Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az utóbbi időkben azt látom,...

FCs kérdése:

Az utóbbi időkben azt látom, hogy sok támadás éri a katolikusokat. Van valakinek kérdése? Írja le bátran.

Figyelt kérdés

2014. jún. 13. 01:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Szerinted miért kritizálják a katolikusokat?
2014. jún. 13. 03:44
 2/23 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kérdező!

Nem az utóbbi időben, hanem a reformáció óta és nem véletlenül. Sosem gondolkodtál el azon, hogy talán nem ok nélkül?

Biblia olvasó ember vagyok, ami köztudott, hogy Isten szava. Ezt kár cáfolni, bár megesett már, hogy volt, aki a katolikus véleményt hamarabb elfogadta, mint Isten szavát és számára a Biblia semmit sem jelentett. Te mennyit olvasod? Ez az első kérdésem.

A második az, ha le van írva, hogy egyetlen közbenjáró van, az pedig Jézus és csakis Istenhez szabad imádkozni Krisztus nevében, akkor miért imádkoztok különböző, a katolikus egyház által kikiáltott szentekhez közbenjárásért? Istenen kívül senki sem tudja, hogy ők hol vannak, a katolikus egyház hogy vette a bátorságot, hogy kikiáltsa őket annak, akik minden bizonnyal a mennybe jutottak?

Az üdvösség feltétele a hit és nem a cselekedet. Ők cselekedet alapján neveznek szentnek valakit. A hitet csak Isten látja.

A Biblia mink ez, élő embereket nevez szentnek. Akkor miért hullák nálatok a szentek?

Ha a Biblia azt írja, hogy Mária addig nem szexelt férjével, míg Jézus nem született meg, akkor miért állítjátok, hogy haláláig szűz volt?

Miért emeltétek egy magasságba Máriát Jézussal? A Biblia ezt is tiltja.

Miért térdeltek le szobrok és képek előtt, amiken szentek vannak és miért imádkoztok azokhoz? Mikor a Biblia ezt is tiltja?

Tengernyi kérdés van kérdező, és hidd el, jó szándékod becsülendő, de nem fogsz tudni rá válaszokat adni. Biblikusodat biztosan nem, márpedig egy keresztény csak azt fogadja el, emberi hagyomány nem mérvadó.

2014. jún. 13. 05:51
 3/23 anonim ***** válasza:
Szerintem az előttem szóló leírta a lényeget,még annyit hozzátennék ,a hit halott cselekedetek nélkül,Jakab 2.17
2014. jún. 13. 08:55
 4/23 anonim ***** válasza:

Egyetlen kérésem lenne kérdező.

Mutasd meg nekem légysziües,hogy melyik vallás tiszta.

Nem vagyok katolikus,keresztény vagyok.

Az előttem válaszoló nagyon szépen megfogalmazta mondanivalóját,de vajon a saját "szemében" látja a gerendát? Vajon az ő vallása tökéletes?

Szerintem ami nincs meg az egyikben az meg van a másikban,inkább arról kéne beszélni,hogy a szeretetet egyformán gyakorolja mindegyik,hisz Jézusnak ez volt a legfontosabb parancsa.

Egy katolikus eltudja fogadni Jézust megváltójának,egy katolikus a vallását helyezi első helyre vagy megváltóját?

Egy katolikusmegtud bocsátani egy olyan embernek aki tévedett,vagy hátat fordít neki és hagyja az ő lelkinyomorába szenvedni?

Ezek azok a kérdések amelyekből meg lehet "ítélni",hogy ha egy ember tényleg Krisztus követő és nem csak a szájával az.

Számít a vallás?A vallás vajon odaszegezte magát Krisztus mellé a keresztre?

Nem! Egyetlen vallás sem tehet hozzá vagy vehet el abból a kínból ami által kegyelemben részesültünk.

Biztos vagyok benne,hogy mindamellett,hogy a katolikus egyháznak rengeteg hibája mellett vannak igaz hű keresztényei is.

2014. jún. 13. 09:03
 5/23 anonim ***** válasza:
41%

Azért én még hozzátennék pár történeti dolgot is, és elsősorban az egyházzal kapcsolatban.

