Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ábrahám honnan tudta, hogy...

Ábrahám honnan tudta, hogy Isten hangja az, ami arra szólítja, hogy áldozza fel fiát?

Figyelt kérdés
Azt a hangot belül érezte? Biztos volt mellette egy másik hang is (a saját érzései), hogy nem akarja megtenni ezt Izsákkal. Honnan lehet tudni, hogy mikor szól Isten, és mikor az ember "önző" énje? Hogy melyik hang melyik?

2015. jan. 25. 10:12
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Szerintem félreértjük egymást, lehet, hogy rosszul fogalmaztam, késő van már, majd megpróbálom másképp leírni. (Az utolsót meg végképp nem értem, mire írtad.)
2015. jan. 26. 21:13
 22/32 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem meg lusta voltál végigolvasni, amit a Hertz-Biblia jegyzeteibõl, magyarázataiból ieztem. Olvasd el fiyelmesen és választ kapsz. Hosszú, igaz, de a kérdés, mármint Izsák megkötözése ( héberül az Akéda ) nem egyszerü. Az árnyaslatok és a történet hatásai, tanulságai miatt hosszú.

+++

Pietroszol válaszaival ilyenkor nem kell foglalkozni, õ megrögzött zsidóellenes. Más nem is számít neki.

+++

Pietrosol, igazad van: Te vagy a felelõs. Kizárólag Te. ( És persze a hozzád hasonlók, meg akik elcsábulnak, amikor megkísérted õket. ) :)

2015. jan. 28. 20:35
 23/32 A kérdező kommentje:

"Szerintem meg lusta voltál végigolvasni, amit a Hertz-Biblia jegyzeteibol, magyarázataiból ieztem."

Valóban nem olvastam végig legutóbb, amikor írtam, csak a rövidebb válaszra reagáltam röviden (és álmosan), de most figyelmesen elolvastam a válaszodat, és köszönöm szépen!

"Pietroszol válaszaival ilyenkor nem kell foglalkozni, o megrögzött zsidóellenes. Más nem is számít neki."

Ezt nem tudtam, de már találkoztam a itt a fórumon a nevével, és úgy rémlett, hogy tetszettek a válaszai, de ezek szerint csak keveset olvastam tőle.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2015. jan. 29. 08:16
 24/32 Pietrosol ***** válasza:

nneddudgi!

"Pietroszol válaszaival ilyenkor nem kell foglalkozni, õ megrögzött zsidóellenes. Más nem is számít neki."

Ha felületes lennék és a te kijelentéseidből kellene képet alkotnom a zsidóságról, akkor az ostoba jelzővel minősíteném zsidóságot. Hála Istennek zsidó barátaim és ismerőseim nem mutatják e rád oly jellemző monoton korlátoltságot.

Ha Mózes könyveit a belgák vagy egy pápua törzs tagjai írták volna, akkor belga vagy pápua ellenes lennék? Egyszer próbáld ki a gondolkozást, legalább Dürrög Zultán szintjét érd el!

Arról nem is beszélve, hogy jóval többről van itt szó, mint a kicsinyeskedő, ostoba személyes sértettséged, ugyanis zseniális emberismeretre és metafizikai érzékenységre vall, ahogy a korabeli szerzők leírták az Istenkereső ember tévelygéseit és azokat az alapvető történéseket, ahogy a meg nem ismert egó az emberen uralkodik. Ebben az állapotban tényleg az egó az Isten.

2015. jan. 29. 16:03
 25/32 A kérdező kommentje:
A feltett kérdéssel és válaszokkal már nem akartam itt többet foglalkozni, de az utolsóra még annyit reagálok, hogy az egóval mindannyiunknak dolgunk van, és saját magunkban a legnehezebb felismerni.
2015. jan. 29. 16:32
 26/32 anonim ***** válasza:

"Ha Mózes könyveit a belgák vagy egy pápua törzs tagjai írták volna, akkor belga vagy pápua ellenes lennék?"

Minden bizonnyal.

De vana rosszabb hírem is: mint ismeretes, Mózes könyveibe Mózes azt írta bele, amit az Örökkévaló, áldott Õ, "diktált" neki ( Mózesnek ).

Vagyis ha Te kifejezetten, kvázi filozofice tartalmi szempontból "tárgyilagosan" "bírálod" Mózes könyveit, akkor magát az Örökévalótés az általa teremtett Világot bírálod, illeted elítélõ szavakkal.

Pedig az Örökkévaloó, mint ismeretes, tökéletes, az általa termetett Világ pedig az összes lahatséges Világok legtökéletesebbike.

( Ezt n+éh+any száz éve elég szofisztikáltan bebizonyította már egy másik filozófus, akirõl úgy hírlik gondolkodóképoessége legalábbis szorosan megközelítette a Tiedet. Wilhelm Gottfried Leibniz volt az illetõ neve. )

Ha viszont ( földhözragadt ) materialista szemmel teszed vizsgálat tárgyává a Tórát, akkor ( persze, csak óvatosan, halkan és nagyon félénken ) több körültekintést, alaposabb elmélyedést javaslok. Mert amiket össze szoktál irkálni a tárgyban, hát ... nem vallanak ilyesmire. :)

:)

2015. jan. 31. 19:28
 27/32 Pietrosol ***** válasza:

nneddudgi!

