Miért nem érti meg Isten hogy mások bűnös, kapzsi rosszdöntéseit nem az ártatlanokon kéne megbosszulnia?!
"tehát bűnhődök azért is ha levegőt veszek és nincs választásom mert egyetemes büntetés van"
Kedves kérdező, én csak azt írtam, hogy minden tettünknek rövid, vagy hosszútávú következménye van, ilyen, vagy olyan hatással vagyunk másokra és azok ránk. Mi ebben a nem igazságos. A Biblia is egyértelművé teszi, hogy "amit vet az ember, azt fogja learatni is". Lehet ez ellen lázadni, de most mond meg őszintén, minek?!
Hogyan képzeled el a "születésed előtti tájékoztatást"? Milyen gondolat ez? Aki nem létezik, ahhoz nem lehet beszélni. A létezésed valójában ajándék Istentől, s ezt a legszörnyűbb körülmények között élők is annak tartották, azok közül is sokan így gondolták, akik pl. a náci koncentrációs táborokban szenvedtek évekig. Ellenben vannak, akik a leggazdagabb és a legsikeresebb körökben sem érzik elég értelmesnek és tartalmasnak az életüket. Ezért valójában elsősorban szellemi BEÁLLÍTOTTSÁG kérdése, nem a körülményeink függvénye, mennyire értékeled és minek tartod az életedet! E szellemi beállítottság pedig csak akkor nem vezet félre, ha alapos és pontos ismeretre épül. Ha emberi filozófiákban, és téveszmékben hiszel (nem feltétlen a klasszikus és hazug vallásokra gondolok csupán), megint csak nem leszel megelégedett szellemben, mert ezek olyan fizikai ételekhez hasonlítanak, amelyek silány minőségűek, tápérték nélküliek, ami által a szervezet legyengül és megbetegszik.
Szellemi értelemben pont ez történik, mikor valaki válogatás nélkül elhisz sok marhaságot, csak mert az ősei azt hagyományozták rá, vagy eleve hamis dolgokban, pl. áltudományokban hisz, melyek lehet, hogy éppen "tudományos igazságokként" hirdetik magukat.
"Aztán van egy szerető Isten,akit nem látsz,nem értesz,nem segít de ő szeret..."
Akiről NEM tanultál eddig igazságot, csak az innen-onnan hallottak alapján és a saját elképzeléseid által gondolkozol negatív módon róla.
"de addig csak tarts ki,mert mindenki ugyanazt éli meg,sőt még egymás létét is nehezítjük,mert a szabály az szabály"
Vagy KÖNNYÍTJÜK! Azt se felejtsd el, hogy ez CSAK rajtunk áll. Az ok-okozat törvényébe az is benne van, amikor a JÓINDULATÚ emberek olyan hatással vannak másokra és az utókorra, mely pozitív, mely segít és épít! Ez is törvény. Idézted részben Jézustól az ún. "Aranyszabályát", ami azt mondja, hogy "azt tedd másokkal, amit szeretnél, hogy mások veled is tegyenek." Igen, ez egy alapvető igazság, mely nélkül nem működik semmi sem jól. Ma éppen ennek az alapelvnek a hiánya miatt nem működik jól ez a világ.
De ettől még igaz!!!!
És akik gyakorolják egymással szemben - én ilyen közösségben járok -, azok érzik, tapasztalják ennek a krisztusi igazságnak a pozitív hatását és EREJÉT, mely csodálatos érzés!
"Aztán...itt a másik bűn büntetése a halál(nem ám új esélyt adni,mert abból nem tanulnának)"
Tévedsz! Ezzel együtt is megvan sokaknak az újabb esélye arra, amit Isten célul tűzött ki nekünk.
"ha rossz döntésekethozok amit nem lehet előre látni"
Valójában sokkal több mindent lehet előre látni, mint azt sokan hiszik, sokan sajnos nem okulnak, felelőtlenül mennek bele dolgokba és ezért sokan fejjel mennek a falnak.
"ha nem teszek semmit akkor is jön mert bűnös vagy"
Gondolj csak vissza az előbb idézett Aranyszabályra, melyet Jézus fogalmazott meg. Ezt állítólag Buddha is megfogalmazta, csak éppen másként: "ne tedd másokkal, amit nem szeretnél, hogy mások tegyenek veled". Mi a különbség? A negatív és pozitív előjel. Jézus aktív jó cselekedetektől tette függővé ennek a szabálynak a működését.
Tehát az nem járható út, hogy nem teszünk semmit. Tenni kell a jót, Isten akaratát. Aki teszi ezt, annak már ebben a gonosz és sötét társadalomban is megelégedett lesz az élete. Ez tapasztalat!
Kedves kérdező, a 25-ös válaszodra: én hála Istennek nem voltam még(!) koncentrációs táborban és háborúban sem jártam, ahogy a vérben tocsognak a katonák, sőt milliárdos sem vagyok, de ÉLŐ TAPASZTALATRÓL írtam. Te ebben a válaszodban abszolút másról írtál, nem igazán az előző válaszomra reagáltál. Ne légy ilyen figyelmetlen, mert így csak elbeszélünk egymás mellett, és így neked lesz igazad abban, hogy nincsenek jó válaszok az élet nagy kérdéseire. Ez pedig nem igaz, csak kérlek figyelj jobban. :-)
Jézus is azt tudta, hogy meg kell halnia a végén. Ezt mi is tudjuk. Hogy Ő Istene hatalmával képes volt több mindent előre látni, az más kérdés. Azzal a bölcsességgel, melyet a bibliában leíratott Isten, mi is jól láthatjuk az előttünk álló eseményeket és fel tudunk rá készülni. Természetesen nem személyre szabottan és percről-percre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!