Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg igaz az, hogy az...

Tényleg igaz az, hogy az Utolsó Ítélet előtt Isten magához szólítja azokat akik egész életében hittek benne?

Figyelt kérdés
2010. jún. 12. 17:26
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

Szerinted ezt valaki tudja?

Aki már meghalt az nemigen tudná megmondani nekünk.

2010. jún. 12. 17:33
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az elragadtatásra gondol a kérdező...

Hallottam már erről, de nem tudom. A Jelenések Könyve nem túl könnyen értelmezhető írás.

2010. jún. 12. 17:37
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem, tegnap láttam egy filmet (Vigyázat, világvége!) és ezt abban mondták. Egyik pillanatban még ott voltak, a másikban huss eltűntek. Véleményem: nem lehet úgy van h. Isten a vég előtt azért küldi magához híveit mert akik gonoszok voltak azok katasztrófa árán halnak meg?
2010. jún. 12. 20:05
 4/10 anonim ***** válasza:
a jelenések könyvében nincs ilyenről szó
2010. jún. 12. 23:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Az Isten nem azokat szólítja magához, akik hittek benne, hanem akik szeretettel a szívükben éltek.
2010. jún. 13. 13:01
 6/10 anonim ***** válasza:

Olvasd át a "... Jelenések Könyvét". Értelmezni nagyon nehéz, azért néhány világos üzenet kicseng belőle:

- a Földet sújtó nehézségek: pl világégés (mert özönvíz már volt),

- a Naprendszerünk összeomlása,

- új föld, új ég adása,

- az "élők könyve", akiknek neve benne van, túl fogják élni,

Végezetül egy figyelmeztetés, hogy mindez akkor jön el, ha visszatér, tüzes szekerén Illés a próféta - tehát addig nem lesz, sem utolsó ítélet, sem világvége.

Isten nem fog magához szólítani senkit, hacsak nem úgy érted, hogy valamennyien meghalunk.

2010. jún. 13. 22:32
 7/10 A kérdező kommentje:

Jó látom hülyén fogalmaztam. Csak mert abban a filmben az volt hogy egyik pillanatban ég ott voltak a másikban nem. És ezért kérdeztem. A Jelenések könyvét nem olvastam de annyi mindenben volt már róla szó hogy muszáj lesz. *-*

Özönvíz pedig téll. nem lesz mert az elsőnél mikkor Isten felhelyezte a Szivárványt az égre azt mondta többet nem sújtja ezzel a földet.

2010. jún. 14. 16:09
 8/10 pelgrim ***** válasza:
Nem tudom, hogy van-e olyasmi amit utolsó ítéletnek, vagy egyáltalán ítéletnek neveznek, nem hiszem. De az embernek megvan a lehetősége, hogy elérje a számára elrendelt isteni ötletet, akkor Istennél van.
2010. jún. 14. 19:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Amire te gondolsz az egy félreértett Bibliaversből született elmélet. A Bibliavers így hangzik:

"Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik." (Mt. 24:40-41).

Ez a szakasz Jézus nagy apokaliptikus beszédéből van Máté evangéliumából. Itt az utolsó időkről beszél, amit Noé idejével von párhuzamba.

Az elmélet szerint, a végidőben nagy nyomorúság lesz, amitől Isten a népét az elragadtatással szabadítja meg. Az elragadtatásról Pál apostol levelében olvashatunk:

"Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először akik meghaltak a Krisztusban; Azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk." (I.Thessz. 4:16-17).

Ebből az igeversből nyilvánvaló, hogy az utolsó ítélet előtt lesz elragadtatás, de ez együtt lesz az igaznak nyilvánított halott emberek feltámasztásával. A Máté evangéliumából idézett ige pontosan erről az igaznak nyilvánításról szól, vagyis arról, hogy az igazak elválasztása már a feltámadásuk és elragadtatásuk előtt megtörténik. Az eredeti görög szövegben ugyanis a felvétetik és kihagyatik igék szerepelnek, ami erre az ítéletre vonatkozik. Jelenések könyve nyilvánvalóvá teszi a menetrendet a 20. fejezetben:

"És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, akiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. Ez az első feltámadás."

Az ítélettétel - a feltámadás és elragadtatás előtti ítélethez hasonlóan - nyilvánvalóan arról szól, hogy akik nem üdvözülhetnek, azok miért nem...

Összefoglalva tehát lesz elragadtatás, de az igazak feltámadásával együtt, és azután közvetlenül Isten pusztasággá teszi a Földet ezer esztendeig...

Üdv. Péter

2010. jún. 15. 09:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Szia Péter! Nagyon köszönöm a hosszú és kedves hangnemben írt válaszodat. Azt hiszem kezdem megérteni a dolog logikáját. Üdv: Bernadett.
2010. jún. 15. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!