Miért nem érti meg Isten hogy mások bűnös, kapzsi rosszdöntéseit nem az ártatlanokon kéne megbosszulnia?!
"mas tortent volna, ami rosszabb"
Ha öregapámnak kereke lett volna...
ez csak önáltatás, amit mondasz. Egy végtelen jóindulatú istennél egyszerűen nem történhet meg, hogy bármiféle rossz is érjen. Nem "rosszabb", hanem "kicsit rossz" sem!
"Az ember tehet másik ember rossz döntésének következményeiről??"
Kedves kérdező! Lehetnek hétköznapi dolgok, melyeket ha látsz megtörténni, akkor a negatív következményei elől elmenekülhetsz, ha van rá lehetőséged és időd. Szabad akaratod van. De van olyan örökségünk, mely szörnyű következményét nem úszhatjuk meg, mindannyiunknak le kell aratni, amit vetettek őseink, ezt nem tudjuk elkerülni. Ez az ádámi örökség, mint egy csorba sütőforma, amiben minden kenyér ugyanolyan hibásan készül el, úgy az Ádámtól örökölt tökéletlenség, vagyis a bűn hatalma halált eredményez.
Maga ez az elv zavar téged? Pedig ez ugyanaz, mint amikor egy felelőtlen anya pl. iszik, dohányzik, és a magzat károsodva jön a világra. A tetteink következményei elől nem tudunk elbújni, ha tetszik, ha nem, viselnünk kell - akár egy életen át is. Sőt, a fiainknak és a lányainknak, a következő generációknak is. Nos, ezért kell ésszel, felelősséggel élni az életünket, vagy azt szeretnéd, hogy minden tettünk maradjon következmények nélkül?
Ennek az ellensúlyozására jött Jézus, aki a bűntől való megszabadulásnak a lehetőségét adta nekünk, ha hiszünk benne és követjük a példáját.
Nézzétek, valaki ideb***ta ezt a k***a kócerájt, ide, a semmi közepére, embert (jó hülyéket, de ez más tészta) is teremtett rá, hogy ez ki, vagy mi volt, Isten, Allah, Síva, Chuck Norris, netán a Zufók, a franc se tudja.
Kérdező, miért gondolod, hogy Isten (Allah, Chuck Norris, tetszés szerint) az ártatlanokon áll bosszút mások sz**ságaiért?
Azért, mert semmiféle Isten nem létezik.
Jöhetnek a valláskárosultak, le lehet pontozni. :)
Kérdezö,
és tudod, hogy mi az Isten döntése?
Hogy tetszik neked ez: Ézsaiás 35:3-6 "Erösítsétek a gyönge kezeket és szilárdítsátok meg az ingó térdeket. Mondjátok a nyugtalan szívüeknek: Legyetek erösek! Ne féljetek! Íme Istenetek bosszúra jön, igen Isten aki megfizet. Ö maga jön és megment benneteket. Akkor a vakok szemei megnyílnak és a süketek fülei megnyittatnak. Akkor majd szökell a sánta mint a szarvas és a néma nyelve boldogan kiált. Mert a pusztában vizek fakadnak és patakok a kietlenben"
Ezt a jövöt készíti az emberiségnek a Teremtö Isten. Mi rosszat látsz benne? :)
Szia
Isten nem büntet jelenleg senkit.
(Jakab 1:13–15) 13 Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit. 14 Hanem mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja. 15 Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor teljességre jut, halált hoz világra.
az hogy jelenleg mások butaságai miatt sokan igy pl Én is rossz körülmények közé kerültem az nem a Teremtő büntetése
Persze tudom könnyű beszélni, de hidd el nem Te vagy az egyetlen a földön aki szenved az ember társai hülyesége miatt de tudja miért van ez jelenleg, és elfogadja, mert hamarosan változás lesz és akkor a nem ide valók eltünnek mint a kámfor...
Elolvastam a válaszokat,közben millió dolog jutott eszembe,tehát bűnhődök azért is ha levegőt veszek és nincs választásom mert egyetemes büntetés van...ezt mondja az igazságos nagy úr...vajon tényleg igazság és szeretet ez?S hamár igazság,hol van ott az igazság
Ahol ott a szabad akarat,ott miért nem én dönthettem el,hogy akarom vállalni vagy nem ezt az életet sőt az életeta feltételeivel együtt,amire még születésem elött tájékoztatnak,de minimum felkészítenek...
Aztán van egy szerető Isten,akit nem látsz,nem értesz,nem segít de ő szeret...és majd egyszer mikor már nem lesz jelentősége a létnek,majd visszajön,mikor már nem lesz már semminek sem jelentősége...értem...de addig csak tarts ki,mert mindenki ugyanazt éli meg,sőt még egymás létét is nehezítjük,mert a szabály az szabály,DE még mindig szeret minket,jujj de még hogy...
Aztán...itt a másik bűn büntetése a halál(nem ám új esélyt adni,mert abból nem tanulnának)...ha rossz döntésekethozok amit nem lehet előre látni jön a bünti mert ez a szabály,ha nem teszek semmit akkor is jön mert bűnös vagy,mert én azt modtam,és kész ezértnyomorogj,és szevedj mások rossz döntéseiért is,és mert köszönd ezt egy nem ismert emberpárnak meg a sátannak,meg magadnak is csak engem hagyj ki a játszmábol,de szeretlek ám...
Aztán légy erős meg kemény meg tarts ki,mondja ezt az aki mindenható és ül fenn egy karosszékben...
Köszönöm nincs több kérdésem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!