Nem értem Istent?
Isten megteremtette az angyalokat, gondolom mivel ő teremtette őket, Istennek köszönhetik a személyiségüket, természetüket, érzésüket. Na most akkor amikor Isten megteremtette az embereket, akkor már előre tudnia kellett hogy az angyalai fel fognak lázadni ellene. De mivel Isten annyira szereti a teremtményeit hogy nem tudja elpusztítani ezért azért inkább letaszította a pokolba az angyalok 1/3-át,(jó tudom Szent Mihály győzte le a Sátánt, és így kerültek a pokolba). Akkor ugye Isten saját teremtményére Luciferre vagy a Sátánre, nem tudom pontosan melyikre, rábízta Ádámot és Évát. Isten tudta azt hogy Éva befolyásolható, és azt is hogy Lucifer a fényhozó az irigyli Istent(mert ugye Lucifer arra vágyott hogy imádják mint Istent), azaz olyan mintha a farkasra bízta volna a birkák őrzését.
Akkor oké az embereket meg a gonosz angyalokat száműzték a földre. Mert ugye a földön van a pokol is, vagy a föld alatt.
Aztán Éva meg Ádám ketten vannak a Földön, gyerkük születik tök jó, aztán a gyerekek felnőnek, és mivel nincs más kénytelenek a testvérek egymással házasodni, köz.ösülni, azt mondjuk nem tudom hogy édestestvérek közötti házasság meg sz.ex az bűnnek számít-e, de mindenesetre ha igen akkor Isten tökéletes tervében az van hogy minden ember közös őse bűnös. azt is tudom hogy Ádám meg Éva is bűnös, de mindenesetre valószínű hogy hogy az első emberek a pokolra kerültek. Akkor ott van az hogy a gyerekszületés Isten csodája, és a fogantatás pillanatában eldől hogy milyen leszel, gondolok itt személyiségre lélekre, érzésekre.... Na most Isten egyes embereket úgy teremtett hogy bűnös dolgok jussanak az eszébe, másokat pedig melegnek teremtett, aztán másokat butára, meg csúnyára, gyengére, fogyatékosnak, és akkor ott van az ellenkezője amikor valaki szép, okos, egészséges, jó memóriájú, strapabíró. Na és akkor itt vannak a bonyodalmak hogy vannak a pokolban a bukott angyalok meg démonok akik gyűlölik az embereket, és el akarják pusztítani őket, na most ezek feljönnek a pokolból és mindenféle rossz gonolatot meg, rossz érzést gerjesztenek az emberekben, de hogy ezt megtehessék elvileg engedélyt kell kérni Istentől, aki viszont általában rábólint. Tehát majdnem hogy az jön le hogy Isten azért teremetett meg ennyi mindent hogy aztán azok egymás életét keserítsék meg. na jó ez eléggé elsarkított dolog, mert persze ott a másik vég is amikor tökéletes béke, meg harmónia van az emberek között és tökéletes boldogságban és szeretetben élnek de ez ritka mint a fehér holló.
Igazából nekem Isten tökéletes tervéről az jut eszembe, hogy az egészet tök véletlenszerűen csinálja, mintha már az angyaloknál is megunta volna, gondol egyet aztán csinál valamit, aztán jó lesz.
Meg gondolok itt az állatokra is, mert például megfigyelték hogy náluk is vannak olyan egyedek amelyek a ugyanahhoz a nemhez vonzódik, meg az embereknél is. Elősször is tisztázzuk le hogy teljes mértékben heteroszexuális vagyok. Viszont aki ezzel születik az nem választhatja meg hogy kihez vonzódik, és egész életében szenved, mert nem lehet normális kapcsolata.
bocs hogy nem tudok leszálni a meleg témáról, de akkor is van egy meleg, meglátt egy másik férfit, elkezd vonzódni hozzá, ekkor azt mondja hogy én hithű katolikus vagyok, nem teszek semmit, de itt az a baj, hogy ő nem tud tenni semmit, mert ahhoz vonzódik, miközben meg Isten elvárja tőle hogy, ne legyen az, vagy legalábbis ugyanazzal a neművel ne kezdjen ki. Na és az egészben azt nem értem hogy ha Isten elválrja tőle hogy ne legyen meleg, akkor miért teremtette annak. Azért hogy kínozhassa.
nem értem, légyszi olyanok válaszoljanak akik hisznek Istenben,
Nem is kell vele foglalkozni.
