Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A válaszom nem tetszett egy...

A válaszom nem tetszett egy Jehova Tanújának, vagy csak én értettem félre?

Figyelt kérdés

Nem írom le az egész "találkozást"mert szeretném ha túl hosszura sikeredne a kérdésem,úgyhogy csak a lényegre őszpontosítok.

Tehát ma megkérdezte tőlem egy kedves "testvér",hogy "mit gondolok kiben van nekem megmentésem"?-természetesen,mivel én is keresztény vagyok azt válaszoltam,hogy Jézus Krisztusban,mire Ő cinikusan elmosolyodott és elforditotta a fejét.

Erre én rákérdezetm,hogy talán nem jó a válaszom?

Mire Ő annyit mondott,hogy /így ahogy írom/ "NEM,NEM EGÉSZEN!"és felajánlotta,hogy segít megérteni az igazságot ha vállalom a Biblia tanúlmányozást "vellük".

Na most amit én szeretnék tudni,megkérném az itteni Tanúkat,hogy árulják el nekem ha rossz választ adtam.

A másik kérdésem meg az lennne amit nekem is feltettek.

"KIBEN VAN A MEGMENTÉSÜNK"?

Röviden ennyi és köszönöm!

2015. jan. 5. 15:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

És igazad van (!) :) , szó szerint nem. HIszen az azt jeltené, hogy személyükben egyek. Pedig lényegükben egyek. Tehát nem az Atyát, hanem az Atya lényegét- ami azonos Jézus isteni természetével- látja.

:)

2015. jan. 5. 18:28
 12/33 anonim ***** válasza:
89%

Kedves kérdezö, ilyen távolságból igazán nehéz megállapítani hogyan mosolygott, vagy mit mondott valaki. :)

Ha a kérdésedre érdekel a válasz, a legokosabb, ha megkéred a tanút, hogy a TE Bibliádból mutassa meg neked a feleletet.

Lehetséges, hogy akart még még többet is mondani, aból ered a félreértés.

2015. jan. 5. 18:28
 13/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek!

Tisztelt #4 es válaszoló,én nem tudom,hogy Ti miként értelmezitek a Bibliát,vagy azt sem tudom elképzelni,hogy milyen "stratégiát"használtok amikor ilyen(hogy is mondjam,hogy ne legyek félre értve)"csapda"kérdéseket tesztek fel az embereknek,most én is tapasztaltam a saját bőrömön,hogy kíváncsivá teszitek az embert pont mint egy sorozatban mikor azt kérded,hogy "na vajon most mi következik".

Előttem már leírták páran,hogy mi a válasz,persze ha komolyan vesszük a Biblia tanítását.

De engedd meg,hogy írjam le én is,hogy mit látok én a Bibliában ezzel a kérdéssel kapcsolatban.

Te ezt írod.

"Kedves kérdező, nem tudom, hogy te mit értelmezel "cinikusnak", de azt gondolom tudod, hogy nagyon könnyű egymás gesztusait ilyennek, vagy olyannak minősíteni, anélkül, hogy az illetőnek bármi bántó, vagy sértő szándéka lenne. Az én mosolyomat is nevezte már "gúnyosnak" egy emberke, csak mert ő úgy látta.

De ettől eltekintve valóban hiányos volt a válaszod, s csak erre akart nyilván rávilágítani. Ha csak a János 17:3-as versét elolvasod, már kiderül, hogy Jézus hogyan gondolta a megmentést, mitől is tette függővé.

"Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.""

Rendben van én ezt elfogadom mert ha nem fogadnám el akkor Istent tagadnám meg,amit egyáltalán nem szeretnék,de akkor fogadd el te is,hogy azt amit itt írtak előttem az nem egy téves tanítás hanem Bibliai.

Az én válaszom ez lenne;

"Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel.

Mert azt, aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk ő benne."(2Kor.5:20-21)

KIBEN!?

És ez nem kiforgatás,nem csűrés csavarás,hanem Bibliai tanítás.

Látod?

Én máma elég sokat gondolkodttam ezen a kérdésen,és imádkoztam az Úrhoz,hogy adja meg a helyes választ és azt hiszem,hogy megtaláltam mindannyiótok segítségével,és ezt köszönöm!

Végűl pedig még azt elmondom,hogy teljesen biztos vagyok,hogy nem tévedtem amikor azt a választ adtam a kedves "testvérnek",hogy /Jézus Krisztus/.

Üdv!

2015. jan. 5. 18:36
 14/33 Pietrosol ***** válasza:

# 8!

Nagyon elragadtattad magad és magával vitt a fantáziád. Figyeld Obi-wan szavait: "Ügyelj a gondolataidra, mert tévútra csalnak"! Senkit nem támadok és senkit nem védek. Te Jehova Tanúja vagy és elmélkedsz Jézus Krisztus életén, míg mások Jézus Krisztus tanítását megértik és igyekeznek realizálni. Te Jehova Tanúja vagy, más meg Krisztus követője. Ennek a megértése nem nekem okoz gondot, hiszen nem akarok fából vaskarikát csinálni.

2015. jan. 5. 18:39
 15/33 anonim ***** válasza:
63%

Így szól helyesen az említett ige, szerintem senkit nem tart vissza semmi, hogy utánanézzen az eredeti szövegnek. Akár azt a hévre nyelvű másolt iratot is meg lehet tekinteni, amiből az őrtorony képzetlen fordítói írták a saját verziójukat.

