Hit és depresszió. Hogyan lábaljak ki a betegségemből?
3 éve kezdődött, de sosem voltam lelkileg kiegyensúlyozott. Édesapám alkoholista, édesanyám saját tapasztalatai útján rövid pórázon fog. Magamba fordultam, zárkózott, csendes lettem, amikor gimnáziumba kerültem. Így pont az nem lehetett jelen az életemben, ami sokat segítene. Barátok. Jelenleg két embert mondok barátomnak, mégis úgy érzem sokszor, hogy egyedül vagyok, nincs is senkim, akire számíthatok. Rajtuk kívül csak pár ember van, akivel legalább haveri szinten lennék.
A családom... Most telt be nálam a pohár, szinte kínzó érzés itthon lennem, amit nyári szünet lévén gyakran megteszek. Szinte ki sem mozdultam a szünet kezdete óta, csak a szobámban ülök. Borzalmasan magamba fordultam. Anyukámmal mindig ingerült vagyok, számára a család az egyetlen, nincsenek barátai, de én most legszívesebben a barátaimmal lennék.
Nem tudom, mi van velem, de szeretnék Istenhez közelebb kerülni, hogy megtaláljam a helyem, a célom a világban. Annyi ideig halogattam a Biblia elemzését is, mindig "túl elfoglalt" voltam, de most úgy érzem, csak ez maradt nekem, ami segíthet.
18 éves lány
Szia!
Nálunk ugyanez (volt) a családi helyzet:
anyu férje (akit éppen viselkedése miatt nem nevezek apának) alkoholista. Anyu a családnak él olyan szinten, hogy nincsenek barátnői.
Engem is rövid pórázon tartott anyu, és most felnőttként ott tartok, hogy egy olyan ember van, akit barátnak neveznék. Fiúbarátom, akivel jártam volna anyu férjére emlékeztetett - alkoholizmusra hajlamos. Így gyorsan léptem, még mielőtt barátságnál több lehetett volna.
Tapasztalatból óvatos is vagyok e téren.
Tehát a kiírásod 100% olyan, mintha én írtam volna ki.
Ha gondolod, írhatunk egymásnak privátban is. Te melyik megyében/városban lakol?
Imádkozni fogok érted, hogy megnyílj és fény jöjjön az életedbe!
Miért nem mozdulsz ki?
Nem szabad a magányt és a fájdalmat választanod...
Édanyádnak el kell téged engedni, mert felnőtt vagy. Ettől még szerethetitek egymást. Édesapád pedig le kell szoktatni az alkoholról, de semmiképpen sem hagyni, hogy terrorizáljon...
Ha van kedved keressél fel egy keresztény közösséget, hátha találsz olyan embereket, akikkel jól érzed magad.
A lényeg, hogy ha rossz a helyzet, akkor meg kell próbálni megváltoztatni és nem feladni.
Mi a hobbid?
Szép álmokat!
"Édesapád pedig le kell szoktatni az alkoholról..." Lucifer-666
Nos, ez elméletben szép és jó.
De gyakorlatban mit tennél egy felnőttel, aki nem is akarja feladni az alkoholt? Nem véletlen írta és írtam én is, hogy alkoholista. Én, bevallom, kilövetném az összes alkoholistát, drogost.
Igen, keresztény vagyok, de ezen a téren zéró toleranciával jó pár kemény éves tapasztalattal a hátam mögött. :/
4.
"De gyakorlatban mit tennél egy felnőttel, aki nem is akarja feladni az alkoholt?"
Miért nem akarja feladni az alkoholt és miért szokott rá?
Miből tellik neki rá?
"Nem véletlen írta és írtam én is, hogy alkoholista. Én, bevallom, kilövetném az összes alkoholistát, drogost. "
Édesapádat is?
Alkohol nélkül hogyan viselkedik?
Próbáltatok már vele beszélni erről? Ha igen, akkor hogya reagált rá?
Nem lehetne átszoktatni valami más italra? Mert sokszor van, hogy az ember szeret iszogatni, de az már mindegy, hogy mit.
Mit szól hozzá, hogy tönkre fognak menni a szervei és a család is? Ő hívő?
Esetemben a szüleim hittel, vallással kapcsolatban közömbösek. Érdektelenek.
Azt ugye te is gondolod, hogy nem karba tett kézzel ülve néztük, ahogy alkoholistává válik valaki.
Pénze onnan van rá, hogy van fizetése.
Azért nem mindegy, hogy mit iszik.
Ugyanis az alkohol esetében többszintű függőség alakul ki.
Ha nem lenne rá pénze, akkor is megszerezné a menyiséget:
inna hitelben, meghívnák a "haverok", eladna valamit, vagy végső soron akár verekedne is itthon, ha sehonnan nem jut alkoholhoz.
Szerintem aki ebben nincs benne, az nyomathatja az elméletet, de tapasztalat nélkül. Az pedig semmit nem ér.
És igenis, kilövetném az össze ilyen ember formájú, de az állati szintnél is alacsonyabban lévő féregnek sem mondható egyedeket.
4.
Apukád szokott bántani? És nem zavarja?
Javasolnám a vizes bort a függőknek, de hát te mondtad, hogy az elmélet semmit nem ér.
Most akkor oda menjek és elverjem apádat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!