Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténységnek logikailag...

A kereszténységnek logikailag mi értelme van?

Figyelt kérdés

Ma gondolkodtam ezen.

Tehát van Isten, aki végtelenül okos és hatalmas és nagyon szeret minket, akkor miért van ennyi szenvedés a világban?

Nem értem. Ha én a helyében lennék, akkor mindenkinek jó életet biztosítanék, mint amilyen a Mennyországban is van.

2015. febr. 3. 18:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
64%

Szia

Vagy nem hallottad, vagy nem akarod tudomásul venni a jogi helyzetet.

Mielőtt válaszolnék azt tudd, hogy Jézus halála után a követőket először az Úthoz tartozónak hivták,, és a cselekedetek könyve leirja, hogy keresztényeknek kezdték hivni Őket Isten akaratából, aminek jelentése Krisztust követő.

Mi a logika ebben?

talán ha elolvasnád az egész bibliát elejétől a végéig akkor tudnád, bár nem úgy kell olvasni mint egy szép irodalmat

A kezdeteket tudod, hagy ne irjam le újra és újra.

amikor Sátán lázadásra birta az első emberpárt, ezzel azt állitotta, hogy a Teremtő rossz uralkodó, és azt is hogy az ember önző érdekekből engedelmes az Istennek,

ha az embert baj érné szemtől szembe megátkozná a Teremtőjét.

Igy Sátán az embert is és a Teremtőt is vád aláhelyezte, ugymond egy Birósági tárgyalás kezdődött hogy kinek van igaza?

Ha azonnal elpusztitotta volna a lázadókat akkor ez a kérdés válasz nélkül maradt volna.

Jogilag igy logikus, hgy tisztázódjanak a rágalmak.

Ez hamarosan véget ér, és a földön olyan élet lesz amilyent kezdetben akart a Teremtő, és azok akik hüséggel kitartottak élni fognak akik pedig elaludtak azokat vissza hozza az életbe, ide a földre.

Ez a terve aminek a megvalósitásán mai napig is dolgozik és halad előre a megvalósulása

2015. febr. 3. 20:44
 12/26 viktorvarga ***** válasza:
én nem vagyok isten de jobb világot tudnék teremteni ha lenne rá lehetőségem,szal ha van isten elég szar munkát végez vagy már rég leszarja az egészet..
2015. febr. 3. 22:37
 13/26 A kérdező kommentje:

"Saját kérdésedet jelentetted, vagy mi ez a komment? :)"

Szintén ezt írja ki, amikor jelentek egy kötekedő választ.

2015. febr. 3. 22:59
 14/26 A kérdező kommentje:

Amúgy nem értem, hogy mi ez a bírósági izé Ádámmal és Évával kapcsolatban és hogy mi az, hogy ez a jelenlegi, szomorú jogi helyzet és kész, ennyivel el van intézve.

Ennek így semmi értelme. Jelen esetünkben nincs végső jogi helyzet, mert a bírónk mindenható és bármit megtehet.

Ha pedig egy bíró mindenható, akkor kötelessége megakadályozni a rosszat. Nem értem, hogy mi ez a kötelező jogi helyzet, amikor Istent nem köti semmi.

Vagy mi kényszeríti őt rá, hogy ez az állapot állandó legyen?

2015. febr. 3. 23:04
 15/26 anonim ***** válasza:

Minden isten egy fekete doboz, ami fel van ruházva képességekkel.

Isten egy láthatatlan, nem érzékelhető, végtelen hatalmú és tudású, intelligens fekete doboz, ami öröktől fogva létezik, és mindent megteremtett a semmiből.

2015. febr. 4. 08:29
 16/26 anonim ***** válasza:

ahogy irtam elpusztithatná a lázadókat, de akkor nem kapsz választ arra, hogy kinek van igaza.

azért hagyott időt Sátának állitásai bizonyitására, hogy ne érje a Teremtőt az a vád, hogy nem adott lehetőséget neki a bizonyitásra.

Mint irtam volt, váddal illette Őt is és az embert is.

Mi akik szeretjük a Teremtőt, és mellette foglalunk állást Istennel együtt bizonyitanunk kell hogy hazugság amit Sátán mond.

A biróságot azért hoztam fel szemléltetésnek, hogy emberileg értsd meg a helyzetet.

