Ismer valaki olyan papot aki összeadna engem (katolikus) és páromat (ateista) szentségek felvétele nélkül Budapesten/Pest megyében?
Jövő tavasszal tervezzük az esküvőt párommal. Én katolikus családból származom, párom viszont nincs megkeresztelkedve és amennyiben van lehetőség ennek áthidalására úgy nem is szeretné ezeket felvenni.
Ha valaki tud plébániával, címmel esetleg névvel szolgálni az legyen oly kedves privát üzenetet küldeni számunkra. Nógrád és Somogy megye is szóba jöhet!
Köszönöm!
nem tudok katolikus papot (mert náluk általában kell minden egyházi papír, de lehet, hogy van valahol kivétel, nem tudom...), de evangélikus lelkészeknél nagyobb eséllyel kérhetsz egyházi esküvőt akkor is ha másik felekezethez tartozol.
Miért szeretnél egyházi esküvőt?
Simán összeadnak titeket (majdnem) bárhol, ha a párod nyilatkozik arról, hogy a gyerekeket katolikusnak fogjátok nevelni. Anélkül pedig esélytelen (és miért is akarnátok templomi esküvőt, ha a gyerekeket nem nevelitek katolikusnak).
A kérdés sokkal inkább az, hogy ti hogyan fogjátok ezt a kérdést kezelni a házasságotokban és főleg a gyereknevelésben.
KIZÁRT! - de nem is ez az igazi kérdés.
MI ÉRTELME VAN egy ilyen "esküvőnek"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!