Egymással kell foglalkoznunk. Ha akar valamit, akkor majd szólni fog.
Egyébként meg azért nem érted, mert összeollózott képed van a kereszténységről.
A Bibliából sok minden nem olvasható ki, ami ide le van írva, mégis sok vallásos hisz benne.
Viszont vannak jó gondolataid, de ha nem haragszol meg most nem bonyolódok bele.
A lényeg, hogy azért mert valaki meleg, nem lesz gonosz vagy elítélendő.
Nem értem Istent?
Nem vagy egyedül. Az emberek közül csak Isten fia értette Istent. Senki más nem érti igazán.
Nem teremtett semmit.
Ezektől a kérdésektől meg csak egymásnak ugranak a vallásosak, a nem vallásosak, a zsidók, a melegek, a jók a rosszak. Hagyd a francba, olvass mást, gondolkozz máson. Vegyél egy hektár földet, ássad fel, de ne ezen tökölj.
kamu a lázadás, mindennek isten a főnöke, és egyformán szereti mindkét létformát, a pozitívat is, és a negatívat is.
és ha már itt tartunk, isten azt támogatja hogy ha már idejöttél akkor zúzzál ezerrel.
igenis ess bűnbe, viszont elvárja hogy ne maradj ott.
minden bűnbeesésedet le kell később dolgoznod, helyre kell tenned amit életeid során okoztál.
mint ahogy a gyerekek játék után rendet tesznek a szobában.
ahogy valaki emlitette az elején hibázik a gondolat meneted, és egyáltalán nem úgy van ahogy Te leirtad
Isten szabadakarattal teremtette az angyalokat is és az embereket is.
ezért szabadon dönthettek hogy mellette vagy ellene vannak, s nem használta az előre tudását,
mint ahogy ha valakinek van egy jó képessége ami másnak nincs az nem azt jelenti hogy mindig használja is.
pl egy szuper szoprán opera énekes nem mindig használja ezt a képességét pl: amikor beszélget valakivel nem fog szoprán énekkel beszélgetni.
aztán pedig amikor megteremtette az életet sokáig jó volt minden talán évszázadok is eltelhettek mire az angyal fel lázadt, és bevonta az embereket is
Sátán és a Démonai nincsenek a pokolba vetve, mert a pokol az emberek halál utáni "nyugvóhelye."
Az tény hogy Jézus levettette őket de nem a pokolba, hanem az eget tisztitotta meg és csak a Föld környeztére korlátozta a tevékenységüket, vissza az égbe nem mehetnek mert ott már létre jött a messiási királyság, és hamarosan a földre is kiterjeszteti
az általad emlitett dolog pedig a tökéletlenség következménye és a fejben dől el...
ez nem lesz amikor a Teremtő a messiási királyságon keresztül helyreállitja a tökéletességet a földön minden dologban
Isten tökéletes dolgokat teremtett, mi emberek ronditunk bele sajnos....
mivel az emberek nem akarják az uralmat vissza adni Jézusnak ezért Ő más uton fogja vissza venni...jogosan
Kedves Kérdező!
Ingoványra akarsz toronyházat építeni? Amiket írsz, nem a Biblia tényeire, hanem a Biblia tényeinek a félreértésére épülnek, és erre vársz további információt, hogy azt is hozzá építsd. Két dolgot emelnék most ki, azután elmegyek aludni.
Az angyalok egyharmada sincs a Pokolban. Azok az angyalok vannak a Pokolban, akik elhagyták a kijelölt helyüket, és lejöttek a Földre, és feleségül vettek földi nőket, akikkel közös gyerekeik, a Biblia által "nefileknek", azaz hullottaknak, leesetteknek, bukottaknak nevezett hibrid lények születtek (1Móz 6,2:4), akiket óriásoknak nevez a Károli fordítás. A Sátán és a gonosz angyalok a Biblia szerint jelenleg is az "uranoszban" azaz az égben, a magasságban vannak (Ef 6,12), ahonnan majd a Jelenések könyve által prognosztizált hét éves Nyomorúságnak nevezett időszak felénél lesznek lehajítva a Földre Mihály és csapatai által, de még akkor sem egyből a Pokolba.
