Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúktól szeretnék...

Jehova Tanúktól szeretnék kérdezni, mert van amit nem értek, nem tudok. Tudnátok válaszolni?

Figyelt kérdés

1. Mikor régebben beszélgettem Tanúkkal, ők elmondták, hogy a TV a Sátántól van. Ezt nem egészen értem, de másodlagos. Ti akkor nem is TVztek? Mert itt voltak olyan kommentek, hogy karácsonykor TVztek... Hogy van ez?

2. Olvastok, olvashattok akkor szép- és szórakoztató irodalmat? Dosztojevszkijt? Victor Hugot, mondjuk? Hát Harry Pottert? Sci-fit? Moziba szoktatok járni?

3. És végül - de ezért ne röhögjetek ki -, azt hallottam, hogy ti azt állítjátok, hogy Jézust nem keresztre feszítették, hanem csak a függőleges "állvány" vagy, nem tudom, hogyan nevezik azt, arra. Ez tényleg így volt, vagy csak rágalmazott titeket, akitől hallottam?

2015. jan. 9. 00:07
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
72%

Szervusz kedves kérdező!

1.

TV-t szoktunk nézni! De tudod hogy van a mondás: Minden szabad nékem, de nem minden használ. A TV függőség viszont nem semmilyen szempontból sem jó. Sokkal egészségesebb a szabadban tölteni az időt, a barátokkal. Manapság pedig e világnak az ura, már a médián keresztül is mérgezi az embereket. Nagyon sok filmből az erőszak, paráznaság folyik gyakran pozitív színekben eladva.

2.

Szintén ugyanazt tudom mondani. Annyival kiegészítve, hogy miért ovlasnánk olyan dolgokat, vagy miért fantáziálgatnánk róluk, melyeket maga a teremtő is gyűlöl?

3.

A harmadik állítás valóban így van. Jehova isten soha nem engedné, hogy a fiát (Mihályt), egy pogány kivégző eszközön feszítsék keresztre.

Ha a részletek érdekelnek a témával kapcsolatban, akkor privátban szívesen válaszolok, vagy látogasd meg az oldaunkat itt:

www.jw.org/hu/

2015. jan. 9. 00:32
 2/35 A kérdező kommentje:

Nem érértem, Isten miért gyűlölné az irodalmat és a szórakozást. Ezzel kapcsolatban mindig az jut eszembe, hogy a Bibliában én nem találtam humort. Szerintem pedig az élet a humorral sokkal elviselhetőbb. De ez most mindegy, ez csak az én hiányérzetem. :-)

A másik válaszod végképp öszezavart, hogy jön ide Mihály? (És tényleg eknézést, ha egyértelmű a válasz.)

Plusz, felmerült még egy kérdés. Hol írja a Biblia, hogy vért adni tilos? Az utolsó vacsorán nem ez történt? Ha pedig mi Jézushoz hasonló cselekedetet hajtunk végre mások megsegítésére, azzal mi a baj?

Érdekes egy nick neved van, amúgy :D

2015. jan. 9. 00:56
 3/35 anonim ***** válasza:
13%

"Nem érértem, Isten miért gyűlölné az irodalmat és a szórakozást"

Nem gyűlöli Jehova Isten. Amit gyűlöl a lelke az a bűn.

Elmondatott, hogy:

(jel,22)

"14 Boldogok, akik megmossák köntösüket, hogy hatalmuk legyen az élet fáihoz menni, és hogy bebocsátást nyerjenek a városba annak kapuin át. 15 Kívül vannak a kutyák és azok, akik spiritizmust gyakorolnak, és a paráznák, a gyilkosok, a bálványimádók és mindenki, aki kedveli és gyakorolja a hazugságot."

Ha valaki ezt szórakoztatónak találja, könnyen megkívnhatja a bűnt és rabja lehet annak.

Nézd kedves kérdező! Senki nem fogja megtiltani, hogy elolvassál egy krimit. De sok olyan mű van, ahol a bűn pozitív értékként van feltűntetve.

