Jehova Tanúktól szeretnék kérdezni, mert van amit nem értek, nem tudok. Tudnátok válaszolni?
1. Mikor régebben beszélgettem Tanúkkal, ők elmondták, hogy a TV a Sátántól van. Ezt nem egészen értem, de másodlagos. Ti akkor nem is TVztek? Mert itt voltak olyan kommentek, hogy karácsonykor TVztek... Hogy van ez?
2. Olvastok, olvashattok akkor szép- és szórakoztató irodalmat? Dosztojevszkijt? Victor Hugot, mondjuk? Hát Harry Pottert? Sci-fit? Moziba szoktatok járni?
3. És végül - de ezért ne röhögjetek ki -, azt hallottam, hogy ti azt állítjátok, hogy Jézust nem keresztre feszítették, hanem csak a függőleges "állvány" vagy, nem tudom, hogyan nevezik azt, arra. Ez tényleg így volt, vagy csak rágalmazott titeket, akitől hallottam?
Kedves 8-as válaszoló.
Már többször találkoztam durva igencsak támadó hozzáállásoddal a hozzászólásaidban legfőképp a Tanuk irányába
Nagyon nem vall szeretetre ez a támadó vádaskodás, s föleg amilyen vádakkal illetsz minket az pedig szégyenteljes.
Nem vagyunk szekta, mert nem szakadtun el Jézus Tanitásától és kisem szakadtun egyetlen egyházból sem, kizárólag a bibliát tekintjük tekintélynek és Fő tankönyvünknek az élethez
ezenkivűl nem vagyok sem Én sem a tesvéreim Hazugok, mert azt mondjuk ami irva van s az irás nem szó hogy elszálljon, mert az hatható bizonyiték amiket rendre forrásanygok megjelőlésével ide be irunk.
Sok nem tanu de Biblát forgató szaktekintélytől olvashatsz itt olyat amiket a Tanúk felhasználnak ezekre
Nem beszélve arról hogy többszáz nyelven és több mint özezer biblia forditást vizsgáltak át azért, hogy hitelesen tudjunk beszélgetni az emberekkel.
Ezért kérlek gondold át hogy milyen kegyetlenül vádolod a sok munkát belefektető embereket azzal hogy hazudnak,
Sajnálom hogy ennyire ellenséges vagy mint felebarát, de hát még mint mindenkinek neked is van mit elsajátitani a krisztusi szellemből.
Köszönöm a válaszokat.
Először is: a Harry Potter ugyanúgy a jó és a rossz harcáról szól, mint 15.000 másik könyv, és ami a Bibliában is fontos szerepet kap. Csupán annyi a más benne, hogy az írónő elengedte a fantáziáját, és KITALÁLT dolgokat, amiről mindenki tudja, hogy kitalált dolgok és azt szolgálják, hogy az olvasó szórakozzon, jól érezze magát, és könnyedebb irodalom után is elgondolkodjon mély dolgokról. Valamint nincsenek a HP-ban démonok. (De most nem Rowling megvédése a célom.)
Köszönöm az eddigi válaszokat, de van még kérdésem. :) És tényleg ne vegyétek támadásnak, engem csak érdekel, hogy éltek/gondolkodtok.
A Vének között van nő?
Továbbá, hogy működik a házasság Tanú és nem Tanú között? Mikor (ahogy írtam) beszélgettem Tanúkkal, nekem borzasztóan rosszul esett, mikor kiderült, hogy ott, ahol mindkét fél Tanú, ott közösen megbeszélik a dolgokat, de a férfi dönt. Miért nem lehet együtt dönteni? Pontosan mekkora beleszólása van a nőnek a dolgokba?
És a talán legfontosabb kérdésem: miért fogadjátok el igaznak azt, amit a Biblia ír? Ez pusztán hitbeli kérdés, szóval azért, mert hiszitek, vagy van valami racionális alapotok is rá?
Köszönöm!
