Isten miért nem a bűnt bünteti, vagy a hozzá tartozó cselekvő embert, miért mindenkit mindennel?
szia
a földön fog rendet tenni, jól értelmezed,
és a Teremtő nem büntet senkit.
azt irod hogy szeretnéd megérteni, hát meglehet érteni bár emberi szemszögből tűnik nehéznek
az édenkertben történtek első sorba a Teremtő szuverenitását érték, az az Istent hazugsággal vádolta a gonosz és azzal, hogy mgfosztja a teremtményeit minden jótól.
másodsorban mi emberek is Vád alá kerültünk, azt állitja az emberről, hogy önző és csak azért szolgálja a teremtőjét mert lefizet bennünket
önként nem vetnénk alá magunkat Isten vezetésének csak érdekből
s ha valami baj történne akkor az emberek hátat
forditanának és megvetnék a teremtőjüket
Sőt azt is állitotta hogy minden embert el tud tériteni Tőle
ezeket a vádakat kell bizonyitania a vádlottaknak, ezért engedte meg a Teremtő hogy sátán mutassa be a bizonyitékait
ennek a "pernek hamarosan vége, a vád megdőlt
Ezért ami történik nem Isten büntetése, hanem a jelenlegi uralkodó utolsó probálkozása, hogy eltávolitson a teremtőtől és ne tarts ki mellette
Talán érthető igy ha nem akkor sajnálom ennél emberibben nem lehet elmagyarázni
Szia,köszönöm hogy válaszoltál,eddig ez a válasz áll legközelebb hozzám:)
Bár magára a kérdésre nem kaptam választ,hogy miért nem lehet csak annak büntetni,aki elköveti,és miért nen lehet jutalmazni is?Továbbá Isten miért öntötte ki a gyereket is lavrostul??Miért van az hogy valakit mindentöl megfoszt Isten,valakinek meg csodás élete van?és ha Isten szeret,ezt miért nem érezzük?
Köszönöm ha ezeket is megválaszolod még!:)
Azt írod még itt lesz ítélet,de én az igéből úgy tudom ez a világ elpusztul,a kárpotlás itt nem..akkor hogy lesz rendezve itt a bűn következménye?
Vagy hogy értetted ezt?
Üdvözletem!
Halljátok az Igazságot!!!
1.Minden Isten maga és rajta kívül nincsen semmi más!
2.Isten képmására Teremtette az embert de ez nem fizikai hanem lényegi hasonlatosság!
3.Csak a most létezik nincsen más valóság!
Üdvözlettel: Elendiel
Isten nem foszt meg semmitől bár ezt megirtam az előző válaszomban de valószinüleg elsiklottál felette
És bizony jutalmaz is,hiszen tapasztaljuk a kitartásunkért a szerető gondoskodását.
Nem büntet a büntetés armageddonkor lesz.
Jelenleg ha büntetésről beszélünk akkor azt úgy kell elképzelni, hogy a Teremtő leveszi támogató kezét az egyénről, de nem szab ki büntetést, csak hagyja hogy sodorja a saját életfelfogása, és gondolatai tettei
hogy a csodás élet ami némelyeknek van megvizsgálandó.
Be linkelem Asáf imáját aki hasonlóan vélekedett amig be nem ment Isten szentélyébe:
(Zsoltárok 73:felirat–22) Asáf éneke. 73 Isten jó Izraelhez, a tiszta szívűekhez. 2 Nekem pedig már-már elfordult a lábam, Kevés híja, hogy meg nem csúsztak lépteim. 3 Bizony irigykedni kezdtem a dicsekvőkre, Látva a gonoszok békéjét. 4 Mert nincsenek halálos kínjaik, És hasuk is kövér. 5 Nincs részük a halandók bajában, Nem éri őket csapás, mint más embereket. 6 Ezért nyakláncként viselik a gőgöt, Erőszak borítja őket ruha gyanánt. 7 Szemük kidülled a kövérségtől, Messzebbre jutnak szívük elképzeléseinél. 8 Csúfolkodnak és rosszat beszélnek, Csalásról szólnak fennhéjázva. 9 Az egekre tátják szájukat, És nyelvük bejárja a földet. 10 Ezért visszahozza a népét ide, És kiöntetnek nekik a bőséges vizek. 11 Így szólnak: „Hogy is tudhatná Isten? Van-e ismeret a Legfelségesebben?” 12 Íme, ezek a gonoszok, akik időtlen időkig gondtalanok; Gyarapítják vagyonukat. 13 Bizony hiába tisztítottam meg szívemet, Hiába mosom ártatlanságban kezemet. 14 Egész nap csapás sújt, Minden reggel helyreigazítást kapok. 15 Ha azt mondtam volna: „Én is úgy beszélek”, Íme, csalárdul cselekedtem volna Fiaid nemzedékével. 16 Eltűnődtem, hogy megértsem ezt; Gyötrődés volt ez szemeimben, 17 Mígnem bementem Isten dicső szentélyébe. Tisztán akartam látni jövőjüket. 18 Bizony síkos talajra állítod őket, Romlást hozol rájuk, elbuknak. 19 Ó, mint lettek döbbenetté egy pillanat alatt! Elérte őket a vég, végük lett a hirtelen rémülettől! 20 Mint valami álmot ébredés után, ó, Jehova, Úgy veted meg képüket, midőn felserkensz. 21 Mert bizony szívem elkeseredett, És fájdalmak hasítottak veséimbe, 22 Oktalan voltam, és értetlen;. . .
