Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A válaszom nem tetszett egy...

A válaszom nem tetszett egy Jehova Tanújának, vagy csak én értettem félre?

Figyelt kérdés

Nem írom le az egész "találkozást"mert szeretném ha túl hosszura sikeredne a kérdésem,úgyhogy csak a lényegre őszpontosítok.

Tehát ma megkérdezte tőlem egy kedves "testvér",hogy "mit gondolok kiben van nekem megmentésem"?-természetesen,mivel én is keresztény vagyok azt válaszoltam,hogy Jézus Krisztusban,mire Ő cinikusan elmosolyodott és elforditotta a fejét.

Erre én rákérdezetm,hogy talán nem jó a válaszom?

Mire Ő annyit mondott,hogy /így ahogy írom/ "NEM,NEM EGÉSZEN!"és felajánlotta,hogy segít megérteni az igazságot ha vállalom a Biblia tanúlmányozást "vellük".

Na most amit én szeretnék tudni,megkérném az itteni Tanúkat,hogy árulják el nekem ha rossz választ adtam.

A másik kérdésem meg az lennne amit nekem is feltettek.

"KIBEN VAN A MEGMENTÉSÜNK"?

Röviden ennyi és köszönöm!

2015. jan. 5. 15:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
63%

Kedves kérdezö:)

Feltételezem, hogy a tanú akart neked többet is mondani. Az is lehetséges, hogy láthatta vissszautasító gesztusodat. Ne, ne nem akarom ezt feszegetni, fölösleges belöle filozófiai kérdést csinálni.

Egy arckifejezés nem változtatja meg a Biblia üzenetét. Sokan hisznek abban hogy Jézusban van a megmentésünk.

De sajnos nem tudják, hogy ezt tudni, vajmi kevés. Valószínüleg a tanú meg akarta neked mondani, hogy azért hogy hasznod legyen a Krisztus váltságáldozatából, hogy Te is megmentésben részesülhess, TENNED is kell érte valamit.

Figyeld meg kérlek a Jézus Krisztus szemléltetését a juhokól és a kecskékröl. A kecskék is azt mondják, hogy ismerik Jézust, azt hiszik szolgálják Jézust, és mégis elküldi öket magától. Máté 25:31-46

Vajon miért? Ha egyszer az Ö nevében tettek nagy dolgokat? Hittek benne!

Biztosan vitatkoztak is a "juhokkal". Mit tettek rosszul?

Senkit sem fog Jézus az szerint ítélni, hogy itt ezen a vita oldalon ki mit hisz. Ki mivel vádaskodik, ki mit bizonygat. Akkor hogyan lehetünk "juhok" ?

Honnan tudjuk meg a juhokhoz vagy a kecskékhez tartozunk? Itt ki mondja meg?

2015. jan. 6. 07:04
 22/33 anonim ***** válasza:

18-as vagyok

Köszönöm az információt. a megmentés nem egy dologtól függ azért is furcsáltam.

Igen Jézus az akinek a halála megváltó erő. de ehhez még hozzátartozik egy pár dolog.

az kevés, hogy hiszek Jézusban és a megváltásról szóló tetteiben, ehhez csatolandó cselekedetek is, mert a hit halott Ön magában

e mellett ugy kell imádatot bemutatni Istennek ahogy a gyülekezet feje Jézus meghagyta Példát mutatva

2015. jan. 6. 07:09
 23/33 anonim ***** válasza:

Abban van van valami, hogy ez nem egy tipikus kifejezés, amit egy Tanú kérdezni szokott, mert nem gyakori, de ettől eltekintve tisztelt kérdező, elfelejtettél válaszolni a kérdéseimre. A 3-as válaszoló is a nyakunkba akaszt egy olyan kifejezést, amivel valószínűleg ők maguk élnek, de Jehova Tanúi NEM. Mi nem hívunk senkit sem "eretneknek". Ez a kifejezés a katolikus megfogalmazású háromság mítoszban gyakran, szinte minden mondatban előfordul, mint pl. ebben:

"Ha bárki azt mondja, hogy (a Fiú, aki) hústestté lett, nem volt az Atyával a mennyben mialatt a földön volt, az eretnek."

Tehát ezt a szót főként a katolikus egyház használta és használja azokra, akik nem értenek egyet velük, vagy szembe mennek az ő tanaikkal. Ennek az ún. "eretneküldözésnek" vagyis egyházi türelmetlenségnek, vakbuzgóságnak rengeteg ártatlan áldozata van már. De persze gyakori eset, hogy a saját sarukat másokra kenik. :-)

Tehát kérdező a kérdéseim még egyszer:

1. Tehát elsődlegesen kiről is kell ismeretet szereznünk, mit ír Jézus?

2. És alapvetően kinek a terve és szent akarata miatt készült számunkra Jézus megváltása?

