük.
Az otthonkuksolókról nem ír a biblia, -nem véletlenül. :)
Akik viszont a gyarlóságokon túllépnek, azok életében, még ha kevesen is vannak egyelőre, működnek a csodák.
Jézus Krisztus és a tanítványai is elképzelhetetlenek voltak csodák nélkül. Az ige, amit idéztél ma is aktuális, de kevesen fizetik ki az árat, mert otthon Tv-znek, számítógépeznek, magukba fordulnak,...ha kicsit felhevülnek az Úrért, az 3 napig tart és elmúlik.....belemennek bűnökbe, amit nem kellene.
Szerintem a kérdésedre a válasz egyáltalán nem bonyolult, csak kevesen teszik meg.
Egyszerűen a mai keresztények többsége kétfelé sántikál. Nem fizetik ki az árat, mégis csodákat szeretnének látni.
Az ár: tedd le az egész életed, életed minden területét visszavonhatatlanul Istennek és Ő, ha kéred megmutatja mit kell tenned.
Sokkal könnyebb Istenen számonkérni, vagy filozofálni, miért nincsenek manapság csodák. Vannak vallások, akik annyira lusták és álszentek, hogy már külön teológiát gyártottak arra, miért nincsenek csodák ma is.
Közben pedig a legsúlyosabb bűnökben élnek.
Őszintén: csodálkozol?
Jézus egyértelműen és vitán felül szent és tiszta, tökéletes életet élt.
Szerintem logikus elfogadni, hogy ha az apostolok, tanítványok bűnökben éltek volna, nem lett volna általuk csoda.
Ugyanez érvényes a ma élőkre: - ha nem adják át az emberek teljes életüket Istennek és nem élnek istenfélő életet, akkor a csodák elmaradnak.
Isten nem tud közösséget vállalni a bűnnel.
A földalatti politikai mozgalmaknak van politikája.
A földalatti, nem politikai jellegű mozgalmaknak meg nincs politikája.
Bökd meg, ezt tényleg magyarázni kell???
A témával kapcsolatban pedig ajánlom szíves figyelmedbe a Diognétoszhoz írt levelet. Meg fogsz lepődni, hogy a kortársak teljesen másképp látták a keresztényeket, mint Marx, Engels és Lenin elvtársak. :)
(5-ös voltam.)
Roppant művelt vagy. Az alrendszerek között átfedés van, így a politika és a vallás között is. Ezt magyarázni kell? :)
Vedd észre továbbá, hogy nem véletlenül nem reagálok a kommunista megjegyzésre. Teljesen irreleváns. Nem értem, miért akarod mindenáron belekeverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!