Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít, ha azért...

Bűnnek számít, ha azért imádkozom Istenhez, hogy haljak meg? Ez öngyilkosság vagy nem?

Figyelt kérdés

Azért imádkozom, hogy érjen valami baj ami halállal jár: baleset betegség.

Nap mint nap.

Ha megtörténik a kívánt baj, akkor bűnös leszek vagy nem?

Ne firtassuk az hogy miért imádkozom ezért ez félrevinné a témát.

Azért egyébként mert öngyilkos akarnék lenni, csak gyáva vagyok hozzá.

De mondom: ne ezt a részét firtassuk.

2015. jan. 29. 12:12
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Menj orvoshoz. Ez komoly dolog.
2015. jan. 29. 13:31
 12/34 anonim ***** válasza:
61%

Kedves kérdezö, hidd el a borult ég után újra kisüt a napocska, aranyos éltetö sugaraival.

Sokan vannak, akik hozzád hasonlóan belefáradtak az életbe, majd késöbb, az élet újra a szebbik oldalát mutatta. :)

Tudod a régi hithüek is idönként hasonlóan el voltak keseredve mint most te, a halált kívánták.

Például a hüséges Jób, aki szintén kérte Istent, hogy "bár a seolban rejtenél el engem"....majd Isten öt késöbb megáldotta és még hosszú boldog éveket élt.

Hasonlóan Dávid király is, sok nehézségen ment keresztül, ö is kívánta idönként a halált.

A hüséges Naómi, tudod ki volt? Ö is nagyon el volt keseredve, ö is megvigasztalódott.

Tudod ezek a történetek azért vannak leírva, hogy a 2.Timótes 3:16,17 szerint a tanulságunkra szolgáljanak.

Hogy érdemes nem feladni.

A jövö kedves kérdezö, hidd el igazán nagyon szép. Ha akarsz írhatsz privát :)

2015. jan. 29. 13:36
 13/34 anonim ***** válasza:

"És mi van, ha nekem még külön örömöt is jelent hogy halálom X másik embernek gond fájdalom? "

Mi van? hát belépőjegyet vettél a pokol tüzére?

:D :D

annyira faék a létszemléleted, hogy nem tudod tetteid következményeit szemlélni? ha "örömöt jelent " fájdalmat okozni - azontúl hogy rohadt perverz-, bizony egy elég rossz következményt von maga után. A létesült világ ok-okozati láncolat mentén működik, ártó szándék ártalmas okozatot hoz. Felfogod ezt valamennyire?

Mi lenne, ha megpróbálnál egy kicsit elmélyedni, talán tanulni-tanulmányozni a világ, a jelenségek mikéntjét? itt a gyakorin erre nincs lehetőség, ez nem akadémia lusta perverz ökröknek. Ez egy kérdezz-felelek oldal.

2015. jan. 29. 13:38
 14/34 A kérdező kommentje:

Hát bocs, de én hányok a hozzád hasonló üres maszlagot sütögető hurráoptimista ködös látásúaktól.

A nagy francokat szép a jövő. Szar minden és egyre szarabb.

Nekem ne a jövő legyen szép, nekem már elég ha a jelen az.

Én már annyi ideje hallgatom hogy "majd". A túrót majd. Soha.

Én már várom azt a majdot, hogy végre most legyen, de sose lesz.

"A jövö kedves kérdezö, hidd el igazán nagyon szép"

2015. jan. 29. 13:38
 15/34 Maryan ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Az, amiről írsz nem új keletű. Sokan mennek át nehézségeken. Még a Bibliában is olvashatsz olyat, hogy Isten szolgája azt kérte bárcsak meghalna. Jób Istenfélő, bűngyűlölő ember volt aki szeretett volna inkább meghalni, mint élni.

Nagyon megrázta Jóbot, amikor értesült róla, hogy tíz drága gyermeke hirtelen, erőszakos halál áldozata lett, valamint hogy az egész állatállománya és az összes szolgája odaveszett! Egyszeriben mintha az egész élete felborult volna! Azután, miközben teljesen elgyötörtnek érezte magát e csapások miatt, Sátán betegséggel kínozta őt. Joggal gondolhatta volna Jób, hogy ez a rosszindulatú betegség megfosztja az életétől. Annyira elviselhetetlen fájdalom gyötörte, hogy úgy érezte, a halál megkönnyebbülés lenne számára. bár sosem lett volna öngyilkos, mert az valóban egyenlő a gyilkossággal. Isten ebben a helyzetben nem bűnként tekintett erre a cselekedetre, mert a hátterében lelki sokk és trauma állt.