Lucifer: valahogy a Tanúkkal nem tudtam összeegyeztetni a neved, továbbá én úgy tudom, hogy a Sátán száma a 9. De erről is szívesen veszek felvilágosítást.
a 9 szám nem a Sátán száma, a Lucifer név pedig nem az Ördög, vagy Sátán egykori neve
a Biblia abban is útmutatást nyújt, hogy melyik számnak mi a jelentése.
A hatos szám a tökéletlenséget torzultságot jelenti és Sátán azért kapta a 3x hatos számot, mert a 3-as szám nyomatékot hangsúlyt jelent, tehát Sátán annyira tökéletlen és gonosz hogy abból nem lehet és nem is tud visszafordulni.
2 Valaminek a szilárd megerősítése
(Jelenések 11:3, 4; vesd össze: 5Mózes 17:6)
3 Hangsúlyozás, nyomatékosság
(Jelenések 4:8; 8:13; 16:13, 19)
4 Egyetemesség, illetve szimmetrikus négyszögesség
(Jelenések 4:6; 7:1, 2; 9:14; 20:8; 21:16)
6 Tökéletlenség, rendellenesség, torzultság
(Jelenések 13:18; vesd össze: 2Sámuel 21:20)
7 Isten által meghatározott teljesség Jehova,
illetve Sátán szándékait illetően
(Jelenések 1:4, 12, 16; 4:5; 5:1, 6; 10:3, 4; 12:3)
10 Egyetemesség vagy teljesség fizikai értelemben,
a földi dolgokat illetően
(Jelenések 2:10; 12:3; 13:1; 17:3, 12, 16)
12 Isten által létrehozott szervezet,
akár az égben, akár a földön
(Jelenések 7:5–8; 12:1; 21:12, 16; 22:2)
24 Jehova nagyszabású (kétszeres)
szervezeti elrendezése (Jelenések 4:4)
"Csupán annyi a más benne, hogy az írónő elengedte a fantáziáját, és KITALÁLT dolgokat, amiről mindenki tudja, hogy kitalált dolgok és azt szolgálják, hogy az olvasó szórakozzon(...)"
Akkor tulajdonképpen szeretniük kéne a Tanúknak, mert elég nagy a hasonlóség az őrtorony és a HP között... :D
Kedves kérdezö, néhány kérdésedre szeretnék válaszolni
A vének csak férfiak a gyülekezetben.
Ha eljössz az összejövetelünkre, vagy kongresszusainkra, meglátohatod, hogy mi nök nem vagyunk elnyomva. Aktívan részt veszünk a gyülekezeti programokban.
A házasság szerzöje maga Jehova Isten. Ö teszi a férfit felelössé hogy gondoskodjon családja testi és szellemi jólétéröl.
De a döntést kedves kérdezö, csak a megbeszélés után szabad hozni.
Efézus 6:28-31: "A férjeknek ily módon kell szeretniük feleségüket mint a saját testüket, mert soha senki nem gyülölte a saját testét, hanem táplálja és dédelgeti, mint ahogyan Krisztus is a gyülekezetet...."
Ismerek sok embert, akiknek a társuk nem tanú. Ahol szeretik egymást, meg tudnak egyezni a hit a vallás kérdésében is.
Egyik barátnöm férje nem tanú, és nagyon szépen élnek. Szeretik egymást. Az asszonyka titokban reméli, hogy a férj is egyszer talán tanú lesz.
Olyat is ahol a gyülekezeti programra az ablakon másznak ki, mert olyan kemény az asszonyka, de már az is veszti harcos erejét. :D
Kedves Kérdező!
Nagyon-nagyon örülök a kérdésednek!
Végre leírhatom, hogy nem vagyunk vaskalaposak.
A továbbiakban a saját véleményemet írom, nem állítom, hogy minden hittestvérem ugyanígy gondolkodik.
16 éve keresztelkedtem meg, tehát kialakult a hitéletem és a világnézetem is. Olvasunk szépirodalmat, én magyar-töri szakos tanár vagyok, szóval olvastam már pár könyvet. Kedvenceim Hemingway, Garcia Marquez, Hugo, Rousseau, Bronte, stb... Nézek tévét, sokat, mert itthon vagyok a gyerekemmel GYES-en.
