Tényleg igaz az, hogy az Utolsó Ítélet előtt Isten magához szólítja azokat akik egész életében hittek benne?
Szerinted ezt valaki tudja?
Aki már meghalt az nemigen tudná megmondani nekünk.
Szerintem az elragadtatásra gondol a kérdező...
Hallottam már erről, de nem tudom. A Jelenések Könyve nem túl könnyen értelmezhető írás.
Olvasd át a "... Jelenések Könyvét". Értelmezni nagyon nehéz, azért néhány világos üzenet kicseng belőle:
- a Földet sújtó nehézségek: pl világégés (mert özönvíz már volt),
- a Naprendszerünk összeomlása,
- új föld, új ég adása,
- az "élők könyve", akiknek neve benne van, túl fogják élni,
Végezetül egy figyelmeztetés, hogy mindez akkor jön el, ha visszatér, tüzes szekerén Illés a próféta - tehát addig nem lesz, sem utolsó ítélet, sem világvége.
Isten nem fog magához szólítani senkit, hacsak nem úgy érted, hogy valamennyien meghalunk.
Jó látom hülyén fogalmaztam. Csak mert abban a filmben az volt hogy egyik pillanatban ég ott voltak a másikban nem. És ezért kérdeztem. A Jelenések könyvét nem olvastam de annyi mindenben volt már róla szó hogy muszáj lesz. *-*
Özönvíz pedig téll. nem lesz mert az elsőnél mikkor Isten felhelyezte a Szivárványt az égre azt mondta többet nem sújtja ezzel a földet.
Szia!
Amire te gondolsz az egy félreértett Bibliaversből született elmélet. A Bibliavers így hangzik:
"Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik." (Mt. 24:40-41).
Ez a szakasz Jézus nagy apokaliptikus beszédéből van Máté evangéliumából. Itt az utolsó időkről beszél, amit Noé idejével von párhuzamba.
Az elmélet szerint, a végidőben nagy nyomorúság lesz, amitől Isten a népét az elragadtatással szabadítja meg. Az elragadtatásról Pál apostol levelében olvashatunk:
"Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először akik meghaltak a Krisztusban; Azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk." (I.Thessz. 4:16-17).
Ebből az igeversből nyilvánvaló, hogy az utolsó ítélet előtt lesz elragadtatás, de ez együtt lesz az igaznak nyilvánított halott emberek feltámasztásával. A Máté evangéliumából idézett ige pontosan erről az igaznak nyilvánításról szól, vagyis arról, hogy az igazak elválasztása már a feltámadásuk és elragadtatásuk előtt megtörténik. Az eredeti görög szövegben ugyanis a felvétetik és kihagyatik igék szerepelnek, ami erre az ítéletre vonatkozik. Jelenések könyve nyilvánvalóvá teszi a menetrendet a 20. fejezetben:
"És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, akiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás."
Az ítélettétel - a feltámadás és elragadtatás előtti ítélethez hasonlóan - nyilvánvalóan arról szól, hogy akik nem üdvözülhetnek, azok miért nem...
Összefoglalva tehát lesz elragadtatás, de az igazak feltámadásával együtt, és azután közvetlenül Isten pusztasággá teszi a Földet ezer esztendeig...
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!