"Minden bizonnyal."

Hogy a fenébe léteznek zsidó cimboráim, hogyan szerethetek zsidó színészt, zenészt, fotóst,stb..., ha megrögzött zsidóellenes vagyok.

De ha kell egy csoport, akkor például a statikus ostobákat sem ellenzem, csak jelzem nekik, hogy mi a gondolatom az ostobaság megnyilvánulásáról. Neked is csak ennyit írtam. Ha kinézek reggel és észreveszem, hogy esik az eső, akkor utálom az esőt?

"Pedig az Örökkévaloó, mint ismeretes, tökéletes, az általa termetett Világ pedig az összes lahatséges Világok legtökéletesebbike."

Adásszünet volt az elméd analitikus részében amikor olvastad a soraimat?

Ezt írtam:"Ebben az állapotban tényleg az egó az Isten."

Abban az állapotban mikor az ember az egós elméjében él, tökéletesen biztos lehet abban, hogy amiről azt hiszi, hogy Isten az Isten. Mikor az ember elhagyja az egós elmét, kiderül, hogy amit Istennek hitt, azt ő maga gyártotta gondolatokból a legnagyobb gondolathalmaznak, az elmének. Amiről aztán kiderül, hogy csak egy nagyon szűk szegmense az egésznek. Nincs itt semmi kritika.

2015. jan. 31. 19:51
 28/32 anonim ***** válasza:

"Pietroszol válaszaival ilyenkor nem kell foglalkozni, õ megrögzött zsidóellenes. Más nem is számít neki."

Ezt te akarod belemagyarázni az elvakultságod miatt.Ha értelemmel olvastad volna a hozzászólásait,láthatnád,hogy nem az.

2015. febr. 1. 09:12
 29/32 anonim ***** válasza:

"Hogy a fenébe léteznek zsidó cimboráim"

Hmmm ... éppenséggel hallotam egy Benjamin Harison Freedman nevû fickóról, aki zsidónak született. Sorolhatnék még néhányat hasonló mûfajból.

Egyébként a legtöbb zsidógyûlölõ azzal kéri ki magáanak, hogy "vannak zsidó barátaim". Bizontára íogy is van, azokat nem is utálja, csak azt az alig 11 - 13 milliót, akit nem ismer.

De elfogadom, hogy Pietroszol csak olykor félreérthetõen fogalmazott ( talán a rendkívül intnzív gondolkodástól nem sikerült pontosan kifejeznie ), hogy valójában nem a zsidókkal van baja, hanem a vallással, hittel, mint olyannal.

Úgyhogy kész vagyok késõbb esk¨alatt vallani, hogy Pietroszol a legszéleslátókörûbb, legkörültekintõbb, legmélyebben gondolkodó, legvilágosabb elmélyû filozófus, aki alatt csak megfordult valaha a Föld, feltéve, hogy EXAKT módon bebizonyítja, hogy nincs I-ten és hogy a Világ oka önmaga.

Miheelyt kapok tõle egy ilyen bizonyítást ( persze olyat, amit képes követni egy magamfajta csekélyértelmû medvebocs, egy ilyen elvakult, beszûkült, gondolkodásra alig képes agy ), azon nyomban megesküszöm a fentiekre.

Addig azonban kényteln vagyok fenntartani, hogy amiket eddig elõvezetett, azok borzasztóan felületesek, sekélyesek, zagyvák. Azért ilyenek, mert prekoncepciózusak. És tök mindegy, hogy a prkoncepciója az, hogy a zsidók gonoszak, vagy az, hogy a Biblia nem igaz.

2015. febr. 1. 13:58
 30/32 Pietrosol ***** válasza:

nneddudgi!

Kénytelen vagyok ellépni az ostobaságaid mellett, miszerint zsidógyűlölő vagyok. Ezeket immár mantraszerűen mormolod, felteszem az énképedet próbálod erősíteni. Mantrázz tovább kitartóan!

Emellett viszont nem megyek el.

"...hogy a Biblia nem igaz."

Vegyél egy mély lélegzetet és összpontosíts ezekre a sorokra. Bár azt gondolom, hogy ennek a megértése egy hullámos papagájnak sem okozna gondot, te mégis koncentrálj!:

"Abban az állapotban mikor az ember az egós elméjében él, tökéletesen biztos lehet abban, hogy amiről azt hiszi, hogy Isten az Isten. Mikor az ember elhagyja az egós elmét, kiderül, hogy amit Istennek hitt, azt ő maga gyártotta gondolatokból a legnagyobb gondolathalmaznak, az elmének. Amiről aztán kiderül, hogy csak egy nagyon szűk szegmense az egésznek. Nincs itt semmi kritika."

2015. febr. 1. 14:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!