Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem értem Istent?

Nem értem Istent?

Figyelt kérdés

Isten megteremtette az angyalokat, gondolom mivel ő teremtette őket, Istennek köszönhetik a személyiségüket, természetüket, érzésüket. Na most akkor amikor Isten megteremtette az embereket, akkor már előre tudnia kellett hogy az angyalai fel fognak lázadni ellene. De mivel Isten annyira szereti a teremtményeit hogy nem tudja elpusztítani ezért azért inkább letaszította a pokolba az angyalok 1/3-át,(jó tudom Szent Mihály győzte le a Sátánt, és így kerültek a pokolba). Akkor ugye Isten saját teremtményére Luciferre vagy a Sátánre, nem tudom pontosan melyikre, rábízta Ádámot és Évát. Isten tudta azt hogy Éva befolyásolható, és azt is hogy Lucifer a fényhozó az irigyli Istent(mert ugye Lucifer arra vágyott hogy imádják mint Istent), azaz olyan mintha a farkasra bízta volna a birkák őrzését.

Akkor oké az embereket meg a gonosz angyalokat száműzték a földre. Mert ugye a földön van a pokol is, vagy a föld alatt.

Aztán Éva meg Ádám ketten vannak a Földön, gyerkük születik tök jó, aztán a gyerekek felnőnek, és mivel nincs más kénytelenek a testvérek egymással házasodni, köz.ösülni, azt mondjuk nem tudom hogy édestestvérek közötti házasság meg sz.ex az bűnnek számít-e, de mindenesetre ha igen akkor Isten tökéletes tervében az van hogy minden ember közös őse bűnös. azt is tudom hogy Ádám meg Éva is bűnös, de mindenesetre valószínű hogy hogy az első emberek a pokolra kerültek. Akkor ott van az hogy a gyerekszületés Isten csodája, és a fogantatás pillanatában eldől hogy milyen leszel, gondolok itt személyiségre lélekre, érzésekre.... Na most Isten egyes embereket úgy teremtett hogy bűnös dolgok jussanak az eszébe, másokat pedig melegnek teremtett, aztán másokat butára, meg csúnyára, gyengére, fogyatékosnak, és akkor ott van az ellenkezője amikor valaki szép, okos, egészséges, jó memóriájú, strapabíró. Na és akkor itt vannak a bonyodalmak hogy vannak a pokolban a bukott angyalok meg démonok akik gyűlölik az embereket, és el akarják pusztítani őket, na most ezek feljönnek a pokolból és mindenféle rossz gonolatot meg, rossz érzést gerjesztenek az emberekben, de hogy ezt megtehessék elvileg engedélyt kell kérni Istentől, aki viszont általában rábólint. Tehát majdnem hogy az jön le hogy Isten azért teremetett meg ennyi mindent hogy aztán azok egymás életét keserítsék meg. na jó ez eléggé elsarkított dolog, mert persze ott a másik vég is amikor tökéletes béke, meg harmónia van az emberek között és tökéletes boldogságban és szeretetben élnek de ez ritka mint a fehér holló.

Igazából nekem Isten tökéletes tervéről az jut eszembe, hogy az egészet tök véletlenszerűen csinálja, mintha már az angyaloknál is megunta volna, gondol egyet aztán csinál valamit, aztán jó lesz.

Meg gondolok itt az állatokra is, mert például megfigyelték hogy náluk is vannak olyan egyedek amelyek a ugyanahhoz a nemhez vonzódik, meg az embereknél is. Elősször is tisztázzuk le hogy teljes mértékben heteroszexuális vagyok. Viszont aki ezzel születik az nem választhatja meg hogy kihez vonzódik, és egész életében szenved, mert nem lehet normális kapcsolata.

bocs hogy nem tudok leszálni a meleg témáról, de akkor is van egy meleg, meglátt egy másik férfit, elkezd vonzódni hozzá, ekkor azt mondja hogy én hithű katolikus vagyok, nem teszek semmit, de itt az a baj, hogy ő nem tud tenni semmit, mert ahhoz vonzódik, miközben meg Isten elvárja tőle hogy, ne legyen az, vagy legalábbis ugyanazzal a neművel ne kezdjen ki. Na és az egészben azt nem értem hogy ha Isten elválrja tőle hogy ne legyen meleg, akkor miért teremtette annak. Azért hogy kínozhassa.

nem értem, légyszi olyanok válaszoljanak akik hisznek Istenben,

2015. jan. 7. 20:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
55%

Először is azzal kezdem: bármit is írnak mások, ez az egész értelmes amit írtál (egy-két apró eltérést nem számítva), és csodállak, mert nem mindenki látja át ilyen jól a dolgokat.

Második: Lucifer és angyalai (a démonok) ott vannak a pokolban, ami létezik. A bűnt, bűnös gondolatokat ő sugallja, de ha az ember vétkezik azért ő maga felelős és meg kell gyónni. (szabad választásod és döntésed, hogy pl: megölsz-e vkit...) Isten valóban szabad kezet ad az embernek és a démonoknak egyaránt. A démon kísérthet, az ember pedig vétkezhet. Az ítéletnapján viszont mindenki el fog számolni a tetteiről.

Isten mindenképp egy szerető, gondoskodó atya, mindig is az volt, most is az, és örökké az is marad.

Sok mindent írhatnék még ide, de nem akarok kisregényt, ezért ha szeretnél érdeklődni bármikor írhatsz:

e-mail: bodo.klara@indamail.hu

Remélem segítettem:

Klára

2015. jan. 12. 18:48
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem olvastam csak a címet,válaszom huzz sorszámot!!
2015. jan. 14. 13:40
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, átgondolok mindent, és azt hiszem hogy itt az ideje hogy teljesen elolvassam a bibliát, remélem megtalálom a válaszaimat. Sajnos hallottam hogy a magyar fordítás nem a legjobbra sikerült, de bízom benne hogy meg fogom érteni.
2015. jan. 30. 02:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Nincsenek tökéletes fordítások, de a Károli fordítás jobb, mint a többi, bár ez szubjektív, és komolyabb fordítási hibákat nem tartalmaz. Ha szeretnél jobban eligazodni, akkor javaslom a magyar nyelvű Biblia-Felfedező programot, amelyik kiírja az egyes szavak eredetijének a jelentését, ha az egeret fölé viszed - persze jó beállítás esetén. Sajnos ez shareware, 15 napig használható ingyen, de ha nem kapcsolod ki a gépet és nem lépsz ki a programból, akkor tovább is. Azután dönthetsz, hogy kell, vagy nem.
2015. jan. 30. 17:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Isten Szavának pontos ismerete és tanácsainak az alkalmazása segít ellenállnunk a megtévesztő érveléseknek, melyek meggyengíthetik azt az elhatározásunkat, hogy kitartunk, bármi történjen is (Ef 4:13, 14; Héb 6:19). Ezért ahhoz, hogy majd nyomás alatt is meg tudjuk őrizni a józan ítélőképességünket, elsőbbséget kell biztosítanunk a napi bibliaolvasásnak és a személyes tanulmányozásnak (Héb 4:12).
2017. szept. 30. 21:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem szabad hinni egy elmebeteg, gonosz istenben.
2019. jún. 18. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!