A másik: Isten soha nem bízta a Sátánra az embert, és a Sátán soha nem lett a Földre küldve. Egyetlen alkalommal volt neki megengedve, hogy próbára tegye az embert, de az ember ekkor elbukott, és így került a Sátán fogságába.
Ha tényleg megérteni szeretnéd ezeket, akkor óva intelek az Őrtoronytól származó dezinformációktól.
Szia!
Nekem tetszik az érvelésed, és különösen az, hogy szeretnéd ezt a fejlődés/teremtés történetet megérteni. Soha sem volna szabadna szerintem olyasmit „magunkévá” tenni, amit nem értünk. Isten építeni szeretne minden ember józan értelmére, és nem akarja azt mellőzni, vagy ki iktatni. Tehát nagyon helyes az, ha valakiben kérdések merülnek fel, és ezekre a kérdésekre válaszokat szeretne kapni.
Isten a maga számára sem kér vakhitet, vagy azt, hogy vakon bízzunk meg benne. Isten csak azért kéri, hogy higgyünk benne, és bízzunk benne, azért mert bizonyította azt, hogy benne hinni, és benne bízni érdemes. A hit, amennyiben nem a józan eszünk használatára épülne, csak vak hit lenne, amely inkább a babonára hasonlítana, semmint értelmes, a hitéért felelőséget is vállalni tudó szabad ember hitére.
De nézzük ezt konkrétan:
A bibliát amikor olvassuk, abban feltétlenül rangsorolni kell. Az ószövetséget (ebben Ádám és Éva története) a próféták sugalmazás által írták, tehát közvetett módon adták át Isten tanítását. Az Evangéliumokban pedig Jézus Krisztus közvetlenül mondja el, életével, halálával és feltámadásával be is mutatja, hogy akit mi Istenként megismertünk, az egész pontosan milyen is. Az evangélisták ezért már tényeket írtak le, visszaemlékeztek, hogy Jézus mit tanított, mit mondott, és így tényeket adtak tovább.
Az újszövetség 4 evangéliumot ismer, amelyet Márk, Máté, Lukács és János írt. Közülük Márk, Máté és Lukács szinoptikusok, azaz együttlátóak voltak. Evangéliumaikat ezért szinoptikus evangéliumoknak is nevezzük. Ezekben az evangéliumokban Jézus emberi mivolta hangsúlyosabb ("Ember Fia"), nyelvezetük egyszerűbb és sok példabeszédet tartalmaznak. Az ő evangéliumaik galileai történeteket írnak le. János evangéliuma egyedi. Ez az evangélium filozofikusabb, Jézus isteni mivoltát emeli ki, júdeai és jeruzsálemi történeteket mond el és nincs benne példabeszéd.
Ha ezt megérted, akkor világos az is, hogy az ószövetségi szentírás szimbolikus, és szimbolikusan is kell értelmezni.
Míg az Evangéliumokat, a józan eszünk használatával úgy kell értelmeznünk, ahogyan azt Jézus tanította. Sőt az egész bibliát Jézus tanítása szerint kell értelmeznünk, és nem fordítva.
Tehát Ádám és Éva történetét, vagy az ószövetségi teremtés történetét szimbolikusan kell értelmezni, és nem szó szerint.
Jézus azt tanította, hogy „az égben olyanok leszünk, mint az angyalok, sem férfi, sem nő, hanem angyalok” Mt 22.30.
A teremtésre vonatkozóan, megint csak abból kell kiindulni, hogy Jézus mit tanított. A tanításból pedig az következik, hogy Isten minden szellemi lényt szabadságra, szabad akarattal teremtette meg. A szabad akarathoz bizony az is hozzá tartozik, hogy a megteremtett szellemi lény mondhat „nem”-et is a Teremtőjének. Sajnos sokan mondtak is „nem”-et, Isten meghívására. Azok, akik nem fogadták el Isten szeretetét, akik azt gondolták, hogy önzés (vevés) által tudnak nagy és hatalmasok lenni, tehát a vevés által (és nem a szeretés, az adás által), ezek a bukott angyalok, vagy más szóval ördögök.
Most egyelőre ennyi, mert így nagyon hosszú lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!