A bibliai oldalhoz már többször leírtam, hogy a nagyrésze átvétele és torzítása ősi iratoknak, az újszövetségi iratok keletkezése jóval krisztus halála után volt addig szájhagyomány útján terjedt (annak minden torzító hatásával) minimum 3x félrefordított, kézzel összeszerkesztett, és közismerten átírt (sosem volt mária kultusz, és magdolna sem volt prosti hanem tanítvány stb...) egyszóval már önmagában az kérdés, hogy egy szó is igaz e a bibliából.

Az egyházi oldal még rosszabb. A katolicizmus soha b. életben nem terjedt volna el, ha nem ölik meg aki nem tér át. Az un: barbár népek (az egykori római birodalmon kívüliek) erőszakkal lettek áttérítve a háborúk során, amerika sem szép szóval lett katolikus hitű (az egész kontinens), és ott volt az inkviízició, és az egyházi terror ,minimum 1500 éven át! Egyszerűen megölték aki ellent mert mondani. Ez a terror (lassan csökkenő formában, és intezitással) egészen a 19. sz végéig fennmaradt, értsd: akit az egyház erkölcstelennek nyílvánított annak társadalmilag vége volt.

És akkor még nem is beszéltünk arról hogy ezen időszak alatt ott gáncsolta a tudomány, és az emberiség fejlődést ahol csak lehetett. Semmi sem okozott nagyobb kárt az emberiségnek mint 1500+ év katolikus egyház.

Igen, külön kell választani a hitet, a bibliát, és az egyházat. Csak ugye az egyház gócpontja, és tanítója a hitnek a biblia alapján. Namost van egy elsősorban gazdasági és politikiai intézmény rendszer, amely az erősen kérdőjeles hitelességű bibliát is félremagyarázza ha épp úgy kívánja az érdeke, egy ilyen történelmi előélettel, plusz a mai napig nyíltna képes ellentmondani tudományos tényeknek (folytatja azt amit eddig csak már nem lehet megértni hawking-ot) akkor ne csodálkozzunk hogy a vallásos embereket minimum hül*ének nézik.

kompletten kéne az egésze megreformálni, a katolicizmus abban a pillanatban, hogy nem fegyverrel hírdetik hanem "versenyhelyzetben van" egyből hátrányba kerül ezek miatt és jól láthatóan hal ki. (legalábbis a felvilágosult országokban) A szcientológia, és a többi szekta nem véletlenül terjed mint a pestis. Lássuk be, hogy a katolikus egyház is csak egy szekta, csak 2000 éven át tűzzel vassal terjesztették, és milliókat öltek meg ha nem volt hajlandó elfogadni.

2014. jún. 13. 09:38
 6/23 anonim ***** válasza:
megértni hawking-ot = megégetni hawking-ot. Sry
2014. jún. 13. 09:41
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

"Biblia olvasó ember vagyok, ami köztudott, hogy Isten szava. Ezt kár cáfolni..."

Hát ilyen emberekkel mondjuk elég fölösleges bármilyen vitába is kezdeni.

2014. jún. 13. 09:51
 8/23 anonim ***** válasza:
Kedves #4-es válaszoló, és kedves kérdező, maximális respect részemről a kérdésért és a válaszért is! Azt gondolom hogy nagyon üdvös volna, ha minden magát kereszténynek valló magáévá tudná tenni ezt a véleményem szerint valóban keresztényi hozzáállást, és nem ezt a megosztó, szétválasztó, rágalmazó, vádaskodó (diaballo, diabolosz) mentalitást képviselnék sokan, mert ez utóbbi talán nem éppen Krisztus követést jelent...
2014. jún. 13. 09:59
 9/23 anonim ***** válasza:
Ne haragudj hogy ha megöltem a kérdésedet :D
2014. jún. 13. 15:29
 10/23 anonim ***** válasza:
A Biblia köztudottan Isten szava? Ennek az ellentétét tudnád cáfolni? Hol az a bizonyos " köz ", akik bizonyìtják, hogy a Biblia Isten szava? Az összes ellentmondással, kétértelműséggel, téves kijelentésekkel...
2014. jún. 13. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!