Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúktól szeretnék...

Jehova Tanúktól szeretnék kérdezni, mert van amit nem értek, nem tudok. Tudnátok válaszolni?

Figyelt kérdés

1. Mikor régebben beszélgettem Tanúkkal, ők elmondták, hogy a TV a Sátántól van. Ezt nem egészen értem, de másodlagos. Ti akkor nem is TVztek? Mert itt voltak olyan kommentek, hogy karácsonykor TVztek... Hogy van ez?

2. Olvastok, olvashattok akkor szép- és szórakoztató irodalmat? Dosztojevszkijt? Victor Hugot, mondjuk? Hát Harry Pottert? Sci-fit? Moziba szoktatok járni?

3. És végül - de ezért ne röhögjetek ki -, azt hallottam, hogy ti azt állítjátok, hogy Jézust nem keresztre feszítették, hanem csak a függőleges "állvány" vagy, nem tudom, hogyan nevezik azt, arra. Ez tényleg így volt, vagy csak rágalmazott titeket, akitől hallottam?

2015. jan. 9. 00:07
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
8%

a Teremtő létezésére az élet a bizonyiték.

A természet orditva mondja el, hogy létre hozták megalkották.

maga a biblia is Isten gondolatai szerint a következőket mondja:

(Róma 1:19, 20) . . .. 20 Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra;

Isten tulajdonságai „a világ teremtésétől fogva” látszanak. Ebben a szövegkörnyezetben a „világnak” fordított görög szó nem a bolygónkra, a Földre utal, hanem az emberiségre. Pál tehát arról beszélt, hogy amióta az ember meg lett alkotva, a teremtett dolgokból fel kell ismernie, hogy milyen bizonyítékok szólnak Isten tulajdonságai mellett.

Ezek a bizonyítékok mindenütt láthatók, ha körbenézünk. Nincsenek elrejtve a természetben, hanem „világosan látszanak”. Ha bármit szemügyre veszünk a teremtésműben, legyen az akármilyen parányi vagy óriási, nem csupán azt láthatjuk egyértelműen, hogy létezik egy Teremtő, hanem azt is, hogy milyen csodálatos tulajdonságai vannak. Vajon a természetben oly nyilvánvaló intelligens tervezés nem Isten bölcsességéről tanúskodik? A csillagos ég és az óriási hullámok nem a hatalmát tárják fel? A számtalan ízletes étel, a gyönyörű napfelkelték és naplementék nem azt mutatják, hogy szeret minket? (Zsoltárok 104:24; Ézsaiás 40:26).

2015. jan. 9. 22:52
 22/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, ez tényleg létező istenérv (természeti istenérv), bár reméltem, hogy létezik valami elfogadott ontológiai érv is.

Még egyszer köszönöm a válaszokat :)

2015. jan. 9. 23:15
 23/35 A kérdező kommentje:

Ja, igen. Még egy kérdés eszembe jutott. Hallani ilyen dolgokat, hogy a Hit Gyülekezetébe járók csak gazdagok lehetnek, akkor a van ez az egyházadó (ami ugye nem kötelező), nektek kell kötelezően fizetnetek valahova valamennyit? :)

És ha akar bárki válaszolhat privátban is, mert így néha még lehet jutnak eszembe dolgok :))

2015. jan. 9. 23:45
 24/35 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdezö, vannak közöttünk szegények, gazdagok, egyszerü munkásemberek, föiskolai végzettségüek, idösek, fiatalok. Mindnyájan testvérek vagyunk.

Az adófizetöket nem terheljük le, mert saját magunk fedezzük szükségleteinket. Királyságtermek építése, az irodalom nyomtatása. Anyagi segítséget nyújtunk a természeti csapások lakta területeken, ezt mind magunk fedezzük, világszerte önkéntes adományokból. Ha ellátogatsz a királyságtermünkbe van ott egy kis ládika, és aki akar önkéntes adományt adni, oda dobja be. Mindenki az szerint ahogyan a szíve hajtja és pénztárcája megengedi.

De senki sem kontrolálja, ki- mikor- mennyit dob be. :)

2015. jan. 10. 07:25
 25/35 anonim ***** válasza:
8%

Csatlakozom Katy Testvéremhez bár mi Jehova Tanúi vagyunk és nem a Hit gyülekezthez tartozunk

(2Korintusz 9:6, 7) . . .. 7 Mindenki úgy cselekedjen, ahogy eltökélte szívében, ne kelletlenül vagy kényszerűségből, mert a vidám adakozót szereti az Isten.