János 17:3 Az pedig az örök

élet, hogy megismerjenek téged,

az egyedül igaz Istent, és a kit

elküldtél, a Jézus Krisztust.

Károliból másoltam. A megismerni igének és az ismeretet szeretni kifejezésnek teljesen más a jelentése. Én ismerem Istent, ti csak ismeretet akartok, ami anélkül nem fog menni, hogy megismernétek. Én a gyermeke vagyok, a fia, ezért választottam ezt a nevet, ti nem valljátok annak magatokat. Veszélyes és halálos úton jártok.

Kérdező! Ahogy a latot megtért az utolsó pillanatban és felismerte, hogy egyedül Jézus az, aki által örök életet nyerhet, ez jól mutatja, hogy bőven elég. Ha a jehovistáknak igazuk lenne, akkor Jézus elkezdene mesélni Istenről, hogy ismeretet szerezzen róla, de nem ezt tette.

Ha Isten szerint ez nem elég másnak, csak a latoknak, akkor személyválogato lenne, ami viszont kifejezetten nem igaz! Ne beszélgess jehovistákkal, mert ezek Istentisztelet helyett minden vasárnap agymosáson vannak.

2015. jan. 5. 19:06
 16/33 Crussader ***** válasza:

Ne aggódj T.kérdező,a válaszod tökéletes volt! :)

"Akiben van a mi váltságunk az Ő vére által, a bűnöknek bocsánata az Ő kegyelmének gazdagsága szerint.

Melyet nagy bőséggel közlött velünk minden bölcsességgel és értelemmel,

Megismertetvén velünk az Ő akaratának titkát az Ő jó kedve szerint, melyet eleve elrendelt magában,

Az idők teljességének rendjére nézve, hogy ismét egybeszerkeszt magának mindeneket a Krisztusban, mind amelyek a mennyekben vannak, mind amelyek e földön vannak;"(Ef.1:7-10)

A J.T-k szervezete egy "konzerv gyár",kerüld el őket mert Isten akarat nem az,hogy be légy zárva egy szektába hanem az,hogy szabadon dönthess,és ne más döntsön helyetted.

Az Úr veled! :)

2015. jan. 5. 19:16
 17/33 anonim ***** válasza:
... ha Jézus volt az első gondolatod, akkor nagyon jó úton haladsz! Mindig Rá gondolj ezután is! :)
2015. jan. 5. 19:20
 18/33 anonim ***** válasza:
89%

szia

kicsit fura ez a kérdés, a Tanú társam részéről

ugyan is ebben a formában nem tesszük fel a kérdést ahogy Te leirtad.

S magam is egyetértek, abban hogy Jézus váltságában való hit az egyik feltétele a megmentésnek,

továbbiakban pedig hogy ismeretet kell szerezni Róla és az atyjáról, hiszen maga Jézus mondta, hogy az örök életnek ez is kritériuma.

Persze ezt alkalmazni is kell az élet minden területén

ezért bocsi de nem hiszem hogy ilyen formában nzajlott a beszélgetés, mert nem használunk ilyen szófordulatot, ez nem a Tanúk "stilusa"

2015. jan. 5. 21:27
 19/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat!

Pedig hidd el Tisztelt #18,hogy a kérdés pontosan úgy hangzott el ahogy én ide leírtam.

Tehát az egész beszélgetés a megváltás tervéről szólt,és egy adott pillanatban jött a kérdés,hogy "én személyesen mit gondolok kiben van a megmentésem"?

Miután lezajlott az a pár szó amiben megadtam a választ és vissza kérdeztem,hogy "talán nem jó a válaszom" elhangzott az a kétértelmű "nem,nem egésszen",felhivta a figyelmemet arra,hogy "tudom e,hogy Jézus neve /Jehova Megmentő/-t jelent"?

Ezeket azért nem írtam le eddig mert nem akartam,hogy provokatívnek tünjön a kérdésem.

De itt se értettünk egyet mert én egészen máskép tudom,én úgy tudom,hogy Jézus neve /Velünk az Isten/-t jelent...szóval,nem hazudtam,és részeg se voltam,hogy ne tudjam mit írok,ne haragudj.

Ha Te azt mondod,hogy nem teszel fel ilyen kérdéseket,én hiszek neked,de akkor te is hidd el,hogy nem hazudtam!

Köszönöm a válaszod!

2015. jan. 5. 22:50
 20/33 A kérdező kommentje:

Kedves #12!

"Kedves kérdezö, ilyen távolságból igazán nehéz megállapítani hogyan mosolygott, vagy mit mondott valaki. :)"

Ne haragudj ezt nem értem! :)

Hisz ott ültünk egymással szemben,azért csak meg lehet külömböztetni egy kedves jóindulatu mosolyt,egy cinikus erőltetett mosolytól,nem?

Ha látod az embernek az arcát akkor néha észre veszed,hogy egy erőltetett kedvesség "maszk"takarja el a valódi arcot.

Jó, én ebből nem akarok vitát mert nics kizárva,hogy én tévedek és lehet,hogy csak rossz kedvű volt vagy lehet,hogy fájt valamije,tehát lehetett bármi.

Üdv!

Ha a kérdésedre érdekel a válasz, a legokosabb, ha megkéred

2015. jan. 5. 23:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!