gondolkodj el ezen és imádkozz keresd Isten igazságát, és kérj eszélgetést, hogy megérts Isten szándékát.
JA Isten nem öntött ki semmilyen gyermeket a lavorból, ezt nem értettem
Kedves Eleindel!
Kifejtenéd nekem ezeket a gondolat meneteket?Köszönöm
Igen!
Isten a Mi Teremtő Atyánk Ő Mindenható és rajta kívül nincsen más!!!
Isten akarata nélkül az ujjadat sem tudnád megmozdítani,egy homokszem sem gördülhet arrébb a sivatagban,és egy betűt sem írhatnék ide le!!
Isten maga a Szeretet!
Kérdem én tőletek tudjátok milyen a Szeretet?
ha valakinek "jómegy" az nem biztos, hogy Istentől kapja. Ugyan is Sátán is tud jutalmat adni a szolgáinak ha kell anyagi haszon keretében...
Nem a föld fog elpusztulni hanem a jelenlegi gonosz rendszer az emeri uralmakat Jézus messiási királysága váltja fel.
A Föld nem vétkezett, ugyan miért pusztitaná el, és azokat is akik hűségesek voltak hozzá a tökéleletnségük ellenére?
Jézusnak azért kellett Fizikai testbe megszületnie, és meghalnia, hoyg a fizikai ember vissza kapja amit Ádám elvezitett nem csak magának hanem az utódainak is.
Ha a halál után lenne élet ilyen vagy olyan formában, akkor miért kellett Jézusnak meghalnia?
Ádám a fizikai főldi tökéletes életét játszotta el ezt kellett vissza vásárolni,
egyébként akkor Jézusnak szellemként is megkellene halnia, hogy a Szellemi élőlényeket is megváltsa
erről szó sincs
Ádám ha nem csinál hülyeséget akkor ma is élne, és nem igérte neki a teremtő, hogy a mennyekbe fog menni, ugyan is a halál akkor jött az ember életébe amikor engedetlen lett
ezért Ádám oda tért vissza ahonnan jött. Nem az égből, hanem a Föld alkotó elemeiből
s nem lelket kapott a mennyből hanem élet erőt hogy éljen fizikai élőlényként a földön.
Minden mi történt,történik vagy történni fog itt ebben a valóságban az már megtörtént!
A Magyar nyelvnek van egy szava a volt,van,lessz egyidejű kijelentésére mégpedig a : Vala
Minden a mostban történik!
Nincsen tér és idő!
Minden ami történik az Atyánk akarata!
Atyánk megnyílvánult most egy fia képében hogy megtapasztalja saját komédiájának utólsó felvonását! :)
Minden Tudatálapot kérdése !
Az Igazság az ami felszabadít!
Én az Igazság ama lelke vagyok ki az Atyától jött és elvezetem az emberiséget az Igazságra!
Vagyis elvezettem,most fogjátok fizikailag is megtapasztalni!
Kedves 15 ös!
Én olyat nem állítottam hogy megfoszt,csak azt kérdeztem miért nem azt bünteti aki bűnt követ el..pl valaki tesz valamit a másik kárára de ezt ha családban történik mindenkit érint,természetesen,ha országra,akkor is mindenkit...
A lavros dolog a bűnbeesésnél gondoltam,hogy a bűn elpusztítása helyett az egész emberiség ki lett tiltva...nen csak a "vízet öntöttük ki,a gyereket is" van egy ilyen mondás...pedig szerintem bőven elég lett volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!