Az öngyilkosságra való vágy hátterében állhat még mentális betegség vitamin hiány, depresszió, amelyet lehet kezelni és az ilyen vágyak megszüntethetők ebben az esetben nem szándékos bűnről beszélünk.. Isten ítél meg minden esetet, de előfordulhat hogy ilyen cselekményt az agy betegsége produkálhat pillanatnyi zavar keltve. Ezt csak Isten tudja hogy mi áll a hátterében. Érdemes lenne szakemberhez fordulni. Senki nem azért hal meg,mert ezért imádkozik. Ilyen imákat nem teljesít, mert Ő a szeretet ez pedig nem lenne összeegyeztethető vele.

2015. jan. 29. 13:39
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha gondolod, írj nekem privátot. Kíváncsi vagyok, mi a baj.

Egyébként érdekes, hogy ennyire mélyen vagy, és tudsz imádkozni???? Nekem hasonlóan meggyötört állapotban nem megy az ilyesmi.

2015. jan. 29. 13:40
 17/34 anonim ***** válasza:

Tudod mit? :D

Ha már ennyire hősnek érzed magad akkor légy faszagyerek és tedd meg! Ennyire egyszerű! :)

-De nem,te nem akarod megtenni csak játszol a gondolattal addig amíg szépen helyrejőnek a dolgaid és élni szeretnél,és akkor meg fogod kapni.

Nem hiszem,hogy ne lennének barátaid,vagy legalább egyetlen jó barátod sem.

"-A bolond iskolája nem a szó,hanem a baj. Sok ember aki barátnak látszik,nem az; sok ember aki nem látszik barátnak,mégis az. Akinek egyetlen derék barátja sincs,nem érdemli meg,hogy éljen.Aki senkit sem szeret,azt senki sem szerethetí."(Démokritosz)

:) Nézz önmagadba,és írj egy "esszét" magadrol és utánna olvasd vissza,hátha ez segít.

2015. jan. 29. 13:59
 18/34 anonim ***** válasza:

Kit érdekel, hogy bűnnek számít? Komolyan az érdekel, hogy mások képzelete mit alkot, vagy miket tudnak idézni egy rongyosra olvasott, több ezer éves, elavult, népbutító könyvből?

Hihetsz mindenféle kitalált istenekben, attól nem lesz könnyebb az élet. Mindenkinek vannak nehézségei, nem te vagy az egyedüli. Attól, hogy itt nyafogsz, még nem fognak megoldódni a problémák. Tenni kell érte.

Ha megoldottad, máris jobban érzi magát az ember.

Nem kell a rosszabb napok miatt eldobni a jobb napokra való esélyt. Egy, rövidke élete van az embernek.

Nem a világgal van baj, hanem azzal, aki csak a rosszat látja benne.

2015. jan. 29. 14:30
 19/34 anonim ***** válasza:

szia

Nézzük mit mond erre Isten:

(Máté 22:32) 32 »Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene.« Ő nem a halottak Istene, hanem az élőké.”

A Teremtő Istentől olyat kérsz aminek Ő ellene van, vagy is hogy támogasson téged ebben a gonosz Isten szellemével ellentétes kérésedben

S ha ilyet kérsz tőle akkor Te nem ismered sem a Teremtőt, sem az akaratát,

Sátán az aki a hazugságával behozta a halált az emberek életébe, ami Isten ellenes

Ha ilyet megtenne a teremtő akkor támogatná az ellensége gonoszságát, vagy is cimborák lennének.

Olyat kérsz amit Sátán szelleme támogat nem Istené, hogyan is találhatnál partnerra ebben Istennél

Jézusom tudod Te miket beszélsz?

2015. jan. 29. 16:17
 20/34 anonim ***** válasza:

az Ön gyilkosság az élet és az Isten elleni tiszteletlenség, ezért ilyet kérni Istentől....

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a démonok sok testi, lelki és érzelmi kárt okozhatnak, ha már a befolyásuk alá vontak valakit. (Lásd Máté 8:28–33.) Zaklatják az embereket, éjszaka zörejt okoznak, tárgyakat elmozgatnak, nemi izgalmat keltenek, betegségeket idéznek elő. „Hangjuk” egyeseket már tébolyba, gyilkosságba vagy öngyilkosságba kergetett.

2015. jan. 29. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!