Ha van egy vádlott, akkor a bizonyitékok alapján itélik el vagy büntetés vagy felmentés.

Ehhez pedig idő kell, az emberi biróság sem azonnal itél el senkit csak ha alapos bizonyitékok mutatják a bűnösséget vagy az ártatlanságot.

Ahogy irtam, Sátán az Édenkertben azt állitotta hogy Isten megfosztja a teremtményeit jó dolgoktól, és rossz "uralkodó"

Az embert később pedig azzal vádolta, hogy Istennek csak érdekből engedelmeskedik, mert le

van fizetve és nem szeretetből

ezt ha elolvasnád Bibliából a Jób könyvét láthatod, a rafinált állitásait /zsoltárok elött van/

Tudod ahhoz hogy megérts valamit az egész dologra rálátás szükségeltetik, mert ennek hiányában nyilván való, hogy nem érted.

2015. febr. 4. 08:37
 17/26 anonim ***** válasza:

A kereszténység (és a többi vallás) értelme, hogy segítségével az államhatalom kordában tudja tartani a népet, de a nép maga is ehhez fordul bizonyos problémák esetén.

Nézz utána a memetikának, ott elég jól leírják ezt.

Egy sikeres vallásnak feltételei vannak, amiről már többször volt itt szó.

2015. febr. 4. 09:49
 18/26 anonim ***** válasza:
47%

bocsánat de az előttem szóló keveri az politikát a keresztény élettel ezért is irok

Egy keresztény nem része a világ politikai és egyébb világi ügyeknek, mert Jézus irálysága és az emberi hatalom közé nem lehet egyenlőség jelet tenni.

Isten bár megengedi most még az emberi uralmakat, de köze nincs hozzá

A keresztények elsősorban krisztus királyságának alattvalói, és csak másodlagoasan az emberi kormányzatoké.

a keresztényeket Isten útmutatása tartja egységben és békében és nem az emberi hatalmak,

már csak azért is sántit ez, mert az emberei hatalmak megengedik a "gyilkosságot, és egyébb helytelenséget amire nem hoznak "büntetést" ha emberi okokat találva "helyesnek tartják, mint Pl Háborúk a nacionalista szellem miatt, vagy a házasság törés, paráznaság, stb

Isten viszont ezeket is elitéli tiltja, hogy az emberek magas erkölcsi értékekkel éljenek boldogan és békében egymással.

2015. febr. 4. 10:46
 19/26 anonim ***** válasza:

Előző, te valami nagyon furán gondolkodsz.

Amiről írsz, azt talán az ideális kereszténység lenne - de ilyen még a Bibliában sincs! Ott is dühöng az isten, ok nélkül pusztít és gyilkol, soha nem javít meg semmit - a milliónyi ellentmondásról már nem is beszélve.

A VALÓS kereszténység viszont császári megrendelésre készült (meglepődnél, ha ismernéd az eredetit), és azóta is vastagon beleszól a politikába, valamint folyamatosan eltér a régi irányvonalaktól.

Az ideális kereszténység viszont nem létezik és nem is fog soha. Ilyen alapon az ideális kommunizmus is létezhetne - az sem rosszabb semmivel.

Csak nem életképes az sem.

2015. febr. 4. 11:35
 20/26 anonim ***** válasza:
47%

hát kedves előttem szóló, de bizony létezett és ma is létezik, ez a nép 100 éve egységesen mutat be imádatot Istennek miközben semleges a világ dolgait illetően, ahogy az Első századi keresztények apostolok és tanitványok is azok voltak, soha nem alkudtak meg és nem folytak bele a világba bár itt kell élniük.

Jehova Tanúi már száz éve politikai semlegességben és a világ háborúitól mentesen élnek és nem avatkoznak bele, inkább vállalják, a világi hatóságoktól jövő megpróbáltatásokat.

bá Magyarországon még nem, de sok egyébb országban a testvérek a hitük miatt hosszú börtönbüntetéseket veréseket házuk, vagyonuk elvesztését, gyermekeik megalázását élik át az emberi kormányzatoktól, amivel azt akarják elérni, hogy beszüntessék Jézus követőinek munkáját.

csak erről a hirek nem számolnak be, a jw. org honlapon a sajtószoba fül alatt olvashatsz ilyen aljasságokat és láthatod mit csinálnak a Tanúkkal békés életük ellenére

2015. febr. 4. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!