Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány fajta Biblia létezik és...

Hány fajta Biblia létezik és melyek ezek? (Ilyenre gondolok: Károli fordítás, stb. Gondolom, nem ugyanazt a fordítást használja a katolikus, adventista, református, stb)

Figyelt kérdés
2014. dec. 30. 19:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
38%

Kedves kérdezö,

én még gyermekkoromban a Károli fordításból ismertem meg az igazságot.

Ezt volt a leghozzáférhetöbb Biblia.

Volt egy régi 19. századbóli Károli Bibliánk is. Nagyon szerettem lapozgatni, nagybetüs oldalait. Tele-tele Jehova nevével.

A mostani Károli Bibliám már újabb kiadású, sajnos a fordítók egyre jobban törülik az Isteni nevet. De itt is azt olvasom például a 2.Mózes 15:3 : "Vitéz harcos az Úr, az ö neve Jehova."

A baj az, hogy azt hiszik egyes fordítók, hogy okosabbak mint a régiek. Nem veszik figyelembe sajnos azt a figyelmeztetést sem, ami a Jelenések könyve végén hangzik, hogy jaj annak, aki hozzáad, vagy kitöröl valamit a Bibliából.

Mikor beszélgetek a Biblia üzenetéröl az emberekkel, megkérem, hogy hozzák elö saját Bibliájukat, és onnan mutatom meg nekik a Biblia üzenetét. :)

2015. jan. 1. 14:11
 12/20 anonim ***** válasza:

Kedves grkaty!

"Mikor beszélgetek a Biblia üzenetéröl az emberekkel, megkérem, hogy hozzák elö saját Bibliájukat, és onnan mutatom meg nekik a Biblia üzenetét. :)"

Pedig sajnos mint ahogy már rávilágítottam, nem ajánlatos ilyet tenni, mert épp ez a gond, hogy a Károlyban nem mindig ugyanaz van, mint aminek lennie kéne és sajnos az átlag embernek elég nehéz feladat bebizonyítani egy-egy versnél, hogy ott hamisítást követtek el és hogy ott az eredetiben nem az van írva, főleg ha még mellé előítéletes is velünk szemben, nakkor aztán végképp nem győzöd meg, hogy a mi fordításunk a helyes. Ilyen helyzetekben nagy segítség az érveljünk könyv, de sajnos abban sincs minden hamisítás kielemezve és persze van amikor ez sem győzi meg az illetőt...

2015. jan. 2. 20:18
 13/20 anonim ***** válasza:

Már többször is el lett mondva ezen a fórumon, hogy a Károli Bibliában nem véletlenül volt benne a "Jehova" név. Világosan el lett magyarázva, hogy ilyen hogy "Jehova" egyszerűen nem létezett a 16 századik, hívő zsidó és keresztény soha az életbe nem ejtett ilyet,pedig Mózes korától addig már eltelt több ezer év...

De ugye felesleges erről beszélni, mert a Jehova Tanúinak az egyik fülükön ki, a másikon pedig be. Ugyanúgy lenyomják ugyanazt, és próbálnak a Károli Bibliára hivatkozva alátámasztani a saját tanításaikat, teljesen figyelmen kívül hagyva a történeti tényeket.

Ám ez is egy jó példa arra, hogy milyenek a megszállott vallásos emberek.

2015. jan. 2. 21:19
 14/20 anonim ***** válasza:
A Tanúktól meg a Jelenésekre való hivatkozás egyszerűen nevettséges. Annyi ferdítés van a fordításukban, hogy azt felsorolni is nehéz. Arról nem is beszélve, hogy az újvilág fordítást iskolázatlan, laikus emberek készítették, akik soha az életbe nem tanultak héber és görög nyelvet. Franz jól le is járatta magát a bíráságon, pont ezért...
2015. jan. 2. 21:21
 15/20 anonim ***** válasza:

"Ugyanúgy lenyomják ugyanazt, és próbálnak a Károli Bibliára hivatkozva alátámasztani a saját tanításaikat, teljesen figyelmen kívül hagyva a történeti tényeket."