Ennél hasznosabban is lehet tölteni az időt az utolsó időkben.

"Bibliában én nem találtam humort. Szerintem pedig az élet a humorral sokkal elviselhetőbb."

Azért, mert e világ ura a Sátán, de már nem sokáig. Jehova Isten a kénköves tóba fogja dobni.

A Biblia pedig a valóságot tükrözi, ami sokszor nem humoros. Sokan végig nevetik, amíg olvassák. De majd az nevet, aki a végén nevet Jehova királyságában.

Mihály magam Jézus krisztus, egy fő angyal. És nem isten, ahogy a pogány háromságban hívő testvéreink kiabálják. Alá van vetve Jehova Istennek. A rabszolgája.

Véradásról:

"Az utolsó vacsorán nem ez történt? Ha pedig mi Jézushoz hasonló cselekedetet hajtunk végre mások megsegítésére, azzal mi a baj? "

Az utolsó vacsorát szimbólikusan kell érteni. Semmiből nem lett szószerint vér vagy kenyér.

Egyik felekezet szerint sem. Az én nézeteimet már töbször leírtam itt, de ha nem haragszol most nem teszem, mert nem szeretnék a vének elé állni.

A részleteket itt találod:

[link]

Nagyon sok módszer van, ami sokkal hatékonyabb és tisztább, mint a véradás.

Rengetegen haltak már meg azért, mert fertőzött volt a vér.

u.i.

Miért, mi bajod a nick nevemmel?:)

Nem mindig kell annak lennünk, akiknek lennünk kell, vagy akik vagyunk.

2015. jan. 9. 01:22
 4/35 Crussader ***** válasza:
69%

Kedves kérdező!

Először is kijelentem,hogy én nem vagyok Tanú.

1)Ismerek olyan embert aki nem keresztény és nem néz TV-t,én magam is nagyon ritkán nézek TV-t mert egyszerűen nem érdekel mert ha valamit meg akarok nézni azt megnézem a neten,nincs szükségem arra az "agymosásra"amit a TV-n keresztül művelnek.

2)Szerintem a Tanúk ugyan úgy olvasnak mindenfélét mint te vagy én,ezt tapasztalatból írom. :)

És moziba,színházba is járnak....ne aggódj! :)

3)És Jézust nem oszlopra feszítették,hanem keresztre.

Amit ők mondanak az a hamis tanításukhoz tartózik.

Röviden ennyit akartam leírni,de majd Ők pontosabban elmondják,hogy miről is van szó.

2015. jan. 9. 01:27
 5/35 anonim ***** válasza:
0%
Pedig a Sándort párszor hívtam poénból, de soha nem reagált rá :D Mármint a mozira....:'(
2015. jan. 9. 01:31
 6/35 anonim ***** válasza:
59%

Azt hiszem elégséges választ kaptál a kérdésedre. :)

A kereszttel kapcsolatban, jól hallottad, hogy Jézus oszlopra volt feszítve.

Ez egy Bibliai prófécia alapján is felismehetö. Pusztai vándorlásuk közben a zsidók, sokat lázadoztak. Egyszer a mérges kígyók marták öket. Ekkor azt mondta Isten Mózesnek, hogy csináljon egy rézkígyót, tegye fel egy oszlopra, és aki ránéz, nem hal meg, hanem meggyógyul.

Ha van Bibliád és kedved erröl olvashatsz a 4.Mózes 21 részében.

Jézus Krisztus ezt a történetet magára vonatkoztatta. Ezt írja a Bibliában a János 3:14,15: "És ahogy Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell hogy felemeljék az Emberfiát is, hogy mindenkinek, aki hisz benne örök élete legyen."

Van egy másik bizonyíték is. A Galácia 3:13: "Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká lévén érettünk, mert meg van írva: Átkozott minden, aki a fán függ.

Különben kedves kérdezö, nem a kivégzési formán van a lényeg, hanem a Krisztus váltságáldozatán.