„Ahogy eltökélte szívében.” Pál szerint egy igaz keresztény azért ad, mert így döntött a „szívében”.

Az „eltökél” igével fordított görög szó ugyanis „az előzetes tervezés gondolatát hordozza”, mondja egy tudós. Egy keresztény tehát alaposan átgondolja, hogy mire lehet szükségük hogyan tudna nekik segíteni (1János 3:17).

„Ne kelletlenül vagy kényszerűségből.” Pál itt arról beszél, hogy nem lenne jó, ha egy igaz keresztény vonakodva adakozna, vagy azért, mert kötelezőnek érzi. A „kelletlenül” szóval fordított görög kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy ’szomorúan’. Egy kelletlen vagy vonakodó személy úgy ad, hogy „a szíve bánatos attól a gondolattól, hogy meg kell válnia a pénzétől”, ahogy egy forrásmű fogalmaz. Aki pedig kényszerűségből ad, az úgy érzi, muszáj megtennie. Ki örülne egy ajándéknak, ha vonakodva vagy kényszerűségből adnák?

„A vidám adakozót szereti az Isten.” Ha egy keresztény úgy dönt, hogy ad, akkor azt tegye örömmel, mondja Pál. Egyébként, aki helyes indítékból ad, az boldog lesz (Cselekedetek 20:35). Egy vidám adakozó nem is tudja leplezni az örömét. A „vidám” szó a lelkiállapotát is találóan írja le, és azt is, amit mások látnak rajta. Egy ilyen adakozó kedves a szívünknek, és Isten szívének is. Egy másik bibliafordítás így fogalmaz: „Isten szereti azokat, akik szeretnek adni” (Contemporary English Version).

2015. jan. 10. 08:20
 26/35 anonim ***** válasza:
14%

Természetesen szabad TV nézni.Szabad irodalmat,könyveket olvasni,moziba járni.És igen Jézust nem keresztre hanem oszlopra feszítették.

Jehova Tanui nem egy megrögzött fanatikusokból álló emberek.Mindent ami nem ütközik Isten irányadó mértékével megtesszük!

2015. jan. 10. 08:25
 27/35 anonim ***** válasza:
88%

Már elnézést ezt a baromságot honnan veszik a tanúk??

idézet az egyik kommentböl:

Mihály magam Jézus krisztus, egy fő angyal. És nem isten, ahogy a pogány háromságban hívő testvéreink kiabálják. Alá van vetve Jehova Istennek. A rabszolgája.

A Biblia kicsit másképpen fogalmaz:

Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképpen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által,

2

Akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette,

3

Aki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, aki hatalma szavával fentartja a mindenséget, aki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,

4

Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, amennyivel különb nevet örökölt azoknál.

5

Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: Én Fiam vagy te, én ma szűltelek téged? és ismét: Én leszek néki Atyja és ő lesz nékem Fiam?

6

Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai.

7

És bár az angyalokról így szól: Ki az ő angyalait szelekké teszi és az ő szolgáit tűz lángjává,

8

Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálcája a te országodnak pálcája.

Jézus a Krisztus Messiás,örökké állandó Isten!!

és nem Mihály,még véletlenül sem.

Borzalmas ,hogy még napjainkban is vannak akik bedölnek a "tanúk"maszlagjainak.

2015. jan. 10. 18:43
 28/35 anonim ***** válasza:
92%

"A kereszttel kapcsolatban, jól hallottad, hogy Jézus oszlopra volt feszítve."

-->Ez egyáltalán nem igaz. Keresztre volt feszítve. Ezt a nyelvészet és az ókotudomány egyaránt megerősíti. Csak ti terjesztitek ezt a butaságot.

2015. jan. 10. 23:38
 29/35 anonim ***** válasza:
15%
Egy Hit gyülekezeti tag sem válaszol a nekik féltett kérdésre?
2015. jan. 11. 03:35
 30/35 A kérdező kommentje:

Tőlük nem is kérdeztem semmit. Csak bevettem őket a felsorolásba, hogy hallani róluk is ilyet. Konkrétan a Tanúkra irányult minden kérdésem.

Persze ettől, ha akarnak megírhatják a véleményüket. :D

2015. jan. 11. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!