Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnám Jézust a lelkemb...

Hogyan tudnám Jézust a lelkembe fogadni, ha depresszió miatt nincsenek érzelmeim?

Figyelt kérdés
Próbáltam imádkozni is hozzá, de szerintem az érzelem nélkül elmondott ima nem más, mint alakoskodás :( ... Szeretnék meggyógyulni ebből a szörnyű állapotból, és sok embertől hallottam, hogy Ő a legnagyobb gyógyító. És egyáltalán, Istenhez imádkozzak, vagy Jézushoz? Bocsánat, hogy ilyen naív kérdéseket teszek fel, de a szándék megvan, hogy ezen az úton elinduljak.

2015. jan. 26. 19:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

hogy lehet ennyire érthetetlenűl makacskodni ezekkel a kijelentésekkel.

Először is nem Jehovisták, hanem Jehova Tanúi.

Másodszor Jézus halála az egyik dolog amit egy kereszténynek maradéktalanul elkell fogadni, és hitet kell gyakorolni abban.

S Jézus ezenkivűl nem csak mint megváltó él számunkra, hanem Az Atyjának Jehova Istennek a kinevezett felszentelt királya, akinek jelenleg engedelmességgel tartozunk

ezek miatt amiket az előttem szóló irkál terjednek a hazugságok, olyan emberek ellen akik a rendszeres biblia tanulmányozás során tudják, hogy Jézus megváltása az egyik fontos momentum egy keresztény életében

Egyébként a hitet gyakorolni kifejezés, nem csak passziv hitet, hanem aktiv cselekedeteket is magában foglal, vagy azzal bizonyitom, hogy hiszek Jézus megváltásában és egyáltalán elhiszem Jézus életét és munkásságt, ha az életem minden területén úgy is élek....

Nagyon keverik a dolgokat hogy a gyülölködés szitása aktivan itt legyen

2015. jan. 26. 23:17
 12/20 anonim ***** válasza:

Mi hiányzik az életedből?:(

Mit teszel ellene?

2015. jan. 27. 00:35
 13/20 anonim ***** válasza:
Imádkozni fogok érted...hittel, szeretettel.
2015. jan. 27. 01:28
 14/20 anonim ***** válasza:

Az iszlámisták sem szólnak, ha jelzőként használjuk a hitüket, nálatok látom elég erős szövegértési gondok vannak, hogy még ennyit sem tudtok.

Mivel Jézus többször is beszélt arról, hogy öt kell a szívbe fogadni, és át kell adni neki az életet, ezért ez egy valós. Nem csodálkozom, hogy tagadjátok, de már nem is érdekel. Menjetek csak a vesztettekbe, irány az őrtorony, de az nem Istenhez visz.

2015. jan. 27. 07:24
 15/20 anonim ***** válasza:

már megbocsáss, de ha nem lenne a szivemben és az életem minden részében Jézus akkor nem tenném azokat amiket mondott, vagy amire utasitotta a követőit, ennél fogva kinek is van szöveg értési problémája?

(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat;

2015. jan. 27. 08:00
 16/20 anonim ***** válasza:
Mit értesz az alatt, hogy befogadni?
2015. jan. 27. 09:54
 17/20 anonim ***** válasza:

A depresszió nagyon veszélyes dolog, sokan alábecsülik. Viszont jól kezelhető! Ezért az ima mellett keress fel szakembert is.

De a pszichológus/pszichiáter mellett legyen egy lelki vezetőd is. A papok, lelkészek pontosan azért vannak, hogy ilyen esetben személyre szabott útmutatást tudjanak adni!

Imádkozni pedig úgy imádkozzál, ahogyan tudsz. Semmiesetre sem úgy, ahogyan nem tudsz :)

De imádkozzál sokat: "Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan!" (Nikosz Kazantzakisz: Zorbász, a görög)

Az érzelmek hiánya egyáltalán nem probléma!

A szemlélődő imádság, a kontempláció, más néven belső ima lényege pontosan az, hogy az ember az érzelmeit meghaladva, egy sokkal mélyebb szinten találkozzon Istennel.

Nagyon sok hívőnek pont az okoz problémát, hogy az Isten-kapcsolatában nem tud kilépni a saját, szubjektív érzésvilágából. Te akár még szerencsésnek is mondhatod magad ebből a szempontból!

A belső imáról itt találsz nagyon jó írásokat:

[link]

2015. jan. 27. 11:23
 18/20 anonim ***** válasza:

Üdvözöllek a klubban! Hasonló cipőben jártam én is, leírom nekem mi vált be.

Először is kell egy kis akaraterő, hogy naponta egy órával korábban felkeljek, mint ahogy kellene. Ez eleinte megerőltető volt, de már könnyen megy. Az alvási szokások megrendszabályozása az orvosi vizsgálatok szerint önmagában is hatékony kezelés tud lenni depresszióra.

Aztán pár perc mozgás, hajnali torna, hogy átmozgassam a tagjaimat. Ezután közel egy órányi ima, amikor csak Ővele vagyok.

Azt, hogy mit imádkozzál, azt neked kell eldöntened. Lehet spontán szöveget is, de hát annyi mondanivalója úgysem tud lenni az embernek. De ha mégis, akkor is jobb, ha Róla szól a történet és nem a saját szövegünkről. :) Lehet zsoltározni, Bibliát olvasni (az is ima, ha jól olvassák), rózsafüzérezni.

Aztán napközben is minél többet kell imádkozni. Rózsafüzért imádkozni nagyon jól lehet utazáskor, például munkahelyre-jövet menet. Aki tud tízig számolni, még rózsafüzér sem kell hozzá. :) A Jézus-imát meg szinte minden helyzetben lehet folyamatosan imádkozni, vásárláskor, háztartási és kerti munkák alkalmával, fizikai munkakörben munkahelyen is.

Nem az a lényeg, hogy mit imádkozunk, hanem az, hogy mennyit. A hajnali egy óra a minimum, összességében a napi több óra az ideális. Tudom, elsőre horrorisztikusnak tűnik, de hamar bele lehet rázódni ebbe a rendszerbe, utána pedig már megy magától. A környezeted meg azt fogja látni rajtad, hogy derűs és kiegyensúlyozott lettél...

2015. jan. 27. 12:04
 19/20 anonim ***** válasza:

Hogy tetszik ez a zene?:)

https://www.youtube.com/watch?v=hER7WMTmAoE

Szerintem nagyon kellemes és jót tesz...

2015. jan. 27. 13:46
 20/20 anonim ***** válasza:

Imádkozd az örvendetes rózsafűzért, és közben gondolkozz másvilági dolgokon (Isten, menny, pokol, szeretet, hit, angyalok, szentek és életük, jézus, szenvedései, mária és szenvedései..stb.) Ha katolikus vagy, akkor egyszerűen miatyánkot, üdvözlégyet, hiszekegyet, irgalmasság rózsafűzért.

Kérhéted gondolatban a szentlelket, hogy töltse el a lelkedet szeretettel.

Remélem segítettem:

Klára :)

(ha kell bármilyen segítség privátban megkereshetsz ;)

2015. márc. 9. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!