2015. jan. 9. 06:47
 7/35 anonim ***** válasza:
92%

Katy!

Tényleg nem a kivégzési forma a lényeg, hanem a megváltás. Na de ez nem bizonyíték... Jézus szeretett példabeszédeket mondani ezért nem hiszem hogy szó szerint arra gondolt hogy oszlopon végzik ki...

2015. jan. 9. 08:37
 8/35 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező: lucifer nem tanú, ő csak vicceskedett. A tévével kapcsolatban nekem is az a véleményem, hogy túl sok szenny van benne, nem sokat nézzük mi sem. A könyvek valóban tiltva van ebben a szektában, nehogy rájöjjenek a hazugságra a bevitt emberek.

A kereszt pedig igaz, csak annyira el akarnak ütni a keresztényektől, hogy kínjukban márt azt sem tudják mit találjanak ki. A példa, amit ez az ősöreg tanú felhozott az több száz évvel azelőtt történt és nem azt mutatja, hogy a rómaiak hogyan végezték ki Krisztust, mert bizony ők végezték ki, de a zsidók küldték a halálba. Leírja a Biblia. Márpedig a rómaiak keresztre feszítették az áldozatot.

Ne menj ennek a hazug szektának a közelébe se, mert akkor Istennek nehezebb dolga lesz téged magához vonni, hogy megtérj és üdvözülj. Mellesleg ezek még a megtérést is tagadják, amit millió keresztény bizonyít tanúságtételével.

2015. jan. 9. 09:54
 9/35 anonim ***** válasza:
15%

szia

A fejlett tecnológia nem ártalmas legfeljebb amit mutatnak benne, tudni kell szelektálni, mit nézünk.

Azt tudtad, hogy nagyon régen a Tanúk fedezték fel a mozgó képet kint Amerika területén, Ők csináltak ilyet, sőt jópár évvel ezelőtt kifejlesztettek egy számitógépes technikát a Maps-et ami sok nyelvre fordit olgokat a szabdalom a mienk

nem csak "karácsonykor" tévézün s az a nap nekünk olyan nap mint bármelyik az évben nem ezen van a hangsúly,

tudod kedves kérdező azt irja az egyik vers hogy ne legyél felettébb igaz...

Nem kell tulságosan merev szabályokat állitani, vannak alapelvek törvények amiket betartani kell de túlzásokba mint a Farizeusok nem kell menni

Nem kegyetlen a teremtő neki is van humor érzéke, és az számit hogy mi van a szivedben.

Más könyvek elolvasás hasznos lehet ha jócélt szolgál... hiszen Pál apostol is igen csak tanult volt Jártas a Római müveltségben is és ezt feltudta használni a jó hir hirdetésében az érveléskor....

az előttem szólónak pedig külön válaszolok a rettenetes megynilvánulására

2015. jan. 9. 10:56
 10/35 anonim ***** válasza:
7%
üdv, nem a tv vel van gond, hanem a benne lévő műsorokkal. pl a tanúknak is van saját tévéadójuk, saját gyártású műsorokkal. minden irodalom jöhet, harry potterrel az a baj, hogy spiritiszta, varázsló, boszorkány, és démonokkal tart kapcsolatot. ezeket egyértelműen elítéli a biblia. sajna napjainkban ezek a divatok, meg a vámpíros filmek, persze a biblia a vér fogyasztását is elítéli, vajon véletlen, hogy sátán világrendszerének filmjei pont azt sztárolják, amit a biblia elítél? Jézusnál nem az a lényeg, hogy min halt meg, hanem a váltság a lényeg. mindenképp keresztről kell beszélnünk, hiszen a bűnei felette voltak egy táblán. a kérdés, vajon melyik a fájdalmasabb halál: az oldalt kinyújtott kezekkel, vagy a fej felett megszegezett kezekkel történő halál. szerintem az utóbbi, és nyílvána fájdalmasabbat használták, elvégre ezért hívták kínoszlopnak.
2015. jan. 9. 11:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!