3. Tehát a megmentésünkért elsődlegesen kinek is kell hálásnak lennünk és kinek is kell köszönetet mondanunk?!

Ezekre mind van egyértelmű és félreérthetetlen bibliai válasz. De ettől függetlenül nem kéne a hazugságokkal minket vádolók szavára felülni azzal kapcsolatban, hogy mi kinek tartjuk Jézust.

Természetesen a 7-es válaszoló idézett verse nem mond ellent annak, amit vallunk.

2015. jan. 6. 09:04
 24/33 anonim ***** válasza:

"És igazad van (!) :) , szó szerint nem. HIszen az azt jeltené, hogy személyükben egyek. Pedig lényegükben egyek."

A kedves 11-es válaszolónak üzenném, hogy semmiféle "lényeg", (egylényegűség) nincs a szóban forgó versben, mint ahogy az egész bibliában sem! Ez a szó egy pogány szakszó a háromságra, mely évszázadokkal később jelent meg. Ha a Tanúknak nem szabad semmit sem hozzátenni az Írásokhoz, akkor ne legyen szabad másoknak sem, rendben? :-)

---

"Te Jehova Tanúja vagy és elmélkedsz Jézus Krisztus életén, míg mások Jézus Krisztus tanítását megértik és igyekeznek realizálni."

T. Pietrosol! A magukat kereszténynek vallók többségének ez szemlátomás nem sikerül, tisztelet minden kedves és üdítő kivételnek, hiszen gyakran nem azt tanítják nekik "isteni igazságként", amelyet a Biblia ír. Jehova Tanúi pedig, mint világméretű csoport, megtermik azt a bizonyos 'jó gyümölcsöt', melyet Jézus említett. Még mielőtt valaki bele akarna kötni ebbe, Jézus is csak "keskeny útról" beszélt. :-)

"Te Jehova Tanúja vagy, más meg Krisztus követője."

Kérdés, hogy Jézus Jehova Tanúja volt-e?! :-) Persze nem nekünk kérdés ez, hanem nektek, s ha nem gondolkoztok el rajta becsülettel, akkor nyilván nem is értitek meg, hogy miről beszélünk.

2015. jan. 6. 09:20
 25/33 anonim ***** válasza:

Még mindig, újra és újra előjön a nyelvtani "kiokosítás" témája, mint most Jánosegytizenkettő-nél is, amikor a János 17:3-at kritizálta. Pedig nincs igaza.

„AZ JELENT örökké tartó életet, hogy (egyre jobban) megismerjenek téged (vagy ismeretet szerezzenek rólad), az egyedüli igaz Istent és akit elküldtél, Jézus Krisztust” (János 17:3). Így szólt Jézus imában égi Atyjához, és ezáltal egy olyan életfontosságú dologra világított rá, amely nélkülözhetetlen az örökké tartó élet elnyeréséhez. Vajon miért fordítja az Új Világ fordítás e verset úgy, hogy „(egyre jobban) megismerjenek téged . . . az Istent” ahelyett, hogy az „ismernek téged . . . az Istent” szavakkal adná vissza a verset, ahogyan a legtöbb más bibliafordítás teszi? (Lásd még a János 17:3-hoz tartozó lábjegyzetet is [ÚV.].)

Az itt ’(egyre jobban) megismerni’ vagy ’ismerni’ kifejezéssel fordított szó a görög gi‧no′sko ige. A szó Új Világ fordítás általi tolmácsolása, amennyire csak lehetséges, kihangsúlyozza annak teljes jelentését. A gi‧no′sko alapjelentése „ismer”, de a görög szónak számtalan jelentésárnyalata van. Figyeljük meg a következő meghatározásokat:

„A GINŌSKŌ (γινωσκω) szó azt jelenti: megismer, ismeretet szerez, felismer, megért, vagy teljes mértékben felfog” (Expository Dictionary of New Testament Words). Ezért a gi‧no′sko szó ’(egyre jobban) megismerni’ kifejezésre való fordítása nem ’változtatja meg a Bibliát’, amint azt az Új Világ fordítás kritikusai állították. A szó különböző jelentésárnyalatainak meghatározhatóságáról folytatott vitában egy ismert szótárszerkesztő, James Hope Moulton kijelentette: „A jelen idejű szótő — a γινωσκειν — tartós cselekvést fejez ki, vagyis ’(egyre jobban) megismerni’ ” (A Grammar of New Testament Greek).

