Ha Jézus neve nem üdvözít, ha Jézus neve semmit sem jelent, akkor mi az ami által üdvösségünk van?
Ha Jézus neve "csak" egy név a sok közül,ha Jézus nevének nincs semmi "ereje" a megváltáshoz,akkor mi az aminek van?
Talán egy Szervezet,vagy talán egy kitalált név,vagy mi???
Mindenki válaszára kiváncsi vagyok..
Vidiripi
grkaty!
Ki a te Urad?
S ki lesz az akinek minden térd meghajol majd?
Kiről tanúskodtak az apostolok?
Virdipi, :)
...és tudod, hogy ki az akitöl ez a Valaki megkapta ezt a nagy tisztességet? És tudod ki az, akinek majd az ezer év végén újra mindent visszaad? Kisebb mint Ö, vagy hatalmasabb ez a Valaki?
erre a Bibliai versre mit szólsz?
1.Korintus 15:27: "mert mindent az ö lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve nyilvánvaló, hogy azon kívül, aki neki mindent alávetett. /Károli/
Az elöbbi versekböl megtudjuk, hogy az Atya vetett mindent alá Jézusnak. Nagy hatalmat, dicsöséget adott neki, hogy minden térd meghajoljon elötte...
DE... az Atyán kívül. Ez benne van az itt idézett versben.
grkaty23 ! Ez arra jó, hogy azt, ami a szívünk középben születhetik, eltávolítsd, elidegenítsd. Csak arra, semmi másra.
Hiszen a kegyelem és az Igazság Jézussal testet öltött. Azóta nem kőbevésett Törvényhez kell(ene) igazodni, hanem a szív törvényéhez.
Ez jelenik meg Ezékiel prófétánál, kőszív helyett élő, dobogó, intuitív megismerésre képes hússzív:
„Egy szívet adok majd nekik, és új lelket adok beléjük, eltávolítom testükből a kőszívet, és hússzívet adok nekik"
az új évre útravaló:Bence I.:
"Ezért igaz alázattal és belső remegéssel várd az Urat, hogy megkövesedett szívedet miatt ne vessen el, hanem formáljon, alakítson, élesszen, konfirmáljon tégedet Szentlelkével.
S ezért légy áldott, ha élő hittel és érte dobogó, neki engedő, és benne bízó szívvel élsz! S adj neki hálát, ha már elvégezte benned azt a lelki szívátültetést, amely révén te új életben indulhattál el. Vele és általa. "
Ámen
Vidiripi
grkaty!
"és tudod, hogy ki az akitöl ez a Valaki megkapta ezt a nagy tisztességet?"
Az attól függ hogy valaki alatt kit értesz!
"És tudod ki az, akinek majd az ezer év végén újra mindent visszaad?"
Ha nem emberi birodalomról van szó akkor igen tudom.
"Kisebb mint Ö, vagy hatalmasabb ez a Valaki?
Ki az az "Ő" és ki az a "Valaki"?
"Az elöbbi versekböl megtudjuk, hogy az Atya vetett mindent alá Jézusnak. Nagy hatalmat, dicsöséget adott neki, hogy minden térd meghajoljon elötte..."
Igen de Jézus adta a vérét azért hogy Isten kegyelmet gyakorolhasson! Szabad akaratából tette.
Vidripi,
Az Atya, a hatalmasabb mint a Fiú.. /Az én Atyým nagyobb nálamnál mondta Jézus.
A hatalmasabb Atya, ez Jehova Isten, Ö adta a nagy tisztességet, hatalmat a Fiának Jézus Krisztusnak.
A Bibliai jövendölés szerint vissza fogja az 1000 év végén adni az uralmat ujra az Atya kezébe.
Hogy az Atya az egyetlen aki nem hajol meg a Fiú elött, nem esik elötte térdre.... ezt írja az 1.Korintus 15:27
Kedves grkaty nevű felhasználó.
Nektek legyen a hitetek szerint.
De egy normális ,igazi keresztyén tudja ,hogy Jézus az Atyában ,az Atya Jézusban létezik.
Ha eljön a megítélés napja ,majd meglátod,és te is elfogod hinni.
De a Biblia azt üzeni ,hogy ma ha az Ő szaváthaljátok....
Vidiripi
grkaty!
1. Kérdésre nem válaszoltál. Ki az az "Ő" és ki az a "Valaki"?
2. Én ezt nem vitattam. "Az Atya, a hatalmasabb mint a Fiú.."
Tehát miért ezzel foglalkozol?
"A Bibliai jövendölés szerint vissza fogja az 1000 év végén adni az uralmat ujra az Atya kezébe."
S ezt ki vitatta? Megint csak nem releváns a kérdést illetően.
"Hogy az Atya az egyetlen aki nem hajol meg a Fiú elött, nem esik elötte térdre.... ezt írja az 1.Korintus 15:27"
Ezt megint ki vitatta? Amúgy meg felhívom a figyelmedet hogy a kérdésben az üdvösségről van szó.
Kinek van szüksége megmentésre az Atyának vagy az embereknek?
Utóbbi kérdésem költői. :))
az enyém is az Ö és valaki költöi volt. Az egyiket gondoltam az Atyára a másikat a Jézus Krisztusra. :)
Semmi több.
Kedves valaki, feljebb, csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy igen Jézus Krisztus beszélt róla a János 17 részében, hogy egyek Ö az Atyában... de még mást is mondott.
Azt mondta, hogy a tanitványok és egyek legyenek Ö benne és egymásban.... Ezek a szavai Jézusnak világosan és logikusan az egységröl szólnak.
Vagy Te kedves író, nem így érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!