14 évesen fülig szerelmes voltam a nővéremmel együtt Kevin Costnerbe. Nagyjából 40-szer láttam a Több, mint testőrt és a Robin Hoodot.
Megnéztük az 50 első randit, nagyot nevettem Bridget Jones óriás hájfelfogó bugyiján, és szurkoltam Mark Darcy-nak, hogy nyomja le Daniel Cleavert...
Majd betojtam a Bárányok hallgatnakon és megszakadt a szívem a Pokoli leckén...
Viszont nem nézném meg a Harry Pottert és társait, mert tele van okkultizmussal, és ez a hitemmel nem összeegyeztethető.
És tökéletesek sem vagyunk! Pár napja a lányom azt mondat a boltban, hogy nem kell neki gyümölcslé, mert az szar! Nem rogytam térdre és könyörögtem Istenhez, hogy bocsásson meg. Elmondtam a lányomnak, hogy ilyet nem illik mondani, és kész.
Ami a házasságunkat illeti, közösen hozzuk meg a döntést a férjemmel. A Biblia arra buzdít, hogy a férj hozza meg a végső döntést, és kész. Nyugi, mi nők nem ülünk a sarokban és várjuk, hogy a férjünk ítéletet hozzon felettünk.
Van laptopunk, tabletünk, okostelefonunk, internet.
Arra kérek mindenkit, értse meg: Jehova Tanúinál senki nem mondja olyat, hogy aki tévézik azt kiközösítik, vagy aki megnéz egy thrillert, az többé nem teheti be a lábát a gyülekezetbe.
Vannak ALAPELVEK van AGYUNK és van LELKIISMERETÜNK. Ezt a hármat együtt használjuk, és megszületik a hitünk és a döntéseink.
Igen, a vének férfiak, minden esetben. De ez a vallások többségében így van, nem?
Megint köszönöm a válaszokat.
Az továbbra is érdekel, hogy mi alapján fogadjátok el igaznak a Bibliában leírtakat: pusztán hitbeli kérdés, vagy van rá raionális magyarázat is? (Tudom, hogy vannak benne jólatok, amik bekövetkeztek, de ettől még nem biztos, hogy az egsz igaz.) És ugyanez a kérdésem vonatkozik Istenre is. Számotokra kell, hogy bizonyítsák Isten létezését, vagy elég ha hiszitek? Pl van egy csomó istenérv. Ezekről mit gondoltok?
Kedves kérdezö,
Bár a Biblia nem tudományos könyv, de megáll a tudomány terén is.
Például már Ézsiás és Jób is leírták a Föld alakját, és hogy a "semmire" van függesztve. Ézsaiás 40:22, Jób 26:7
Nagyon érdekes a tisztaságra vonatkozó Mózesi törvény, amikor még az emberek nem ismerték a betegségek és a kórokozók közötti összefüggést.
Pontos történelmi dátumok pld.: "Lukács 3:1 Tibériusz császár uralkodásának tizenötödik évében, amikor Júdeának Poncius Pilátus volt a kormányzója, Galileának Heródes volt a területi uralkodója ...."
Ha elolvassuk a Példabeszédek, vagy a Prédikátor könyvét a Jézus Krisztus hegyi beszédjét, értékes tanácsokat kapunk, melyek nem avulnak el sohasem. Sok pszichológus ezekböl a könyvekböl merít bölcsességet, tanácsot.
Az archeológia fényt vet a Bibliai történelemre, a királyokra, a városokra akikröl ír.
Nem vagyok Tanú.
A rómaiak sokféle alakú keresztet is használtak, köztük keresztgerenda nélkülit is. Ha az Atya nem akarta volna, hogy egy pogány kivégzőeszközzel öljék meg a Fiút, akkor a kövezés kézenfekvő megoldás lett volna, mivel az a zsidók kivégzési módja volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!