Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A válaszom nem tetszett egy...

A válaszom nem tetszett egy Jehova Tanújának, vagy csak én értettem félre?

Figyelt kérdés

Nem írom le az egész "találkozást"mert szeretném ha túl hosszura sikeredne a kérdésem,úgyhogy csak a lényegre őszpontosítok.

Tehát ma megkérdezte tőlem egy kedves "testvér",hogy "mit gondolok kiben van nekem megmentésem"?-természetesen,mivel én is keresztény vagyok azt válaszoltam,hogy Jézus Krisztusban,mire Ő cinikusan elmosolyodott és elforditotta a fejét.

Erre én rákérdezetm,hogy talán nem jó a válaszom?

Mire Ő annyit mondott,hogy /így ahogy írom/ "NEM,NEM EGÉSZEN!"és felajánlotta,hogy segít megérteni az igazságot ha vállalom a Biblia tanúlmányozást "vellük".

Na most amit én szeretnék tudni,megkérném az itteni Tanúkat,hogy árulják el nekem ha rossz választ adtam.

A másik kérdésem meg az lennne amit nekem is feltettek.

"KIBEN VAN A MEGMENTÉSÜNK"?

Röviden ennyi és köszönöm!

2015. jan. 5. 15:40
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Szerintem nem cinikus volt a mosolya inkább azért mosolygott mert már a megkérdezésed előtt tudta hogy mit fogsz válaszolni. A tanúk az igazságban vannak. Egy nem tanú legyen az más vallású vagy világi egyértelmű hogy nem tud semmi olyat mint akik Jehova tanúi.

A 4. válaszoló szokás szerint egyből kioktatással kezdi. Ahelyett hogy a kérdésre válaszolna. Hogy ez a személyiségéből fakad vagy tanítják arra még nem jöttem rá.

"Abban van van valami, hogy ez nem egy tipikus kifejezés, amit egy Tanú kérdezni szokott,..."

Te magad is elismerted hogy vannak olyan személyek nem is kevesen a tanúk között akik más egyház tagjai voltak régebben.

Ha ezt figyelembe vesszük akkor nincs ebben semmi meglepő hogy egy ilyen kérdést tett fel az a tanú. Még az is lehet hogy háttér információval is rendelkezett. S ebből kifolyólag alkalmazta pont ezt a kérdést!

"NEM. Mi nem hívunk senkit sem "eretneknek"."

Ez 100% igaz. A tanúk nem használják ezt a kifejezést. De az is igaz hogy senki nem kérdezte ennek a szónak a jelentését de azért bőséges leírást kapunk akaratlanul is.

"1. Tehát elsődlegesen kiről is kell ismeretet szereznünk, mit ír Jézus?

2. És alapvetően kinek a terve és szent akarata miatt készült számunkra Jézus megváltása?

3. Tehát a megmentésünkért elsődlegesen kinek is kell hálásnak lennünk és kinek is kell köszönetet mondanunk?!"

A kérdező kiképzése már is elkezdődött. Bár már az első kérdésnél van egy kis baki. Jézus nem írt semmit a Bibliába.

A kérdések természetesen lényegesek s komolyan kell őket venni. De ahogy ez elő van adva az bizony problémás.

"Ezekre mind van egyértelmű és félreérthetetlen bibliai válasz. De ettől függetlenül nem kéne a hazugságokkal minket vádolók szavára felülni azzal kapcsolatban, hogy mi kinek tartjuk Jézust."

Belemagyarázás ,feltételezés!!!!!!!

Honnét veszed hogy a kérdező "felült" azokra a szavakra? Semmi nem utal erre.

De egyből támadásba kell lendülni pont az ellen aki kérdez? Ez már nem az első ilyen akciód. (Jókai Mór ,amennyiben rémlik)

"Ha a Tanúknak nem szabad semmit sem hozzátenni az Írásokhoz, akkor ne legyen szabad másoknak sem, rendben?"

Teljesen rendben van.

"Jeruzsálemi vezető testület" ,"emlékünnep" ,"ki nem érdemelt kedvesség" (mint szakszó ,mire is?)

Csak a tisztán látás végett nem vagyok háromság hívő!

"Kérdés, hogy Jézus Jehova Tanúja volt-e?!"

A szeretett fia akiben gyönyörködik. Ezt jelentette ki róla a mennyei Atya! :D

2015. jan. 9. 11:41
 32/33 A kérdező kommentje:

Igen én voltam ott és csak én tudom,hogy mi volt.

Most már lényegtelen mert látom,hogy a kérdéssel több "bajt"okoztam mint jót ezért ezuttal elnézést szeretnék kérni mindenkitől aki érintett.

Az utolsó válaszolónak viszont köszönetet szeretnék mondani a támogatásáért. :)

Köszönöm!

Nem akartam én ebből nagy "cirkuszt"csinálni,de mégis ez lett a vége...sajnálom.

Tévedni mindenki tévedhet,akár egy Tanú is!

2015. jan. 10. 21:08
 33/33 anonim ***** válasza:

Jehova Tanui nem haragszanak semilyen kèrdèsrè,vælaszra,mert bármely kèrdès,válasz alapja lehet egy jó beszèlgetèsre.

Inkább örülünk bármilyen hozzászolásnak,mèg akkor is ha nem èrtünk egyet vele.

2016. máj. 8. 06:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!