Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számít, ha azért...

Bűnnek számít, ha azért imádkozom Istenhez, hogy haljak meg? Ez öngyilkosság vagy nem?

Figyelt kérdés

Azért imádkozom, hogy érjen valami baj ami halállal jár: baleset betegség.

Nap mint nap.

Ha megtörténik a kívánt baj, akkor bűnös leszek vagy nem?

Ne firtassuk az hogy miért imádkozom ezért ez félrevinné a témát.

Azért egyébként mert öngyilkos akarnék lenni, csak gyáva vagyok hozzá.

De mondom: ne ezt a részét firtassuk.

2015. jan. 29. 12:12
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
32%

Ilyent kérni imában felesleges is, hülyeség is, meg bűn is.

Nem részletezem, mert úgy veszem észre nagyon az alapoknál kell kezdeni. Ilyen kérdést eleve fel sem tesz az, akinek a legkisebb köze is van Istenhez.

Pont azt kéne inkább firtatni, amire azt kéred, hogy ne firtassuk...

Szerintem forduljál szakemberhez, pszichológushoz, pszichiáterhez és egy lelki vezetőhöz, paphoz, lelkészhez. Ezek személyes dolgok, nem itt a neten fogod megkapni a választ.

2015. jan. 29. 12:36
 2/34 Kései Sirató ***** válasza:
66%
Miért akarsz meghalni? Gondolj arra, hogy visszafordíthatatlan. Inkább élni akarj és a problémát megoldani. Az öngyilkosság nem megoldás, hanem elmenekülés.
2015. jan. 29. 12:39
 3/34 anonim ***** válasza:
100%

Igen. A szándék is ûn.

Ellenpélda: ha valaki életmentés közben minden igyekezete ellenére meghal, nem számít öngyilkosnak, mert nem meghalás volt a szándéka, hanem életmentés.

2015. jan. 29. 12:45
 4/34 A kérdező kommentje:

Hát akkor bűnben élek már jó ideje.

Nem baj, a bűn arra való hogy megbocsássák.

Csak kérdeztem, hogy mégis mi ez.

A szándékomon semmit se változtat. Ha bűn, akkor az. Attól még csináltam csinálom és csinálni fogom.

"Igen. A szándék is bûn. "

2015. jan. 29. 12:58
 5/34 anonim ***** válasza:
71%

"Attól még csináltam csinálom és csinálni fogom"

Jól van kérdező, ügyes vagy, és mi lószrt keresel itt a gyakorin?

2015. jan. 29. 13:00
 6/34 A kérdező kommentje:

Nem látom az összefüggést. Miért ne lehetnék itt? Vagy akárhol máshol?

Még élek egyelőre, addig meg ott vagyok ahol tetszik.

2015. jan. 29. 13:02
 7/34 Ozmium42 ***** válasza:
58%

Üdv!

Felesleges imában kérni a halált, mivel meg fogsz halni, akkor is, ha kéred, akkor is, ha nem, akkor is, ha a halál ellen imádkozol. Szándékosan vagy balesetben, betegségben vagy végelgyengülésben. A halál elkerülhetetlen.

2015. jan. 29. 13:10
 8/34 anonim ***** válasza:
100%

csakhogy mert gyakran felteszel egy ilyen álkérdést (a stílust és a tartalmat is felismertem), az után a segítőket meg elmarod tapírmód. Nem változtat semmit a válaszolók erőlködése - ezt írtad.:D Akkor mit csináljunk? Nem tudunk feleségül venni.

Egyébként meg nem bűn, szerintem.

És magas intellektusú embereknél is előfordul, hogy vágynak a halálra. De nem egy hőbörgés, fenyegetőzés, menekülés, hanem nehézségekbe belefáradás van mögötte. Vágyik, hogy találkozhasson Ővele. Mert élni nehéz, a lét tragikus, és menne már Istenhez. De ők nem gyávák, hanem látják ezt.

De valószínű Bach is, és a zenéjét szívükbe engedők is megnyugszanak ettől a zenétől, és a fáradságot felejtik, és felismerik, mégis, mégis élni jó.

Egy szép ima, ott a szöveg alatta, ha értesz németül

https://www.youtube.com/watch?v=U-I7wbMY-A4

2015. jan. 29. 13:20
 9/34 anonim ***** válasza:

Önző vagy..tudtad?

Gondoltál már arra,hogy mi lesz azokkal az emberekkel akik szeretnek ha netalán megteszed amit annyira akarsz?

Szenvedést okozol,nem csak magadnak hanem mindenkinek a környezetedből!

Szenvedni akarsz?-Akkor szenvedj de a terhedet ne tedd rá mások(szeretteid vállára).

-Ezelőtt pár éve volt egy jó barátom,egy szerelmi csalódás után öngyilkos akart lenni rengeteg gyógyszert szedett be, az volt a "SZERENCSÉJE",hogy időben találtak rá és sikerült megmenteni az életét,viszont ez okból visszamaradttak légzési problémái,de ettől függetlenűl egésségesnek,erősnek lehetett mondani.

Az évek teltek,neki meg olyan "SZERENCSÉJE" volt,hogy egy bíztos jövőt alapozott meg magának,pénza volt,háza volt,26 éves korában.

Az esküvő elött 1 honappal egy reggel holtan találták,a boncolás után megálapították,hogy fulladásban halt meg,tehát egyszerűen álmában megfuladt,vagyis az öngyilkossága sikerűlt de akkor amikor nagyon nem szeretett volna öngyilkos lenni.

Az édesannya totál tönkre ment,és még mindig beteg.

Ezt akarod?

Inkább azért kellene imádkoznod,hogy adjon erőt az Isten a kitartáshoz,mert ha egyszer az ördög rád teszi a szemét akkor már úgyis az övé leszel.

Vesd el azt a gondolatot és ne légy önző se magadhoz és se a szeretteidhez.

2015. jan. 29. 13:24
 10/34 A kérdező kommentje:

Ez a gondolatmenet feltételezi, hogy

a) vannak szeretteim (és miért biztos hogy vannak?)

b) érdekelnek, törődöm velük

És mi van, ha nekem még külön örömöt is jelent hogy halálom X másik embernek gond fájdalom?

Akár anyagi szinten is? Felveszek X hitelt, tudván hogy úgyse fizetem vissza és magamnak röhögök a hitelezőn mert semmit se tud tenni majd.

"Vesd el azt a gondolatot és ne légy önző se magadhoz és se a szeretteidhez."

2015. jan. 29. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!