Aki nem jár templomba, az nem lehet jó ember?
Köszönöm, Gabi!
Én mindenki válaszát hasznosnak találtam.
Viszont nem pontoztam le senkit, az nem én voltam.
Szia Józsi!
Az előbbi válaszomban pont azt írtam,hogy nem lettem lepontozva, és azt köszöntem meg. Te elolvastad a válaszomat? Hiszen te vagy a kérdező, mint ahogy látom, és főként neked írtam, és persze mindenkinek, akit ez a téma érdekel. :) Gabi
Kedves Gabi, ne haragudj, de elvesztettem a fonalat, én most Józsi vagyok, de nem én vagyok a kérdező.
Miről is van szó?
Újra Józsi vagyok, eszembe jutott még néhány dolog.
A kérdésednél maradva, ha utána olvasol a keresztény történelemnek, mondjuk hiteles, és nem elfogult, a kereszténységet nem kisajátítani akaró, arra ráterpeszkedő egyházi tanulmányokban, hanem korrekt, független, világi forrásokban, no meg magában a bibliában is, akkor meglátod, mi volt régen, és miért?
Namost, e hosszú, összetetten bonyolult mondat után, annyit tennék hozzá a fenntiekhez, hogy erre azért van szükség, hogy Te kedves kérdező, saját Magad tudjál meggyőződni a válaszokról. Valamint, össze tudd hasonlítani ezzel szemben mi van ma, és miért?
A válaszok egyszerűek. Már többen érintették, hogy egy hívőnek, miért célszerű gyülekezetbe járni.
Józan logika, amit erről a Biblia is ír, vagyis egymás támogatása, építése, buzdítása végett, és hogy vigyázzunk egymásra.
Igen ám, de mikor ezeket az irányelveket majd' kétezer évvel ezelőtt lefektették, még csak egyetlen keresztény gyülekezet létezett, és nem arról voltak "híresek", vagy inkább hírhedttek(?), hogy egymást, vagy mást kölcsönösen megsemmisítsék! No, pl. ehhez kellene kutatnod, hogyan is éltek, mit, miért csináltak? Kik voltak egyáltalán a már többször is felemlegetett Jézus követői?
Esetleg ők voltak az első katolikusok, vagy valami egészen más?
Szóval akkor még, nem volt több ezer felé forgácsolódva a keresztény Gyülekezet, nem volt "nehéz" választani. (Bár, sok más felekezet akkor is volt)
Ám, ma már azt is erősen kétségbe vonják, hogy kell-e nekünk egyáltalán választani! Ez elég baj, mert így nem keressük már az "igazságot", ami amúgy is egy értelmét vesztett szó lett napjainkban.
De ha választunk is, mi alapján? A saját ilyen-olyan erkölcsi értékítéletünk szerint?
Vagy mint egy szellemi svédasztalról, összeválogatunk mindenhonnan, mindenfélét?
Ha gasztronomiáról van szó, szívesen meghívok bárkit egy svédasztalra, persze nem olyan királyian hatalmasra, csak egy picikére! (Feltétel: evőeszközt és kaját hozzon!)
Na szóval, szerintem arra a kérdésre, hogy kell-e nekünk valahova tartoznunk, a legtöbben igennel felelnének.
De nagy kérdés, hova? Ki, vagy mi segíthet eldönteni, hogy jó helyen vagyunk-e, ahol vagyunk, helyesen gondolkodunk-e, vagy lehet helyesebben is? Egyáltalán számít-e ez valamiben?
Látod, ezek a kérdések, mind a te "egyszerű" kérdésedből következnek! De jó kérdések, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!