Az A Grammatical Analysis of the Greek New Testament megmagyarázza, hogy a János 17:3. versében használt gi‧no′sko kifejezés ’folyamatos előrehaladást jelent’. E görög szó egyéb megjelenési formáiról további megállapítást találhatunk Marvin R. Vincent: Word Studies in the New Testament című könyvében. Ott így mondja: „Az örökké tartó élet ismeretből áll, vagyis inkább az ismeretre való törekvésből, mivel jelen idejű formája egy folyamatra, egy haladó jellegű megértésre utal.” (Kiemelés tőlünk.) A. T. Robertson a Word Pictures in the New Testament című művében a „tovább halad a tudásban” kifejezést ajánlja a szó fordítására.

Ezért az eredeti görög szövegben Jézusnak a János 17:3-ban mondott szavai folyamatos erőfeszítésre utalnak az igaz Isten és Fia, Jézus Krisztus megismerésére vonatkozóan, és ez világosan kitűnik az Új Világ fordítás szerinti tolmácsolásból is. E tudást Isten Szavának szorgalmas tanulmányozásával és azáltal szerezhetjük meg, ha engedelmesen annak alapelveihez igazítjuk életünket. (Vö. Hóseás 4:1, 2; 8:2; 2Timótheus 3:16, 17.)

2015. jan. 6. 09:29
 26/33 anonim ***** válasza:

"Én ismerem Istent, ti csak ismeretet akartok, ami anélkül nem fog menni, hogy megismernétek. Én a gyermeke vagyok, a fia, ezért választottam ezt a nevet, ti nem valljátok annak magatokat."

Az elbizakodottság bukáshoz vezet.

„Az elbizakodottságnak gyalázat a társa, a szerényeknél a bölcsesség lakik” (PÉLDABESZÉDEK 11:2, Katolikus fordítás).

2015. jan. 6. 09:33
 27/33 Crussader ***** válasza:
23%

Komolyan mondom ez hihetetlen amit ti itt le műveltek "kedves tesók".

Az ember leírta,hogy mi volt a kérdés,de nektek ez nem elég :D mert nem lehet olyasmi,az kizárt,hogy egy Tanú ilyen vagy ehhez hasonló kérdést tegyen fel.

Normálisok vagytok,de most őszintén?:)

Bárkit hazuggá tesztek aki egyszer valamijen módon "megsebez",áruljátok már el,hogy hol a határ nálatok,arról a határról beszélek ami emberré tesz,hol van ez?

Hol a lelkiismertetek?-ÓÓóó vagy bocs!-mert nektek ugye ilyesmi nincs is,igaz?

Hisz pont ti mondjátok,hogy nincs lelketek,ebben a formában már nem is csodálkozom.

Megmondom őszintén,hogy nem akartam hozzászólni a kérdéshez,de mikor HARMADJÁRA olvasom ugyan azt,hogy a kérdező egy "HAZUG"csak persze előadva szépen "tesó"módjára,nem bírtam megállni,hogy ne írjam le véleményemet.

És tisztelt UVF védő tanú,az a könyv nem biblia,az a könyv egy szatíra egy kómédia és egy szégyen,nem nekem,hanem neked!

Alászolgája!

2015. jan. 6. 17:33
 28/33 anonim ***** válasza:
Nincs megváltásom se megmentésem,mert nem hiszek Istenben,se a "ráépült apparátban".Lehet,hogy ezt a választ várták...xD
2015. jan. 6. 18:05
 29/33 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Valószínűleg, csak félreértettél valamit, nem hiszem, hogy "cinikusan" mosolygott volna.De Te voltál ott, Neked kell tudnod. Hogy kiben van a megmentésünk? Természetesen Jézusban.

Szép estét!

Elizabeth

2015. jan. 6. 21:07
 30/33 anonim ***** válasza:

"mert nem lehet olyasmi,az kizárt,hogy egy Tanú ilyen vagy ehhez hasonló kérdést tegyen fel."

Ezt hagyjuk! Szokatlan és ennyi, senki sem állította, hogy nem történhetett meg, vagy a kérdező hazudik. A Tanú társam is a szóhasználatot furcsállta csupán. De nem is ez a hangsúlyos kérdés és nem ez a fontos.

Nem hinném, hogy a primitív személyeskedés, mint eszköz, hasznos lenne számodra az életben. :-)

2015. jan. 6. 22:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!