Milyen tanításra gondolsz?

"A Tanúktól meg a Jelenésekre való hivatkozás egyszerűen nevettséges. Annyi ferdítés van a fordításukban, hogy azt felsorolni is nehéz. Arról nem is beszélve, hogy az újvilág fordítást iskolázatlan, laikus emberek készítették, akik soha az életbe nem tanultak héber és görög nyelvet."

Feltudnál sorolni néhány ilyen ferdítést? Hiszen azt mondod olyan sok van belőle, hogy felsorolni is nehéz lenne mindet, de én nem kérem, hogy mindet sorold fel, csak néhányat.

2015. jan. 3. 13:59
 16/20 anonim válasza:

Ez egy nagyon jó lista szerintem, ugyan laikus hívő vagyok.:

[link]

2015. febr. 9. 22:42
 17/20 anonim ***** válasza:

"Feltudnál sorolni néhány ilyen ferdítést? Hiszen azt mondod olyan sok van belőle, hogy felsorolni is nehéz lenne mindet, de én nem kérem, hogy mindet sorold fel, csak néhányat."

Igen fel, itt van néhány:

[link]

2015. febr. 9. 22:59
 18/20 anonim ***** válasza:

Még valami: A szervezeted "fordítói" nem tanultak bibliai nyelveket, tehát laikusok, ráadásul az egyik nyíltan hazudott a tárgyalóteremben a végzettségéről. Úgy buktatták le, hogy megkérték, fordítson le a héber Bibliából egy szakaszt, és nem tudta megtenni. A jegyzőkönyv a mai napig megvan.

Ennyőt a szervezetedről. Egy hiteltelen banda

2015. febr. 9. 23:04
 19/20 anonim ***** válasza:

" Igen fel, itt van néhány:

[link]

ujvilag.html"

De ezek mindegyikéről bebizonyítottuk már itt a gyk-n is, hogy hazugságok és a kérdéses helyeken nem mi ferdítünk, hanem azok a tekintélyes fordítások, melyekkek összehasonlítjátok az ÚVF-et. Most nem fogom neked tételesen végigcáfolgatni, amit linkeltél, mert ennél van jobb dolgom is, viszont ha visszakeresel régebbi kérdéseknél, talász válászokat. Sőt, az ezen kérdés alá írt 8-as válaszomban is bizonyítottam példákkal néhány a inkedben is megtalálható versel kapcsolatban, hogy csak a laikusok megtévesztésére jók az ilyen összeállított zagyvaságok, ha valaki tényleg őszintén kutakodik, akkor ezt könnyen felismeri, én ezt már régen megtettem.

"Ennyőt a szervezetedről. Egy hiteltelen banda"

Egy fordító személye alapján hogyan akarsz te egy egész szervezetet "hiteltelennek" bélyegezni? Egyébként pedig hasztalan, amit csinálsz, hiába támadod a fordítók személyét, ha egyszer rendre az bizonyosodik be, hogy a fordítás, amit készítettek lényegesen jobb, mint amikkel összehasonlítjátok itt azt. Hiteltelenek lennénk? Ez a "hiteltelen banda" mégis képes Isten akaratát cselekedni, és minden emberhez elviszik a jó hírt, úgy, ahogyan Jézus és a tanítványai tették, eközben az általad Keresztényeknek gondolt akárkik képmutatóak, Istenkáromló tanításokban tetszelegnek évszázadok óta. Ezt szintén bizonyítottuk már ezerszer.

Na erről ennyit!

2015. febr. 10. 08:25
 20/20 anonim ***** válasza:
Amíg nincs forrás erről a lebuktatásról addig nem hiszem el. Ha már a katolikusok megengedhetik, hogy történelmi tényként kezelt dolgokat hazugságnak neveznek. ;)
2018. máj. 17. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!